Davy Roef gekozen tot 'man van de match'

15-10-2017 10:10:15 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

AA Gent kon zijn eerste partij onder Yves Vanderhaeghe winnen, het werd 2-0 tegen Waasland-Beveren. Toch speelde de Man Van De Match volgens De Zondag bij de tegenpartij.Davy Roef wordt gekozen namelijk ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Prono ronde 3: Stunt Anderlecht? (16-10-2017)
De derde pronoronde nadert zijn einde: morgen een half uur voor aanvang van de Champions League wedstrijden moeten de inzendingen binnen zijn. Het wordt verder woensdag wel uitkijken naar Anderlecht-PSG. Kan Vanhaezebrouck met zijn ploeg Europees stunten? Voorspel het!
>> Lees verder

Vertrek Onyekuru onwaarschijnlijk (16-10-2017)
Verbazing alom vorig weekend, Henry Onyekuru kondigde aan dat hij na Nieuwjaar wellicht voor Everton, zijn moederclub zou spelen. De Nigeriaan heeft nog steeds geen werkvergunning om in Engeland aan de slag te gaan, maar dat zou omzeild worden door de reden van "uitzonderlijk talent" aan te halen. Maar zo simpel werkt het allemaal niet. 
>> Lees verder

UYL: Zwitser voor de jeugd (16-10-2017)
Voor de grote jongens eraan beginnen in de Champions League, is het aan de jeugd om het op te nemen tegen Paris Saint Germain. De 34-jarige Zwitser Fedayi San, is door de UEFA aangeduid om dit duel in het Van Roy Stadion te Denderleeuw, in goede banen te leiden. Aftrap is voorzien om 16u.
>> Lees verder

CL: Tsjechische scheidsrechter voor Anderlecht - PSG (16-10-2017)
De 40-jarige Tsjech Pavel Královec is door de UEFA aangeduid om de Champions League wedstrijd tussen Anderlecht en Paris Saint-Germain in goede banen te leiden. Královec is actief sinds 2003 in de HET Liga, de hoogste Tsjechische voetbalklasse. Sinds 2005 fluit hij voor de FIFA.
>> Lees verder

Vijf PSG-spelers onzeker voor Anderlecht (16-10-2017)
Bij PSG leeft men met blessurezorgen toe naar de wedstrijd van overmorgen tegen Anderlecht. Maar liefst vijf spelers sukkelen met lichte blessures en zijn onzeker. Eén van hen is topschutter Edinson Cavani.
>> Lees verder

"Gerkens vloekte toen Weiler vertrok" (16-10-2017)
Hij leek gehaald als excuus-Belg, maar Hein Vanhaezebrouck zette hem, net als Nicolas Frutos trouwens, meteen in de basiself: Pieter Gerkens. Vader André Gerkens ziet het blij gebeuren en is niet verrast. "Ik wist dat Pieter dit kon, zelfs bij een topclub als Anderlecht."
>> Lees verder

Svilar debuteert bij Benfica (16-10-2017)
Mile Svilar speelde dit weekend zijn eerste wedstrijd voor het A-elftal van Benfica. In de bekerwedstrijd tegen derdeklasser Olhanense stond de 19-jarige doelman tussen de palen. Hij hield de nul en Benfica won met 0-1.
>> Lees verder

Verjaardag Frank Acheampong (16-10-2017)
Vandaag verjaart Frank Acheampong! Wij wensen hem van harte een gelukkige 24e verjaardag!
>> Lees verder

Uitslagen Europese tegenstanders: PSG wint (15-10-2017)
Net als Anderlecht heeft PSG zijn generale repetitie voor de Champions League-partij van woensdag gewonnen. Tegen staartploeg Dijon had het wel geen overschot. Onze landgenoot Thomas Meunier zorgde pas in de extra tijd voor de drie punten.
>> Lees verder

Vader Lukaku: "Vijf mensen bij Anderlecht eeuwig dankbaar" (15-10-2017)
Zes jaar na zijn vertrek bij Anderlecht is Romelu Lukaku uitgegroeid tot één van de dodelijkste spitsen ter wereld. De rol die Anderlecht speelde in dat verhaal zal de familie Lukaku nooit vergeten. In Het Laatste Nieuws zegt vader Roger dat hij vijf personen specifiek voor eeuwig dankbaar zal zijn.
>> Lees verder

Ongeveer 1000 Franse supporters in Astridpark (15-10-2017)
Woensdag ontvangt RSC Anderlecht, Paris Saint-Germain in het Constant Vanden Stock Stadion, in het kader van de derde speeldag van de Champions League. Ongeveer een duizental PSG-supporters maken de verplaatsing mee naar Brussel. Paars-wit kreeg 925 tickets om de verplaatsing naar daar te maken. 
>> Lees verder

Boeckx maakt debuut als co-commentator (15-10-2017)
Frank Boeckx maakte gisterenavond zijn debuut als co-commentator bij Eleven Sports. Hij kreeg er de Italiaanse topper AS Roma - Napoli voorgeschoteld. Samen met Jeremy Perbet en Mogi Bayat is de doelman één van de nieuwe gezichten in het analistenteam. 
>> Lees verder

