Marc Degryse: "Het echte Anderlecht is terug"

19-10-2017 13:10:19 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Anderlecht verloor dan wel zwaar tegen de sterren van Paris-Saint-Germain in eigen huis, 0-4 werd het, toch waren de positieve punten talrijker dan de negatieve.Dat zag ook Marc Degryse. "Vanaf de eerste ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

"Niet enkel de goals van Teodorczyk tellen" (20-10-2017)
Lukasz Teodorczyk zoekt nog steeds naar zijn scorende vorm, ook tegen Paris Saint-Germain miste hij enkele kansen. Een Waalse journalist maakte de opmerking tegen Hein Vanhaezebrouck dat de Pool niet in vorm is, de coach nam zijn Poolse spits meteen in bescherming: "Teodorczyk blijft hard werken, zelfs zonder scoren."
>> Lees verder

Spajic out, Kums misschien (20-10-2017)
Hein Vanhaezebrouck gaf op zijn persconferentie meer uitleg over de geblesseerden bij RSC Anderlecht. Uros Spajic is nog steeds out, maar de kans bestaat dat hij wel de wedstrijd tegen Zulte-Waregem haalt. Rond Sven Kums heerst er nog een afwachtende houding, morgen staan er nog onderzoeken op het programma. 
>> Lees verder

"Vanhaezebrouck legt alles tot in de puntjes uit" (20-10-2017)
Hein Vanhaezebrouck noemt hem de speler die hem het meest verrast heeft: Pieter Gerkens heeft in korte tijd de nieuwe coach helemaal kunnen overtuigen. "En zeggen dat ik vloekte toen René Weiler vertrok. Maar achteraf gezien mag ik niet klagen, ik speel nu meer."
>> Lees verder

Vanhaezebrouck imponeert met Europese cijfers (20-10-2017)
Met Hein Vanhaezebrouck aan het roer zagen we eergisteren een heel ander Anderlecht in de Champions League dan voordien onder René Weiler en Nicolas Frutos. Ook de cijfers van de partij bewijzen dat.
>> Lees verder

Josué aan de haal met aan Deschacht beloofd truitje (20-10-2017)
"Er was afgesproken dat Olivier Deschacht het truitje van Neymar zou krijgen omdat het zijn honderdste Europese wedstrijd is, maar Josué had het blijkbaar niet begrepen", zo vertelt Pieter Gerkens vandaag in een interview met Het Nieuwsblad. 
>> Lees verder

Morgen meer nieuws over Kums (19-10-2017)
De medische staf onderzocht vandaag de kuit van Sven Kums, maar kon de onderzoeken nog niet afronden. Morgen worden deze verdergezet en dan hoopt de club uitsluitsel te hebben over de ernst van Kums' blessure.
>> Lees verder

Update: Onderhandelingen over verplaatsing PSG (19-10-2017)
Blijkbaar is de boycot van de supporters voor de verplaatsing naar Paris Saint-Germain, niet in dovemansoren gevallen. Uit goede bron vernemen we dat er momenteel onderhandelingen bezig zijn tussen RSC Anderlecht en de Franse ordediensten. 
>> Lees verder

Vader Svilar beschuldigt Van Holsbeeck van bedreigingen (19-10-2017)
Voor het eerst sinds het vertrek van Mile Svilar is er een reactie gekomen uit het kamp van de speler. In Het Laatste Nieuws vertelt vader Ratko zijn verhaal over het vertrek van Mile. Opvallend: hij beschuldigt "een vooraanstaand official van Anderlecht" ervan zijn zoon bedreigd te hebben. 
>> Lees verder

Nieuwe webpoll: Boeckx of Sels eerste doelman? (19-10-2017)
In zijn eerste wedstrijd als Anderlecht-coach koos Hein Vanhaezebrouck voor Frank Boeckx als doelman. Gisteren tegen PSG zette hij Matz Sels tussen de palen. Voorlopig is het nog niet duidelijk wie Vanhaezebrouck zijn nummer één is. Wie zou u kiezen?
>> Lees verder

Anderlecht - Genk uitverkocht (19-10-2017)
Komende zondag ontvangt RSC Anderlecht Racing Genk in een uitverkocht Constant Vanden Stock Stadion, in het kader van de twaalfde speeldag van de Jupiler Pro League. Alle tickets gingen de deur uit, het heeft dus geen zin om je nog naar de loketten te begeven. De aftrap is voorzien om 18u.
>> Lees verder

