Anderlecht nam afscheid van Pierre Hanon

21-10-2017 15:20:21 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Donderdag is in Ukkel afscheid genomen van Pierre Hanon. In het crematorium van de gemeente was de Anderlecht-familie zeer ruim vertegenwoordigd.Goed een week geleden overleed Hanon op 80-jarige leeftijd. ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Opstellingen: Kums is fit en start (22-10-2017)
Anderlecht kan zo meteen tegen RC Genk rekenen op Sven Kums. De middenvelder is voldoende hersteld van zijn kuitblessure en start in de basis. Hein Vanhaezebrouck kiest dus voor dezelfde elf als tegen KV Mechelen.
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Anderlecht - RC Genk (22-10-2017)
Vanmiddag om 18 uur ontvangt Anderlecht in het Astridpark RC Genk. Paars-wit hoopt onder Hein Vanhaezebrouck zijn tweede competitiezege op rij te boeken. Bij Genk ligt coach Albert Stuivenberg onder vuur. Hij moet winnen wil hij zijn hachje redden.
>> Lees verder

Succesvolle EL-campagne levert 7,3 miljoen op (21-10-2017)
Vorig seizoen sneuvelde Anderlecht pas in de kwartfinales van de Europa League tegen Manchester United. Dat mooie Europese parcours leverde paars-wit 7,3 miljoen euro op.
>> Lees verder

"Niet enkel de goals van Teodorczyk tellen" (20-10-2017)
Lukasz Teodorczyk zoekt nog steeds naar zijn scorende vorm, ook tegen Paris Saint-Germain miste hij enkele kansen. Een Waalse journalist maakte de opmerking tegen Hein Vanhaezebrouck dat de Pool niet in vorm is, de coach nam zijn Poolse spits meteen in bescherming: "Teodorczyk blijft hard werken, zelfs zonder scoren."
>> Lees verder

Spajic out, Kums misschien (20-10-2017)
Hein Vanhaezebrouck gaf op zijn persconferentie meer uitleg over de geblesseerden bij RSC Anderlecht. Uros Spajic is nog steeds out, maar de kans bestaat dat hij wel de wedstrijd tegen Zulte-Waregem haalt. Rond Sven Kums heerst er nog een afwachtende houding, morgen staan er nog onderzoeken op het programma. 
>> Lees verder

"Vanhaezebrouck legt alles tot in de puntjes uit" (20-10-2017)
Hein Vanhaezebrouck noemt hem de speler die hem het meest verrast heeft: Pieter Gerkens heeft in korte tijd de nieuwe coach helemaal kunnen overtuigen. "En zeggen dat ik vloekte toen René Weiler vertrok. Maar achteraf gezien mag ik niet klagen, ik speel nu meer."
>> Lees verder

Vanhaezebrouck imponeert met Europese cijfers (20-10-2017)
Met Hein Vanhaezebrouck aan het roer zagen we eergisteren een heel ander Anderlecht in de Champions League dan voordien onder René Weiler en Nicolas Frutos. Ook de cijfers van de partij bewijzen dat.
>> Lees verder

Josué aan de haal met aan Deschacht beloofd truitje (20-10-2017)
"Er was afgesproken dat Olivier Deschacht het truitje van Neymar zou krijgen omdat het zijn honderdste Europese wedstrijd is, maar Josué had het blijkbaar niet begrepen", zo vertelt Pieter Gerkens vandaag in een interview met Het Nieuwsblad. 
>> Lees verder

Morgen meer nieuws over Kums (19-10-2017)
De medische staf onderzocht vandaag de kuit van Sven Kums, maar kon de onderzoeken nog niet afronden. Morgen worden deze verdergezet en dan hoopt de club uitsluitsel te hebben over de ernst van Kums' blessure.
>> Lees verder

Update: Onderhandelingen over verplaatsing PSG (19-10-2017)
Blijkbaar is de boycot van de supporters voor de verplaatsing naar Paris Saint-Germain, niet in dovemansoren gevallen. Uit goede bron vernemen we dat er momenteel onderhandelingen bezig zijn tussen RSC Anderlecht en de Franse ordediensten. 
>> Lees verder

