Dendoncker: "Ik haal nog niet het niveau vorig seizoen maar ik werk eraan"

24-10-2017 20:15:24 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Leander Dendoncker kwam de laatste weken opnieuw boven water. De middenvelder van Anderlecht kende een moeilijke competitiestart, maar hij kent de oorzaak. Tegenover Sport/Voetbalmagazine geeft hij toe ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Sels en invallers zorgen voor driepunter (25-10-2017)
Hein Vanhaezebrouck heeft zijn eerste thuiszege beet als coach van Anderlecht. Zeventig minuten was het zwoegen en zweten, maar toen brachten invallers Gerkens en Harbaoui de verlossing met twee doelpunten vlak na elkaar. Kort voordien had Sels een strafschop gestopt.
>> Lees verder

Dendoncker: "Geld is niet alles" (25-10-2017)
Er was de voorbije zomermercato heel wat te doen rond een eventuele transfer van Leander Dendoncker. Op gegeven moment zei Roger Vanden Stock zelf in de pers: "Geld vervuilt alles, zelfs een jongen als Dendoncker." Een uitspraak die hard is aangekomen bij Dendoncker, die momenteel geen nieuw contract wil tekenen bij RSC Anderlecht.
>> Lees verder

Sels in doel, Sa en Stanciu starten (25-10-2017)
Hein Vanhaezebrouck heeft enkele wijzigingen aangebracht in zijn ploeg tegenover de wedstrijd tegen Genk. Matz Sels krijgt de voorkeur in doel, Sa neemt de plaats in van de zieke Leander Dendoncker in de verdediging. Op het middenveld maakt Nicolae Stanciu opnieuw zijn opwachting 
>> Lees verder

Ook Saelemaekers tekent contract (25-10-2017)
Na Sebastiaan Bornauw heeft nu ook Alexis Saelemaekers een contract getekend tot medio 2019. De 18-jarige middenvelder speelt sinds 2011 voor Anderlecht en ontpopte zich dit seizoen tot een vaste waarde in de U19-ploeg die aantreedt in de UEFA Youth League.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Tijd nodig, maar die krijgen we niet" (25-10-2017)
Amper drie dagen na de nederlaag tegen Genk speelt Anderlecht vanavond tegen Zulte Waregem. Deze snelle opeenvolging van wedstrijden noemt coach Hein Vanhaezebrouck een vervelende zaak. "Ik wil automatismen creëren, maar krijg daar de tijd niet voor."
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Anderlecht - Zulte Waregem (25-10-2017)
Op de twaalfde speeldag van de competitie neemt Anderlecht het vanavond op tegen Zulte Waregem. Na de nederlaag tegen Genk is het realisme rond het elftal teruggekeerd. Tegenstander Zulte Waregem boekte een nul op negen.
>> Lees verder

Pro League neemt opmerkelijk besluit (25-10-2017)
De Belgische competitie telt heel wat huurlingen van eersteklassers onder mekaar. Er was heel wat te doen rond het feti dat Club Brugge een clausule in de huurcontracten had, waardoor een verhuurde speler niet tegen hen mocht spelen. De Pro League boog zich over dit dossier en heeft nu een opmerkelijk besluit genomen.
>> Lees verder

Dury: "Een nieuwe coach heeft tijd nodig" (25-10-2017)
Vanavond neemt RSC Anderlecht het op tegen Zulte-Waregem. De 400ste wedstrijd voor Francky Dury als coach van Essevee. En Dury hoopt dat zijn ploeg een vertrouwensboost krijgt in het Astridpark, al wil hij paars-wit zeker niet onderschatten, ook al zijn ze nog zoekende onder Hein Vanhaezebrouck.
>> Lees verder

Gesprek met Teodorczyk (25-10-2017)
Lukasz Teodorczyk mag gaan uitleggen bij de Reviewcommissie nadat hij zondag natrapte op Joseph Aidoo. Hein Vanhaezebrouck heeft nog niet gesproken met zijn Poolse spits na het voorval, hij wacht daarvoor de strafmaat af. Daarna zal hij een gesprek aangaan met de Pool.
>> Lees verder

