Terugkeer Obradovic

28-9-2017 11:57:28 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Spajic valt wellicht uit, maar een andere basispion keert wel terug voor het duel tegen Standard. Ivan Obradovic, die sukkelt met het scheenbeen, kan denken aan zijn comeback. Hij raakt wellicht fit voor ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Obradovic en Teodorczyk onzeker voor Clasico (29-09-2017)
Er staan nog vraagtekens achter Lukasz Teodorczyk en Ivan Obradovic voor de wedstrijd van zondag. De Poolse spits trainde een hele training mee maar is nog niet 100%. Obradovic deed maar een deel van de training mee. Een beslissing voor beide spelers wordt pas zaterdag genomen. Kara Mbodji is volledig inzetbaar tegen Standard.
>> Lees verder

Acheampong bezoekt Neerpede (29-09-2017)
Ook in de Chinese Super League is het interlandbreak. Frank Acheampong maakte van de korte pauze gebruik om zijn (ex)-ploegmaats op Neerpede te bezoeken. De Chinese competitie eindigt op 4 november, nadien kan Acheampong kiezen om zijn verblijf in China definitief te maken of terug te keren naar RSC Anderlecht.
>> Lees verder

Longread: Het verval van Anderlecht (29-09-2017)
Anderlecht verloor woensdagavond kansloos met 0-3 van Celtic Glasgow. De wedstrijd waarin Anderlecht de grootste kans had op puntengewin. De Europese lente lijkt nu al heel ver weg. Hoe is het zo ver kunnen komen? Laat ons beginnen bij het begin. Niet in een waas van melancholie naar Europese finales. Nee, we keren terug naar het seizoen 2012-2013. Het jaar waarin Anderlecht haar 32e landstitel veroverde. 
>> Lees verder

Vanhaezebrouck wil enkele dagen bedenktijd (29-09-2017)
RSC Anderlecht bevestigt in een perscommuniqué de interesse in Hein Vanhaezenbrouck. Er zijn gesprekken geweest tussen beide partijen, maar Vanhaezenbrouck vraagt nog enkele dagen bedenktijd. De club laat weten het publiek op de hoogte te houden van verdere ontwikkelingen in dit dossier. 
>> Lees verder

Dendoncker en Sels opgeroepen door Martinez (29-09-2017)
De Rode Duivels spelen de komende dagen in Sarajevo tegen Bosnië Herzegovina en in thuis tegen Cyprus. Bondscoach Roberto Martinez nam opnieuw Leander Dendoncker en Matz Sels op in zijn selectie voor beide wedstrijden. Ook Youri Tielemans is er opnieuw bij, ondanks zijn weinige speelminuten bij AS Monaco.
>> Lees verder

Lukebakio opnieuw geselecteerd voor jonge Duivels (29-09-2017)
Johan Walem, bondscoach van de jonge Rode Duivels heeft opnieuw Dodi Lukebakio Ngandoli opgenomen in zijn selectie voor de komende twee wedstrijden. Ook Wout Faes en Aaron Leya Iseka maken deel uit van de selectie. 
>> Lees verder

Parking Westland niet beschikbaar komende zondag (29-09-2017)
RSC Anderlecht liet weten dat de topper van komende zondag uitverkocht is. Het is opportuun om tijdig naar het stadion af te zakken. Parking Westland zal immers niet beschikbaar zijn door een zondagopening. De parking van Decathlon Anderlecht is zoals steeds wel beschikbaar, inclusief shuttlediensten van en naar het stadion (van 15.30u tot 22.00u)
>> Lees verder

Anderlecht - Standard uitverkocht (29-09-2017)
Komende zondag ontvangt RSC Anderlecht Standard Luik in het Constant Vanden Stock Stadion. De dienst ticketing laat weten dat er geen tickets mee beschikbaar zijn voor deze wedstrijd. Paars-wit speelt dus voor een uitverkocht stadion. Aftrap is voorzien om 18u.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck brengt eigen assistenten mee (29-09-2017)
Als Hein Vanhaezebrouck naar Anderlecht komt, lijkt het verhaal van hulpcoaches David Sesa en Thomas Binggeli bij paars-wit uitgezongen. Vanhaezebrouck zal zijn eigen assistenten meebrengen.
>> Lees verder

Principeakkoord met Van Haezebrouck (29-09-2017)
Helemaal rond is de deal nog niet tussen Anderlecht en Hein Vanhaezebrouck. Al zou er volgens Het Nieuwsblad wel al een pricipeakkoord zijn tussen beide partijen. Slechts enkele details moeten nog worden ingevuld. Wellicht wordt de nieuwe coach pas volgende week voorgesteld.
>> Lees verder

