Hein Vanhaezebrouck geeft het goede voorbeeld

11-10-2017 16:48:11 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Hein Vanhaezebrouck is nog pas aangesteld als hoofdcoach van Anderlecht, maar toont nu al de betrokkenheid bij de club. Zo zal hij aanwezig zijn op de Collectors Day, een jaarlijks evenement voor de supporters ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Opinie: Geef Vanhaezebrouck tijd (12-10-2017)
Morgen speelt Anderlecht haar eerste wedstrijd onder Hein Vanhaezebrouck. Na enkele jaren van matig voetbal, snakt alles wat paars-wit is naar een ommekeer. Toch zullen we Hein tijd moeten geven.
>> Lees verder

"De beste spits zal spelen" (12-10-2017)
Hein Vanhaezebrouck beschikt over drie centrumspitsen bij RSC Anderlecht. Wie er morgen zal starten is nog niet helemaal duidelijk. De coach sprak vooral over Robert Beric en Hamdi Harbaoui, over Lukasz Teodorczyk werd er geen woord gerept. "De beste en de sterkste zal spelen", wou de coach enkel kwijt.
>> Lees verder

"Dendoncker kan echt alles" (12-10-2017)
Voor één speler in het bijzonder haalde Hein Vanhaezebrouck de loftrompet boven deze middag. Het is duidelijk dat Leander Dendoncker in de bovenste schuif ligt bij de coach. "Hij is een zeer intelligente speler die zich heel snel kan aanpassen. Hij kan echt alles", is Vanhaezebrouck lovend. 
>> Lees verder

Najar niet terug voor december (12-10-2017)
Hein Vanhaezebrouck was ook duidelijk over een terugkeer van Andy Najar, en die zal nog niet voor meteen zijn. "Als hij dit jaar nog terugkeert zal dat in ieder geval niet voor december zijn", is de coach eerlijk. RSC Anderlecht wil niet opnieuw dezelfde fout maken van de Hondurees te rap te laten spelen. 
>> Lees verder

"Ik wil morgen winnen" (12-10-2017)
Morgen is het de eerste competitiewedstrijd voor Hein Vanhaezebrouck als trainer van RSC Anderlecht. Alle internationals zijn pas sinds woensdag of gisteren terug, veel trainen hebben ze nog niet gedaan onder de nieuwe T1. "Maar ik ga hier niet over klagen. Het feit dat er veel jongens voor hun respectieve landen spelen, wil zeggen dat je als club over goeie spelers beschikt", aldus de coach.
>> Lees verder

Nog 100-tal tickets beschikbaar in AFAS Stadion (12-10-2017)
De kans is groot dat RSC Anderlecht morgen voor een uitverkocht AFAS Stadion speelt. Er zijn voor morgen nog een kleine hondertal tickets te koop. Verwacht wordt dat die de komende uren, dagen vlot over de toonbank zullen gaan. De aftrap is voorzien om 20u30, Jonathan Lardot is scheidsrechter van dienst.
>> Lees verder

"Was helemaal niet geschrokken van de fysieke tests" (12-10-2017)
Hein Vanhaezebrouck zou verschoten zijn van de fysieke paraatheid van de spelers bij RSC Anderlecht. "Ik heb dat ook gelezen en dat is helemaal niet waar", repliceert de coach, "Bij elke club zijn er spelers die minder fit zijn dan de andere. Bij Gent was dat zo en bij Kortrijk was dat zo."
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Hanni blijft kapitein" (12-10-2017)
Sofiane Hanni kreeg het hard te verduren de laatste wedstrijden bij RSC Anderlecht. Tegen Standard Luik werd hij opnieuw uitgefloten. Nu de nieuwe trainer er is, gingen er stemmen op dat het misschien tijd was om een nieuwe kapitein te kiezen, maar Hein Vanhaezebroeck is duidelijk: "Hanni blijft mijn kapitein."
>> Lees verder

Vrije verkoop thuiswedstrijden gestart (12-10-2017)
Vandaag is de vrije verkoop gestart voor de thuiswedstrijden tegen Club Brugge (05/11), KV Kortrijk ((26/11) en Sporting Charleroi (10/12). Voor de thuiswedstrijden in het kader van Champions League zijn er geen tickets meer beschikbaar. Er zijn nog steeds tickets beschikbaar voor de thuiswedstrijden tegen KRC Genk (22/10) en Zulte Waregem (25/10).
>> Lees verder

Vanhaezebrouck wil meer contact tussen spelers en fans (12-10-2017)
De nieuwe Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck had gisteren een ontmoeting met vertegenwoordigers van de supportersclubs. Iedere supportersclub mocht twee personen afvaardigen. Vanhaezebrouck is duidelijk van plan om de band met de fans aan te halen.
>> Lees verder

De nieuwe wind van Vanhaezebrouck (12-10-2017)
Sinds zijn komst naar Anderlecht legt Hein Vanhaezebrouck meteen zijn eigen accenten. Op sommige vlakken zorgt hij voor een duidelijke stijlbreuk met zijn voorganger René Weiler. Het Nieuwsblad merkt vijf opvallende verschillen.
>> Lees verder