Obradovic en Bruno om probleem voorzetten op te lossen? (25-10-2017)
Al twee en een halve wedstrijd kan Anderlecht niet meer scoren. Eén van de oorzaken hiervan is de ronduit slechte kwaliteit van de flankvoorzetten. Dat is Hein Vanhaezebrouck niet ontgaan. Mogelijk opteert de coach daarom voor andere flankspelers tegen Zulte Waregem.
>> Lees verder

Acheampong gelukkig in China (25-10-2017)
Na vier zeges op rij zijn Tianjin Teda en Frank Acheampong verzekerd van het behoud in de Chinese hoogste klasse. Nog twee matchen zijn er te spelen en dan zit de competitie erop. Acheampong zal dit kalenderjaar wel niet meer terugkeren naar Anderlecht.
>> Lees verder

"Ik voel geen ongeduld bij Stanciu" (24-10-2017)
De makelaar van Nicolae Stanciu dreigt ermee om haar poulain weg te halen bij RSC Anderlecht als hij niet meer aan spelen toekomt. Ze wees coach Hein Vanhaezebrouck aan als de schuldige van de weinige speelminuten van de Roemeen. De coach spreekt dit tegen, hij is heel tevreden over Stanciu, die soms zelfs té goed traint, aldus de T1.
>> Lees verder

Geen risico's nemen met Najar (24-10-2017)
Hein Vanhaezebrouck liet zijn licht schijnen op de medische toestand van Andy Najar. De Hondurees neemt alle dagen deel aan de buitentrainingen en zijn revalidatie verloopt gunstig. Er wordt geen enkel risico genomen met zijn terugkeer om een herval te vermijden. De coach predikt geduld en wil dat Najar volledig genezen is alvorens hem opnieuw te brengen. 
>> Lees verder

"Doumbia en Leya Iseka moeten nu bevestigen" (24-10-2017)
Anderlecht ontvangt morgen Zulte Waregem voor de twaalfde wedstrijd van het seizoen. Bij Essevee zullen Idrissa Doumbia en Aaron Leya Iseka extra gemotiveerd zijn. De twee huurlingen krijgen een gouden kans om zich te tonen aan Hein Vanhaezebrouck.
>> Lees verder

Dendoncker ziek, nog geen Spajic (24-10-2017)
Leander Dendoncker ontbrak vanmiddag op training wegens ziekte. Hein Vanhaezebrouck gaat er evenwel vanuit dat de Rode Duivel morgen hersteld is en kan spelen tegen Zulte Waregem.
>> Lees verder

Galhardo is opnieuw voetballer (24-10-2017)
Negen maanden nadat hij een zware knieblessure opliep, is Rafael Galhardo opnieuw voetballer. Vorige week woensdag zat de rechtsback voor het eerst op de bank bij zijn nieuwe club Cruzeiro. Ook het voorbije weekend zat hij in de wedstrijdkern. Spelen deed hij nog niet.
>> Lees verder

Anderlecht scout Braziliaanse verdediger (24-10-2017)
Volgens berichten uit Brazilië bekeek een scout van Anderlecht zaterdag de Braziliaanse verdediger Igor Rabello. De 22-jarige Rabello komt uit voor Botafogo. Ook Udinese heeft interesse in hem.
>> Lees verder

Boucaut fluit Eupen - Anderlecht (24-10-2017)
De wedstrijd tegen KRC Genk is nog maar net achter de rug en morgen wacht Zulte-Waregem al in het Constant Vanden Stock Stadion. Zaterdag trekt paars-wit dan naar het Kehrwegstadion te Eupen. Alexandre Boucaut is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Aftrap is voorzien om 18u.
>> Lees verder

