Gerkens: "In de competitie geen steekjes meer laten vallen"

22-10-2017 10:56:22 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Pieter Gerkens deed het prima tegen Paris Saint-Germain. Vandaag gaat hij met Anderlecht de strijd aan met Racing Genk, waar hij tussen 2001 en januari 2016 deel van uitmaakte. Zijn ex-club heeft de punten ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

U21: Selectie: Anderlecht - Standard (23-10-2017)
Straks nemen de U21 het op tegen hun leeftijdsgenoten van Standard Luik. De classico bij de reserven dus. Coach Emilio Ferrara maakte zijn selectie bekend voor deze wedstrijd die doorgaat in het Van Roy Stadion te Stadionlaan 5 9470 Denderleeuw. Aftrap is voorzien om 19u30.
>> Lees verder

Nieuwe Quiz en Prono rondes beschikbaar (23-10-2017)
In de Champions League zijn we weeral toe aan de vierde speeldag. Anderlecht leverde, ondanks de zware nederlaag, thuis een mooie prestatie af tegen PSG op speeldag drie en mag nu naar Parijs trekken. Wat vermag het daar? Laat het ons weten via de prono. En ook in de quiz zijn we inmiddels toe aan de vierde ronde. Succes!
>> Lees verder

7.000 euro boete (23-10-2017)
Voor de aanvang van de eerste wedstrijd van de Champions League tegen Bayern München, staken Anderlecht-supporters vuurwerk af in de Allianz-Arena. De club heeft daar nu een boete van 7.000 € voor gekregen van de Europese voetbalbond UEFA. Anderlecht laat weten akte te nemen van de boete.
>> Lees verder

Rood voor Neymar, Bayern en Celtic winnen (23-10-2017)
De Europese tegenstanders van RSC Anderlecht speelden ook het voorbije weekend hun wedstrijd. Paris Saint-Germain kon in de slotminuut 2-2 gelijk spelen, dankzij een doelpunt van Cavani. Neymar kreeg in het slot wel nog een rode kaart onder de neus geduwd na zijn tweede geel. 
>> Lees verder

Weiler bedankt voor bondscoach (23-10-2017)
René Weiler heeft bedankt voor de job als bondscoach van Oostenrijk. De 44-jarige Zwitser is van mening dat hij nog te jong is om nu al als bondscoach aan de slag te gaan. Hij blijft de voorkeur geven aan een post als trainer van een club. En als het even kan, een ploeg uit de Bundesliga.
>> Lees verder

Teodorczyk weken aan de kant ? (23-10-2017)
Het lukt allemaal niet meer zo goed voor Lukasz Teodorczyk. Dit seizoen kon hij nog maar drie keer scoren, voor doel vergeet hij dikwijls af te werken. En dat tot grote frustratie van hemzelf. Tegen Genkt trapte hij op gegeven moment, onnodig na, op Joseph Aidoo. Scheidsrechter Bart Vertenten bleef mild en gaf geel. Benieuwd of de Reviewcommissie het daarbij laat. 
>> Lees verder

Kara: "Teleurgesteld maar we moeten vooruit kijken" (23-10-2017)
Kara Mbodj verwachte zich aan een moeilijke wedstrijd tegen zijn ex-club, en zijn verwachtingen zijn waarheid geworden. Genk is met de overtuiging en gedrevenheid om het beter te doen, afgezakt naar het Constant Vanden Stock Stadion. 
>> Lees verder

Genk smeert Vanhaezebrouck eerste competitienederlaag aan (23-10-2017)
Anderlecht heeft zijn eerste thuiswedstrijd in de competitie onder Hein Vanhaezebrouck met 0-1 verloren tegen RC Genk. Paars-wit speelde veel minder goed dan tegen KV Mechelen en PSG en een kopbal van Aidoo zorgde voor het harde verdikt.
>> Lees verder

Kums: "Kansen beter afwerken" (23-10-2017)
Sven Kums moest tegen Paris Saint-Germain, geblesseerd vervangen worden, gisteren stond hij gewoon aan de aftrap. De middenvelder zag een gesloten wedstrijd en kansen die niet afgewerkt werden. Maar ook de fout van Aidoo, waaruit de 0-1 voortvloeit, 
>> Lees verder