Een gelukkige Vanden Stock (14-10-2017)
Het was een gelukkige Roger Vanden Stock die vandaag te zien was op de Collectors Day te RSC Anderlecht. "Dit was dé stijl van Vanhaezebrouck", aldus de voorzitter. Woensdag wacht Paris Saint-Germain in het Constant Vanden Stock Stadion. De voorzitter blijft voorzichtig in zijn vooruitzichten: "Opletten dat we geen pak rammel krijgen."
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Ik heb genoten" (14-10-2017)
Hein Vanhaezebrouck wist dat hij veel werk had bij RSC Anderlecht. De tijd met zijn voltallige ploeg was kort, toch was tijdens de eerste helft de hand van de nieuwe coach al te zien. Ook hij zelf was tevreden: "Ik ben aangenaam verrast", aldus een opgetogen T1. 
>> Lees verder

Kums: "Deze zege is verdiend" (14-10-2017)
Sven Kums kreeg van Hein Vanhaezebrouck opnieuw een plaats bij de basiself. De samenwerking met Adrien Trebel op het middenveld verliep vlot en ook Kums ontdekte opnieuw het plezier in voetballen. Het einde van de tweede helft bracht nog wat spanning mee voor paars-wit: "Maar deze zege is verdiend", zegt Kums. 
>> Lees verder

Dendoncker: "Veel plezanter voetballen met de bal" (14-10-2017)
Leander Dendoncker speelde gisteren in de verdediging, niet direct zijn voorkeurspositie. Dendoncker onthoudt vooral de goede dingen, ook het vertrouwen komt stilaan terug bij de Rode Duivel. "Tegen Mechelen was alleszins het voetbalplezier terug", zei Dendoncker na afloop.
>> Lees verder

Verjaardag Emjomi (14-10-2017)
Vandaag verjaart webteamlid Emjomi. Ze schreef de afgelopen jaren meer dan vijfduizend artikels voor deze site. Wij wensen haar van harte een gelukkige verjaardag!
>> Lees verder

Onyekuru wil in januari naar Everton (14-10-2017)
Nadat er eerder al geruchten in de Nigeriaanse pers opdoken, heeft nu ook Onyekuru zelf zijn wil uitgesproken om Anderlecht in januari te verlaten. Het is echter maar de vraag of hij in januari al aan een werkvergunning voor Engeland kan krijgen.
>> Lees verder

"Coach wil spelers die infiltreren, mijn kwaliteit" (14-10-2017)
Hein Vanhaezebrouck had in zijn eerste partij als Anderlecht-coach een basisplaats voor Pieter Gerkens. De jonge Limburger bedankte met het openingsdoelpunt. "Ik heb op training geprobeerd om me te tonen en de coach te overtuigen. Ik denk dat me dit gelukt is."
>> Lees verder

Hanon overleden (14-10-2017)
Pierre Hanon, een icoon van RSC Anderlecht, is overleden op 80 jarige leeftijd. Hanon speelde 404 wedstrijden voor paars-wit en scoorde als verdedigend ingestelde speler 41 keer.
>> Lees verder

Uitstekende eerste helft stuwt Anderlecht naar winst (13-10-2017)
Paars-wit klopte vrijdagavond KVMechelen, voor het eerst in verschillende jaren. Vanhaezebrouck deed Anderlecht meteen swingen in de eerste helft, met vier goals. In de tweede helft kende Sporting echter een terugval en op het einde werd het nog even bibberen.
>> Lees verder

Kums in basiself (13-10-2017)
Binnen een uurtje neemt RSC Anderlecht het op tegen KV Mechelen in een uitverkocht AFAS Stadion. De vuurdoop van Hein Vanhaezebrouck. Hij kiest voor Frank Boeckx in doel en brengt Sven Kums opnieuw in de ploeg. In de spits krijgt Lukasz Teodorczyk te voorkeur. 
>> Lees verder

Voorbeschouwing: KV Mechelen - Anderlecht (13-10-2017)
Vanavond om 20.30 uur maakt Hein Vanhaezebrouck zijn debuut als coach van Anderlecht. Heel voetbalminnend België zal vol spanning toekijken hoe hij het ervan afbrengt. Wij zijn vooral benieuwd of hij qua namen veel zal veranderen ten opzichte van zijn voorganger René Weiler.
>> Lees verder

Delegatie supporters had constructief overleg met Van Holsbeeck (13-10-2017)
Vorige week maandag zaten enkele supporters samen met manager Herman Van Holsbeeck om de actuele gang van zaken te bespreken. De aanwezige supporters spreken van een positief onderhoud. In de toekomst volgen er nog omdat het bestuur beseft dat het belangrijk is dat ze weten wat er leeft bij de supporters.

 
>> Lees verder

Welke elf spelers kiest Vanhaezebrouck? (13-10-2017)
Het is vol spanning uitkijken welke elf spelers Hein Vanhaezebrouck straks aan de aftrap brengt. Wat vast staat, is dat de coach kiest voor het 3-5-2-systeem waarvoor hij gekend staat. Over de namen die dit straks invullen, verschillen de kranten van mening.
>> Lees verder

Topclubs uit Manchester komen scouten (13-10-2017)
De wedstrijd tussen Anderlecht en KV Mechelen zal vanavond bijgewoond worden door scouts van heel wat grote clubs. Zo stuurt Manchester United een mannetje om Leander Dendoncker aan het werk te zien. Ook stadsgenoot Manchester City tekent present.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.