Opinie: Boycot verplaatsing naar PSG (19-10-2017)
Enkele dagen geleden riepen verschillende supportersclubs op tot een boycot voor de verplaatsing naar Paris Saint-Germain. Wat begon met een twintigtal clubs begint gestaag aan te groeien. Meer en meer supportersclubs beslissen om zich achter de boycot te scharen en blijven thuis. De kans is dus groot dat paars-wit het zo goed als zonder aanhang moet stellen in Parijs. 
>> Lees verder

"Anderlecht heeft getoond dat het plaats in Champions League verdient" (19-10-2017)
Unal Emery was tevreden met de drie punten, maar had ook lof voor de tegenstander RSC Anderlecht. "De tegenstander ging er stevig tegenaan", zegt Emery, "We zijn dat wel gewoon. Maar in ieder geval heeft Anderlecht vandaag getoond dat ze hun plaats in de Champions League verdienen."
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Hebben getoond wat fans willen zien" (19-10-2017)
RSC Anderlecht voetbalt weer met lef en vertrouwen, tot grote vreugde van de supporters. Hein Vanhaezebrouck was tevreden over wat zijn troepen gisteren lieten zien, vooral omdat hij nog maar korte tijd werkt met de groep. "Maar we zijn goed bezig, dit is de weg die we willen inslaan", aldus de coach.
>> Lees verder

Dendoncker: "Ik heb er zelfs van genoten" (19-10-2017)
RSC Anderlecht is strijdend ten onder gegaan tegen Paris Saint-Germain. Iets wat de supporters en de spelers zelf konden smaken. Leander Dendoncker gaf zelf toe dat hij genoten heeft van de wedstrijd. "Spijtig dat we onze kansen niet afgemaakt hebben."
>> Lees verder

Kums gewisseld met kuitblessure (19-10-2017)
Iets voor het uur moest Sven Kums de strijd staken tegen PSG. De middenvelder had last aan de kuit. "We zullen morgen (vandaag, red.) zien hoe ernstig het is", vertelde Hein Vanhaezebrouck na afloop.
>> Lees verder

Josué verovert shirt Neymar (19-10-2017)
Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck verklaarde vooraf dat Neymar en co hun shirt niet zouden wisselen met spelers die niets hebben laten zien. Anderlecht speelde echter zo goed dat iedereen het shirt van de Braziliaanse supervedette verdiende. Josué Sa bleek na afloop de gelukkige.
>> Lees verder

Deschacht: "Ik onthoud dat we lef toonden" (19-10-2017)
Olivier Deschacht speelde gisteren zijn honderste Europese wedstrijd, al zal het geen wedstrijd zijn die hij zal verder vertellen. Toch is de verdediger tevreden met wat zijn ploeg getoond heeft. "We hebben alles geprobeerd, maar we verloren van een betere ploeg, maar ik onthoud vooral ons lef", aldus Deschacht.
>> Lees verder

Bayern vlot voorbij Celtic (18-10-2017)
In de andere partij in groep B won Bayern München met 3-0 van Celtic Glasgow. Thomas Müller en Joshua Kimmich scoorden voor de rust. Mats Hummels legde vlak na de pauze de eindstand vast. Bayern wordt zo tweede in de groep.
>> Lees verder

Geprobeerd, maar eervol verloren (18-10-2017)
Anderlecht is er niet in geslaagd om te stunten tegen PSG. Het verloor met zwaren 0-4-cijfers, maar deze zeggen niet alles. Anderlecht speelde een moedige wedstrijd, had vooral voor de rust heel wat goede mogelijkheden, maar moet aanvaarden dat PSG een maatje of drie te groot is.
>> Lees verder

Nummer honderd voor Deschacht (18-10-2017)
De wedstrijd van vanavond tegen PSG is een nieuwe mijlpaal in de geweldige carrière van Olivier Deschacht. De verdediger is toe aan zijn honderdste Europese wedstrijd. Hij is de vijfde Belg die de kaap van honderd duels overschrijdt.
>> Lees verder

Bekend volk in de tribunes (18-10-2017)
Heel wat bekende landgenoten zijn vanavond afgezakt naar het Constant Vanden Stock-stadion voor het duel tussen Anderlecht en PSG. Ook AA Gent-voorzitter Ivan De Witte zit in de tribune. "Ik wil wel eens zien hoe onze vorige trainer het hier zal doen."
>> Lees verder

Opstellingen Anderlecht - PSG: Sels in doel (18-10-2017)
Om 20.45 uur beginnen Anderlecht en PSG aan hun derde Champions League-wedstrijd uit deze campagne. De elftallen van beide ploegen zijn intussen bekend. Hein Vanhaezebrouck kiest voor dezelfde tien veldspelers als in Mechelen. In doel posteert hij Matz Sels.
>> Lees verder