Anderlecht bij grootste opleiders van Europa (24-10-2017)
Maar liefst 36 voetballers uit de jeugdafdeling van Anderlecht spelen momenteel in de hoogste afdeling van één van de 31 grootste Europese competities. Dat telde het CIES Football Observatory uit. Paars-wit staat hiermee op plaats 23 in de lijst van clubs die het meeste spelers opleiden.
>> Lees verder

Makelaar Stanciu dreigt met transfer (24-10-2017)
Sinds de komst van Hein Vanhaezebrouck speelde Nicolae Stanciu amper zeventien minuten. Zijn makelaar Anamaria Prodan kan hier niet mee lachen en dreigt met een vertrek in januari. Ook Alexandru Chipciu denkt beter aan een transfer als hij niet meer gaat spelen.
>> Lees verder

Slaapcontainers voor meer trainingen (24-10-2017)
Afgelopen zomer bouwde Anderlecht de twee slaapzalen in het oefencomplex te Neerpede om in een bureau en een vergaderruimte. Ze werden toch niet gebruikt onder René Weiler. Hein Vanhaezebrouck ziet het anders: hij wil de spelers wel hun bed laten opzoeken op de club.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck wil oefenveld meer afschermen (24-10-2017)
De trainingen van Anderlecht vinden al plaats achter gesloten deuren, maar dat is voor Hein Vanhaezebrouck niet voldoende. De nieuwe coach vindt dat er van achter de omheining nog te veel te zien is en wil het oefenveld meer afschermen.
>> Lees verder

Beloften spelen gelijk tegen Standard (24-10-2017)
De U21 van Anderlecht speelden gisterenavond 2-2 gelijk tegen Standard. Abdul Karim Dante (foto) zette paars-wit kort voor de rust op voorsprong. Op het uur maakte Kobe Cools er 2-0 van. Maar in de slotminuten scoorde Standard nog twee keer, waarvan één door ex-Anderlecht-speler Lindon Selahi.
>> Lees verder

Spaanse interesse voor Onyekuru (24-10-2017)
Na Juventus zou nu ook Atlético Madrid interesse tonen in Henry Onyekuru, dat meldt het Engelse The Mirror. De Nigeriaan scoorde al zeven keer voor RSC Anderlecht en dat wordt ook in het buitenland opgemerkt. 
>> Lees verder

Reviewcommissie roept Teodorczyk op (24-10-2017)
Lukasz Teodorczyk mag het gaan uitleggen bij de Reviewcommissie na zijn natrap op Joseph Aidoo. De Reviewcommissie laat de Pool vervolgen op basis van tv-beelden. De zitting is volgende week dinsdag. Teodorczyk kan dus nog meespelen tegen Zulte-Waregem en Eupen. 
>> Lees verder

U21: Selectie: Anderlecht - Standard (23-10-2017)
Straks nemen de U21 het op tegen hun leeftijdsgenoten van Standard Luik. De classico bij de reserven dus. Coach Emilio Ferrara maakte zijn selectie bekend voor deze wedstrijd die doorgaat in het Van Roy Stadion te Stadionlaan 5 9470 Denderleeuw. Aftrap is voorzien om 19u30.
>> Lees verder

Nieuwe Quiz en Prono rondes beschikbaar (23-10-2017)
In de Champions League zijn we weeral toe aan de vierde speeldag. Anderlecht leverde, ondanks de zware nederlaag, thuis een mooie prestatie af tegen PSG op speeldag drie en mag nu naar Parijs trekken. Wat vermag het daar? Laat het ons weten via de prono. En ook in de quiz zijn we inmiddels toe aan de vierde ronde. Succes!
>> Lees verder

7.000 euro boete (23-10-2017)
Voor de aanvang van de eerste wedstrijd van de Champions League tegen Bayern München, staken Anderlecht-supporters vuurwerk af in de Allianz-Arena. De club heeft daar nu een boete van 7.000 € voor gekregen van de Europese voetbalbond UEFA. Anderlecht laat weten akte te nemen van de boete.
>> Lees verder