Josué ziek en onzeker voor Mechelen (12-10-2017)
Josué Sa trainde gisteren niet mee wegens ziekte. De Portugese verdediger is onzeker voor de partij van morgen tegen KV Mechelen. Uros Spajic trainde individueel. Mechelen komt voor hem te vroeg. De wedstrijd van woensdag tegen PSG haalt hij mogelijk wel.
>> Lees verder

Baseggio en De Boeck solliciteerden voor T2 (12-10-2017)
Voor Anderlecht Karim Belhocine en Gino Caen vastlegde als assistenten van Hein Vanhaezebrouck, liepen op de club de sollicitaties binnen van twee ex-spelers. Zowel Walter Baseggio (foto) als Glen De Boeck boden zich aan om Vanhaezebrouck te bij te staan.
>> Lees verder

Dury wil Leya Iseka en Doumbia langer houden (12-10-2017)
Aaron Leya Iseka en Idrissa Doumbia doen het meer dan behoorlijk bij Zulte-Waregem. Beide spelers veroverden op korte tijd een basisplaats bij Essevee, die hen nog tot het einde van het seizoen huurt van RSC Anderlecht. En daar wil Francky Dury verandering in brengen, ofwel het huurcontract verlengen of een aankoopoptie afdwingen. 
>> Lees verder

Meer open trainingen? (12-10-2017)
Open trainingen. Het is een zelfzaam goed bij RSC Anderlecht. Nieuwe coach, Hein Vanhaezebrouck, wil dit alvast veranderen. Gisterenavond kwamen de vertegenwoordigers van de verschillende supportersclubs, samen in het Constant Vanden Stock Stadion, voor een gemoedelijke babbel met de coach en zijn technische staf. 
>> Lees verder

Vanhaezebrouck laat beloften meetrainen (11-10-2017)
Door het interlandvoetbal ontbraken gisteren nog verschillende spelers voor de training. Om met een voldoende grote groep te trainen, riep Hein Vanhaezebrouck enkele beloften erbij. Onder meer Bornauw (verdediger) en Milan Corryn (middenvelder) mochten zich tonen.
>> Lees verder

Spelers present op Brussels Celibrity Marathon (11-10-2017)
Liefdadigheidsorganisatie La Tête hors de l’Eau organiseert zaterdag de Brussels Celibrity Marathon. Een delegatie van Anderlecht zal met een dertigtal personen aanwezig zijn. Onder meer spelers Sofiane Hanni, Adrien Trebel en Dennis Appiah tekenen present.
>> Lees verder

Spajic traint al individueel (11-10-2017)
Uros Spajic zet vandaag een volgende stap in zijn herstelproces nadat hij zich tegen Celtic blesseerde aan de enkel. De Serviër hervat vandaag de individuele training buiten. De partij van overmorgen tegen KV Mechelen komt nog te vroeg.
>> Lees verder

Chipciu wellicht klaar voor Mechelen (11-10-2017)
Alexandru Chipciu (rug) raakt normaal gezien speelklaar voor de partij van overmorgen tegen KV Mechelen. Achter de naam van Emmanuel Adjei Sowah blijft er een vraagteken staan. De jonge Ghanees sukkelt met de buikspieren.
>> Lees verder

Dendoncker ziet sterke Tielemans bij Rode Duivels (11-10-2017)
Leander Dendoncker zag vanop de bank hoe de Rode Duivels hun laatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus met 4-0 wonnen. Voormalig Anderlecht-speler Youri Tielemans begon aan de wedstrijd en speelde erg sterk.
>> Lees verder

Transfer Vermaelen kan nog steeds (10-10-2017)
Mogelijk zal Thomas Vermaelen deze winter toch naar Anderlecht komen. Met het oog op het WK, is de verdediger op zoek naar een ploeg waar hij zeker een basisplaats kan veroveren. Anderlecht lijkt daarbij de beste papieren te hebben, al ligt Ajax ook nog op de loer. Barcelona-trainer Ernesto Valverde geeft echter aan nog op Vermaelen te rekenen.
>> Lees verder

Nieuwe hoop voor het Eurostadion? (10-10-2017)
Het verhaal doet de ronde dat de Belgische Voetbalbond achter de schermen nu met Besix onderhandelt voor de bouw van het Eurostadion. Het project van Ghelamco lijkt volledig in het slop te zitten en dus kiest de KBVB voor een andere aanpak. 
>> Lees verder

Lukebakio effent pad voor zege Belgische U21 (10-10-2017)
De Belgische U21 hebben in de vooravond een EK-kwalificatiewedstrijd in Cyprus met 0-2 gewonnen. Dodi Lukebakio opende de score nadat een schot van Samuel Bastien voor zijn voet belandde. Ex-Anderlecht-speler Bastien maakte in de toegevoegde tijd er 0-2 van.
>> Lees verder

Uw all-time favoriete Anderlecht-trainer(s) (10-10-2017)
Toeval of niet, maar het eerste stuk dat ondergetekende hier online plaatste, had als titel “20.000 trainers”.  Dat was in juni 2016, kort na de aanstelling van een nobele onbekende Zwitser als T1, een zekere René Weiler.
 