UYL: derde nederlaag voor U19 (18-10-2017)
Anderlecht heeft ook zijn derde wedstrijd in de UEFA Youth League verloren. De U19 gingen met 0-2 onderuit tegen PSG. Beide doelpunten vielen voor de rust. In de andere partij won Bayern München met 6-2 van Celtic.
>> Lees verder

UYL: Opstellingen Anderlecht - PSG (18-10-2017)
De opstellingen waarmee de U19 van Anderlecht en PSG elkaar om 16 uur bekampen in de UEFA Youth League zijn bekend. Paars-wit zal aantreden in een 4-4-2 met Amuzu en Azevedo in de spits.
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Anderlecht - PSG (18-10-2017)
Wie wordt vanavond de held van het Astridpark: Neymar of Hein Vanhaezebrouck? Maakt PSG er net als vier jaar geleden een totaalvertoning van of kan Anderlecht stunten? Hoe dan ook, paars-wit zal de Parijse grootmacht met rechte rug in de ogen kijken.
>> Lees verder

UYL: Selectie Anderlecht - PSG (18-10-2017)
Vanmiddag om 16 uur spelen de U19 hun duel tegen PSG in het kader van de UEFA Youth League. Met negentien spelers reist paars-wit vanmiddag naar Denderleeuw, waar de wedstrijd gespeeld wordt.
>> Lees verder

Enkel Spajic kreeg een nieuwe tik (18-10-2017)
Uros Spajic hervatte maandag de training, maar dat was van korte duur. "Uros incasseerde opnieuw een tik. Ik zag hem een tackle uitvoeren en wist meteen dat het niet goed zat", legde Hein Vanhaezebrouck gisteren uit op zijn persbabbel.
>> Lees verder

Grote clubs zakken af naar Astridpark (18-10-2017)
Heel wat clubs sturen straks een scout naar de wedstrijd tussen Anderlecht en PSG. De grootste naam die komt, is Barcelona. Ook Chelsea, Sevilla, Inter Milan en Manchester United zijn van de partij, net als Marseille en Celtic.
>> Lees verder

"Ook met keepers kan je roteren" (18-10-2017)
Speelt Anderlecht straks tegen PSG met Frank Boeckx of Matz Sels tussen de palen? Op zijn persconferentie gisteren liet Hein Vanhaezebrouck beide opties open. "Tegen Mechelen koos ik voor Boeckx, nu zien we wel", aldus de coach.
>> Lees verder

"De ploeg kan alle steun gebruiken" (18-10-2017)
Enkele supportersclubs roepen op om de uitwedstrijd naar Paris Saint-Germain te boycotten voor de strenge veiligheidsnormen die genomen zijn. RSC Anderlecht reageert bedroefd op het nieuws en benadrukt dat het er alles aan gedaan heeft om de verplaatsing zo comfortabel mogelijk te maken. Het hoopt ondanks alles op de steun van de supporters te mogen rekenen. 
>> Lees verder

"Ghelamco al anderhalf jaar niet gehoord" (17-10-2017)
Anderlecht-woordvoerder David Steegen heeft vanmiddag gereageerd op de uitspraken van Ghelamco als zou het de plannen voor het Eurostadion hebben aangepast aan de wensen van Anderlecht. "Officieel zijn we nog niet op de hoogte", meldt Steegen.
>> Lees verder

"Met 0-4 winnen in Glasgow is bijna onmogelijke opdracht" (17-10-2017)
Hein Vanhaezebrouck realiseert zich dat RSC Anderlecht voor een heel moeilijke opdracht staat wil het Europees nog overwinteren. De coach was teleurgesteld dat paars-wit met 0-3 thuis verloor van Celtic, ook al was hij toen nog aan de slag bij AA Gent. Wil Anderlecht de Europese droom levend houden, dan moet het een punt proberen pakken tegen Bayern of PSG.
>> Lees verder

Paris Saint-Germain zonder Silva (17-10-2017)
Paris Saint-Germain moet het morgen zonder zijn ploegkapitein Thiago Silva doen. De Braziliaanse verdediger is onvoldoende fit om mee af te reizen naar Brussel. Dat liet de Franse club zelf weten via zijn sociale media. 
>> Lees verder

Wouters leidt RSC Anderlecht - Zulte Waregem (17-10-2017)
Volgende week woensdag 25 oktober, staat er nog een thuiswedstrijd op het programma voor RSC Anderlecht. Ze nemen het dan op tegen Zulte-Waregem. Die wedstrijd wordt in goede banen geleid door Luc Wouters, hij wordt bijgestaan door Jimmy Cremers, Kristof Meers en vierde official Christof Dierick. 
>> Lees verder