Rood voor Neymar, Bayern en Celtic winnen (23-10-2017)
De Europese tegenstanders van RSC Anderlecht speelden ook het voorbije weekend hun wedstrijd. Paris Saint-Germain kon in de slotminuut 2-2 gelijk spelen, dankzij een doelpunt van Cavani. Neymar kreeg in het slot wel nog een rode kaart onder de neus geduwd na zijn tweede geel. 
>> Lees verder

Weiler bedankt voor bondscoach (23-10-2017)
René Weiler heeft bedankt voor de job als bondscoach van Oostenrijk. De 44-jarige Zwitser is van mening dat hij nog te jong is om nu al als bondscoach aan de slag te gaan. Hij blijft de voorkeur geven aan een post als trainer van een club. En als het even kan, een ploeg uit de Bundesliga.
>> Lees verder

Teodorczyk weken aan de kant ? (23-10-2017)
Het lukt allemaal niet meer zo goed voor Lukasz Teodorczyk. Dit seizoen kon hij nog maar drie keer scoren, voor doel vergeet hij dikwijls af te werken. En dat tot grote frustratie van hemzelf. Tegen Genkt trapte hij op gegeven moment, onnodig na, op Joseph Aidoo. Scheidsrechter Bart Vertenten bleef mild en gaf geel. Benieuwd of de Reviewcommissie het daarbij laat. 
>> Lees verder

Kara: "Teleurgesteld maar we moeten vooruit kijken" (23-10-2017)
Kara Mbodj verwachte zich aan een moeilijke wedstrijd tegen zijn ex-club, en zijn verwachtingen zijn waarheid geworden. Genk is met de overtuiging en gedrevenheid om het beter te doen, afgezakt naar het Constant Vanden Stock Stadion. 
>> Lees verder

Genk smeert Vanhaezebrouck eerste competitienederlaag aan (23-10-2017)
Anderlecht heeft zijn eerste thuiswedstrijd in de competitie onder Hein Vanhaezebrouck met 0-1 verloren tegen RC Genk. Paars-wit speelde veel minder goed dan tegen KV Mechelen en PSG en een kopbal van Aidoo zorgde voor het harde verdikt.
>> Lees verder

Kums: "Kansen beter afwerken" (23-10-2017)
Sven Kums moest tegen Paris Saint-Germain, geblesseerd vervangen worden, gisteren stond hij gewoon aan de aftrap. De middenvelder zag een gesloten wedstrijd en kansen die niet afgewerkt werden. Maar ook de fout van Aidoo, waaruit de 0-1 voortvloeit, 
>> Lees verder

Thelin scoort vier keer tegen Zulte Waregem (23-10-2017)
Isaac Kiese Thelin wordt door RSC Anderlecht verhuurd aan Waasland-Beveren. De overgelukkige Zweed keerde gisteren met de matchbal van de wedstrijd Zulte Waregem - Waasland-Beveren, naar huis. Reden, de spits scoorde vier keer voor zijn club: "Dit is mij nog nooit eerder gelukt."
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Spijtig resultaat" (23-10-2017)
RSC Anderlecht kon gisteren thuis niet winnen van KRC Genk. Het eerste verlies onder Hein Vanhaezebrouck. De coach benadrukte na de wedstrijd dat hij toch wel goede dingen had gezien en legt de focus nu bij volgende woensdag. Dan speelt paars-wit thuis tegen Zulte-Waregem.
>> Lees verder

Opstellingen: Kums is fit en start (22-10-2017)
Anderlecht kan zo meteen tegen RC Genk rekenen op Sven Kums. De middenvelder is voldoende hersteld van zijn kuitblessure en start in de basis. Hein Vanhaezebrouck kiest dus voor dezelfde elf als tegen KV Mechelen.
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Anderlecht - RC Genk (22-10-2017)
Vanmiddag om 18 uur ontvangt Anderlecht in het Astridpark RC Genk. Paars-wit hoopt onder Hein Vanhaezebrouck zijn tweede competitiezege op rij te boeken. Bij Genk ligt coach Albert Stuivenberg onder vuur. Hij moet winnen wil hij zijn hachje redden.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.