Thelin scoort vier keer tegen Zulte Waregem (23-10-2017)
Isaac Kiese Thelin wordt door RSC Anderlecht verhuurd aan Waasland-Beveren. De overgelukkige Zweed keerde gisteren met de matchbal van de wedstrijd Zulte Waregem - Waasland-Beveren, naar huis. Reden, de spits scoorde vier keer voor zijn club: "Dit is mij nog nooit eerder gelukt."
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Spijtig resultaat" (23-10-2017)
RSC Anderlecht kon gisteren thuis niet winnen van KRC Genk. Het eerste verlies onder Hein Vanhaezebrouck. De coach benadrukte na de wedstrijd dat hij toch wel goede dingen had gezien en legt de focus nu bij volgende woensdag. Dan speelt paars-wit thuis tegen Zulte-Waregem.
>> Lees verder

Opstellingen: Kums is fit en start (22-10-2017)
Anderlecht kan zo meteen tegen RC Genk rekenen op Sven Kums. De middenvelder is voldoende hersteld van zijn kuitblessure en start in de basis. Hein Vanhaezebrouck kiest dus voor dezelfde elf als tegen KV Mechelen.
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Anderlecht - RC Genk (22-10-2017)
Vanmiddag om 18 uur ontvangt Anderlecht in het Astridpark RC Genk. Paars-wit hoopt onder Hein Vanhaezebrouck zijn tweede competitiezege op rij te boeken. Bij Genk ligt coach Albert Stuivenberg onder vuur. Hij moet winnen wil hij zijn hachje redden.
>> Lees verder

Succesvolle EL-campagne levert 7,3 miljoen op (21-10-2017)
Vorig seizoen sneuvelde Anderlecht pas in de kwartfinales van de Europa League tegen Manchester United. Dat mooie Europese parcours leverde paars-wit 7,3 miljoen euro op.
>> Lees verder

"Niet enkel de goals van Teodorczyk tellen" (20-10-2017)
Lukasz Teodorczyk zoekt nog steeds naar zijn scorende vorm, ook tegen Paris Saint-Germain miste hij enkele kansen. Een Waalse journalist maakte de opmerking tegen Hein Vanhaezebrouck dat de Pool niet in vorm is, de coach nam zijn Poolse spits meteen in bescherming: "Teodorczyk blijft hard werken, zelfs zonder scoren."
>> Lees verder

Spajic out, Kums misschien (20-10-2017)
Hein Vanhaezebrouck gaf op zijn persconferentie meer uitleg over de geblesseerden bij RSC Anderlecht. Uros Spajic is nog steeds out, maar de kans bestaat dat hij wel de wedstrijd tegen Zulte-Waregem haalt. Rond Sven Kums heerst er nog een afwachtende houding, morgen staan er nog onderzoeken op het programma. 
>> Lees verder

"Vanhaezebrouck legt alles tot in de puntjes uit" (20-10-2017)
Hein Vanhaezebrouck noemt hem de speler die hem het meest verrast heeft: Pieter Gerkens heeft in korte tijd de nieuwe coach helemaal kunnen overtuigen. "En zeggen dat ik vloekte toen René Weiler vertrok. Maar achteraf gezien mag ik niet klagen, ik speel nu meer."
>> Lees verder

Vanhaezebrouck imponeert met Europese cijfers (20-10-2017)
Met Hein Vanhaezebrouck aan het roer zagen we eergisteren een heel ander Anderlecht in de Champions League dan voordien onder René Weiler en Nicolas Frutos. Ook de cijfers van de partij bewijzen dat.
>> Lees verder

Josué aan de haal met aan Deschacht beloofd truitje (20-10-2017)
"Er was afgesproken dat Olivier Deschacht het truitje van Neymar zou krijgen omdat het zijn honderdste Europese wedstrijd is, maar Josué had het blijkbaar niet begrepen", zo vertelt Pieter Gerkens vandaag in een interview met Het Nieuwsblad. 
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.