>> Lees verder

Vanhaezebrouck laat spelers extra hard werken (10-10-2017)
Hein Vanhaezebrouck heeft een stevig trainingsregime ingevoerd bij Anderlecht. De fysieke resultaten van de spelers zijn zorgwekkend en dus wil de nieuwe coach hun conditie bijspijkeren. Ook de vetpercentages liggen aan de hoge kant.
>> Lees verder

Obradovic mag WK-feestje bouwen (10-10-2017)
Servië heeft zich geplaatst voor het WK in Rusland. Het versloeg gisterenavond Georgië met 1-0 en is groepswinnaar. Oud-Anderlecht-speler Alexander Mitrovic leverde de assist voor het beslissende doelpunt.
>> Lees verder

Sowah, Bruno en Chipciu onzeker voor Mechelen (10-10-2017)
Hein Vanhaezebrouck moet afwachten op welke rechterflankspelers hij vrijdag kan rekenen tegen KV Mechelen. Zowel Massimo Bruno, Alexandru Chipciu en Emmanuel Adjei Sowah (foto) sukkelen met lichte blessures.
>> Lees verder

Weiler kandidaat-coach bij Bochum (10-10-2017)
René Weiler is één van de drie kandidaten om de nieuwe coach te worden van de Duitse tweedeklasser Bochum. Of Weiler zelf wil, is een andere vraag. Volgens zijn entourage moet of wil hij hoger mikken en droomt hij van de Bundesliga of Premier League.
>> Lees verder

U21: Dauda lukt hattrick in doelpuntenfestijn (10-10-2017)
De U21 hebben hun bekerwedstrijd tegen Charleroi met 5-2 gewonnen. Paars-wit kwam 0-2 achter, maar Saelemaelers, Azevedo en drie keer Dauda bogen de scheve situatie om. De U21 van Anderlecht stoten door naar de volgende ronde.
>> Lees verder

Lardot fluit Mechelen - Anderlecht (09-10-2017)
Morgen spelen de Rode Duivels nog, vrijdag is het weer aan de Jupiler Pro League. RSC Anderlecht verplaatst zich Achter de Kazerne en trapt er speeldag 10 op gang. Jonathan Lardot is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hj wordt bijgestaan door Frederic Godelaine, Florian Lemaire en vierde official Wim Smet.
>> Lees verder

Wil Everton Onyekuru terughalen in januari? (09-10-2017)
Everton kocht vorige zomer Henry Onyekuru over van Eupen. Omdat de Nigeriaan nog niet aan een werkvergunning geraakte voor Engeland, leende Everton hem meteen uit aan RSC Anderlecht. Alleen loopt het momenteel niet zo goed voor Everton in de Premier League en zou de Engelse club van plan zijn om Onyekuru in januari terug te halen naar Goodison Park. 
>> Lees verder

Cup U21: Selectie: Anderlecht - Charleroi (09-10-2017)
De U21 spelen vanavond hun laatste groepswedstrijd in het kader van de Beker van België. Door winst tegen Eendracht Aalst en Oud-Herverlee Leuven is paars-wit al zeker van de volgende ronde en de tegenstander van vanavond, Charleroi, is dat ook. Beide ploegen spelen vanavond voor groepswinst. Aftrap is voorzien om 19u30.
>> Lees verder

Kleine kwaaltjes voor Teodorczyk en Chipciu (09-10-2017)
Lukasz Teodorczyk en Alexandruk Chipciu ontbraken gisteren bij de interlands van Polen en Roemenië. Teodorzyk is ziek. Chipciu zat een schorsingsdag uit, maar hij kampt ook met rugpijn, een gevolg van de partij van donderdag tegen Kazachstan.
>> Lees verder

Dendoncker: "Punten gescoord voor WK" (09-10-2017)
Toen Marouanne Fellaini uitviel tegen Bosnië-Herzegovina, gooide Roberto Martinez Leander Dendoncker in de strijd. De eerste minuten liepen moeizaam, maar daarna pikte hij de draad op en speelde hij sterk. "Ik probeerde mijn steentje bij te dragen en denk dat het vrij goed gelukt is."
>> Lees verder

"Anderlecht geen schrik, want de trainer staat te dik" (09-10-2017)
Sinds vorige week is Hein Vanhaezebrouck trainer van Anderlecht. Voor weiningen een verrassing, ook niet voor 'De Kleine Man van Hein Vanhaezebrouck' in 'De Ideale Wereld'. HIj vertelt hoe hij de voorbije weken van 'zijn papa' beleefde en doet enkele grappige ontboezemingen.
>> Lees verder

Quiz ronde 3 over het internationale voetbal (09-10-2017)
De derde quizronde is zonet beschikbaar gesteld. Gezien de interlandbreak handelt de derde ronde voornamelijk ook over de internationale tornooien. Na 2 ronden, zijn er nog 34 deelnemers met het maximum aantal punten. Hoeveel spelers zullen er nog na de derde ronde een foutloos parcours afleggen? Veel geluk!
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.