Vader Svilar beschuldigt Van Holsbeeck van bedreigingen (19-10-2017)
Voor het eerst sinds het vertrek van Mile Svilar is er een reactie gekomen uit het kamp van de speler. In Het Laatste Nieuws vertelt vader Ratko zijn verhaal over het vertrek van Mile. Opvallend: hij beschuldigt "een vooraanstaand official van Anderlecht" ervan zijn zoon bedreigd te hebben. 
>> Lees verder

Nieuwe webpoll: Boeckx of Sels eerste doelman? (19-10-2017)
In zijn eerste wedstrijd als Anderlecht-coach koos Hein Vanhaezebrouck voor Frank Boeckx als doelman. Gisteren tegen PSG zette hij Matz Sels tussen de palen. Voorlopig is het nog niet duidelijk wie Vanhaezebrouck zijn nummer één is. Wie zou u kiezen?
>> Lees verder

Anderlecht - Genk uitverkocht (19-10-2017)
Komende zondag ontvangt RSC Anderlecht Racing Genk in een uitverkocht Constant Vanden Stock Stadion, in het kader van de twaalfde speeldag van de Jupiler Pro League. Alle tickets gingen de deur uit, het heeft dus geen zin om je nog naar de loketten te begeven. De aftrap is voorzien om 18u.
>> Lees verder

Opinie: Boycot verplaatsing naar PSG (19-10-2017)
Enkele dagen geleden riepen verschillende supportersclubs op tot een boycot voor de verplaatsing naar Paris Saint-Germain. Wat begon met een twintigtal clubs begint gestaag aan te groeien. Meer en meer supportersclubs beslissen om zich achter de boycot te scharen en blijven thuis. De kans is dus groot dat paars-wit het zo goed als zonder aanhang moet stellen in Parijs. 
>> Lees verder

"Anderlecht heeft getoond dat het plaats in Champions League verdient" (19-10-2017)
Unal Emery was tevreden met de drie punten, maar had ook lof voor de tegenstander RSC Anderlecht. "De tegenstander ging er stevig tegenaan", zegt Emery, "We zijn dat wel gewoon. Maar in ieder geval heeft Anderlecht vandaag getoond dat ze hun plaats in de Champions League verdienen."
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Hebben getoond wat fans willen zien" (19-10-2017)
RSC Anderlecht voetbalt weer met lef en vertrouwen, tot grote vreugde van de supporters. Hein Vanhaezebrouck was tevreden over wat zijn troepen gisteren lieten zien, vooral omdat hij nog maar korte tijd werkt met de groep. "Maar we zijn goed bezig, dit is de weg die we willen inslaan", aldus de coach.
>> Lees verder

Dendoncker: "Ik heb er zelfs van genoten" (19-10-2017)
RSC Anderlecht is strijdend ten onder gegaan tegen Paris Saint-Germain. Iets wat de supporters en de spelers zelf konden smaken. Leander Dendoncker gaf zelf toe dat hij genoten heeft van de wedstrijd. "Spijtig dat we onze kansen niet afgemaakt hebben."
>> Lees verder

Kums gewisseld met kuitblessure (19-10-2017)
Iets voor het uur moest Sven Kums de strijd staken tegen PSG. De middenvelder had last aan de kuit. "We zullen morgen (vandaag, red.) zien hoe ernstig het is", vertelde Hein Vanhaezebrouck na afloop.
>> Lees verder

Josué verovert shirt Neymar (19-10-2017)
Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck verklaarde vooraf dat Neymar en co hun shirt niet zouden wisselen met spelers die niets hebben laten zien. Anderlecht speelde echter zo goed dat iedereen het shirt van de Braziliaanse supervedette verdiende. Josué Sa bleek na afloop de gelukkige.
>> Lees verder

Deschacht: "Ik onthoud dat we lef toonden" (19-10-2017)
Olivier Deschacht speelde gisteren zijn honderste Europese wedstrijd, al zal het geen wedstrijd zijn die hij zal verder vertellen. Toch is de verdediger tevreden met wat zijn ploeg getoond heeft. "We hebben alles geprobeerd, maar we verloren van een betere ploeg, maar ik onthoud vooral ons lef", aldus Deschacht.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.