PSG op volle sterkte naar België (17-10-2017)
Met een selectie van 21 spelers komt PSG vandaag naar Brussel voor de Champions League-wedstrijd van morgen tegen Anderlecht. Ook de spelers die dit weekend niet speelden wegens kleine blessures, zijn erbij.
>> Lees verder

"Zelf initiatief nemen tegen PSG" (17-10-2017)
Morgen krijgt Anderlecht in de Champions League het bezoek van het sterrenensemble van PSG. De Parijzenaars beschikken momenteel over de sterkte voorhoede ter wereld. Hoe wil Hein Vanhaezebrouck Neymer en co aan banden leggen?
>> Lees verder

Ghelamco reikt Anderlecht opnieuw de hand (17-10-2017)
Stadionbouwer Ghelamco wil een nieuwe poging ondernemen om Anderlecht opnieuw aan boord te halen voor het Eurostadion. Volgens bestuurder Philip Neyt heeft Ghelamco zijn ontwerp aangepast om in te spelen op de verzuchtingen van paars-wit.
>> Lees verder

Bornauw tot 2019 bij Anderlecht (17-10-2017)
Sebastiaan Bornauw heeft zijn contract bij Anderlecht verlengd tot medio 2019. De 18-jarige centrale verdediger maakt deel uit van de beloftekern en is een vaste waarde bij de Belgische jeugdelftallen.
>> Lees verder

Spajic moet training al snel verlaten (17-10-2017)
Uros Spajic raakt dan toch niet fit voor de wedstrijd van morgen tegen PSG. De verdediger moest vanmorgen de training al tijdens de opwarming verlaten. Gisteren had hij de groepstraining hervat, maar blijkbaar ondervindt hij een reactie
>> Lees verder

Supporters willen uitwedstrijd PSG boycotten (17-10-2017)
Dinsdag 31 oktober gaat Anderlecht op bezoek bij Paris Saint-Germain. De veiligheidsmaatregelen voor deze wedstrijd zijn opnieuw draconisch. Zo mogen de paars-wit supporters zich niet vrijuit bewegen in Parijs. Ze worden opgewacht aan de grens en worden onder politiebegeleiding naar het Parc des Princes gebracht. De supporters willen de uitwedstrijd dan ook boycotten. 
>> Lees verder

Vertenten fluit Anderlecht - RC Genk (17-10-2017)
Zondag wacht de elfde speeldag in de Jupiler Pro League voor Anderlecht. Het ontvangt in het Constant Vanden Stock Stadion Racing Genk. Bart Vertenten is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Rien Vanyzere, Thibaud Nijssen en vierde official Nicolas Laforge. 
>> Lees verder

"Wie zelf de trainer niet kan bellen, niet geschikt om prof te worden" (17-10-2017)
Het gaat goed voor Mile Svilar bij Benfica, de kans is zelf groot dat hij morgen de jongste doelman ooit in de Champions League zal worden. Minder positief nieuws komt er van de Belgische U19 waarvoor Svilar niet meer wordt opgeroepen. Bondscoach Gert Verheyen benadrukt dat dat niets met het voorval bij RSC Anderlecht heeft te maken. 
>> Lees verder

Spajic mogelijk inzetbaar tegen PSG (17-10-2017)
Urus Spajic werkte gisteren voor het eerst sinds zijn blessure een deel van de groepstraining af. Dat verliep goed. Als de verdediger geen reactie ondervindt, kan hij de trainingen opdrijven en is hij mogelijk inzetbaar morgen tegen PSG. Dat is alleszins zijn doel.
>> Lees verder

Twijfel tussen Boeckx en Sels (17-10-2017)
In zijn eerste wedstrijd koos Hein Vanhaezebrouck voor Frank Boeckx als doelman, maar die keuze was nog niet definitief, zo klonk het toen. Voor de partij van morgen tegen PSG bestaat de kans dat Matz Sels tussen de palen komt.
>> Lees verder

200 journalisten voor Anderlecht - PSG (17-10-2017)
De Champions League wedstrijd van morgen kan op heel wat belangstelling rekenen van de media. Er zullen zo een 200 journalisten aanwezig zijn en dan is er nog een wachtlijst. Aanvragen komen van over heel de wereld, journalisten van. Brazilië, Portugal, Engeland, Nederland en ondermeer China proberen erbij te zijn.  
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.