Frutos blijft uiterst professioneel, maar zijn toekomst is onzeker (29-09-2017)
De wedstrijd tegen Standatd wordt wellicht de afscheidsmatch van Nicolas Frutos als T1. Maar dat wil niet zeggen dat de Argentijn het hoofd laat hangen. Integendeel, hij blijft even gedreven en wil de topper tegen Standard tot in de puntjes voorbereiden. 
>> Lees verder

Spajic maand out (29-09-2017)
Uros Spajic is mogelijk een maand out na de tik die hij incasseerde op zijn enkel. Een breuk is er niet maar zijn enkelligamenten zijn wel geraakt. De Serviër zei al af bij zijn nationale ploeg. Bij Anderlecht mist hij mogelijk de wedstrijden tegen Mechelen, PSG en Genk. 
>> Lees verder

Tielemans: "Kums zal zijn goede vorm wel terugvinden" (28-09-2017)
Sven Kums werd de voorbije zomer binnengehaald als dé vervanger van Youri Tielemans. Voorlopig zit RSC Anderlecht in een neerwaartse spiraal en Kums daalt mee. Tielemans is ervan overtuigd dat dit niet zal blijven duren: "Sven zal zijn goede vorm wel terugvinden en dan is Anderlecht vertrokken", zegt Tielemans bij Eleven Sports.
>> Lees verder

"Nog geen akkoord met Vanhaezebrouck" (28-09-2017)
Het Nieuwsblad maakte in de late namiddag bekend dat RSC Anderlecht een akkoord had bereikt met Hein Vanhaezebrouck. De West-Vlaamse coach zou er een contract krijgen voor drie seizoen. RSC Anderlecht spreekt dit nu tegen in een officieel bericht op hun website: "Er is nog geen akkoord."
>> Lees verder

Spajic zegt af voor nationale ploeg (28-09-2017)
Uros Spajic was opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijd van Servië tegen Oostenrijk van 6 oktober. Door zijn blessure die hij gisteren opliep tijdens de wedstrijd tegen Celtic, geeft Spajic forfait voor de nationale ploeg. Muslin roept in zijn plaats Duksa Toslic op.
>> Lees verder

CL: Ook Bayern neemt afscheid van coach (28-09-2017)
Het ziet ernaar uit dat het volgende treffen tussen RSC Anderlecht en Bayern München met twee andere hooftrainers zal zijn. Paars-wit nam al afscheid van René Weiler, nu neemt ook Bayern Munchen afscheid van zijn trainer Carlo Ancelotti dat meldt ESPN FC. Assistent-coach Willy Sagnol krijgt de leiding tijdelijk in handen. 
>> Lees verder

Frutos: "Na Standard kunnen we praten" (28-09-2017)
Nicolas Frutos bestempelde de wedstrjd tegen Celtic als zijn kwartfinale. Eentje die hij dus verloren heeft. De stemmen voor Hein Vanhaezebrouck klinken alsmaar luider, maar daar wil Frutos nog niet aan denken. "Donderdag heeft ik training. Zondag is de belangrijke wedstrijd tegen Standard. Daarna kunnen we rond de tafel zitten."
>> Lees verder

"Frutos niet geholpen met zijn droom" (28-09-2017)
Kapitein Sofiane Hanni wist het allemaal niet meer goed gisteren na de wedstrijd tegen Celtic. Nicolas Frutos droomt ervan om definitief T1 te worden van RSC Anderlecht: "Maar de spelers hebben hem vandaag niet geholpen om die droom te verwezenlijken", is Hanni eerlijk.
>> Lees verder

"Totale blamage voor fiere club als Anderlecht" (28-09-2017)
Sportjournalist Peter Vandenbempt gaf deze morgen op Studio Brussel zijn visie op de stand van zaken bij RSC Anderlecht. Vandenbempt is er 99,5% zeker van dat Hein Vanhaezenbrouck op weg is naar paars-wit en zeker na de prestatie van gisteren. "Het was een totale blamage voor een fiere club als Anderlecht", stelt Vandenbempt omonwonden.
>> Lees verder

Vrees voor scheurtje (28-09-2017)
Na een tik van Celtic-speler Sinclair, rolde Uros Spajic kermend over de grond. Vervolgens liet hij zijn voet inslapen om te kunnen verder spelen maar moest uiteindelijk de strijd staken. De vrees bestaat dat de Serviër een scheurtje heeft in zijn enkeligamenten of op zijn minst een serieuze verrekking.
>> Lees verder

Van den Brom te gast in Astridpark (28-09-2017)
John van den Brom, ontslagen in 2014 bij RSC Anderlecht, was sindsdien nog niet teruggekeerd naar het Constant Vanden Stock Stadion. Tot gisteren. Van den Brom kwam de Champions League-wedstrijd tegen Celtic bekijken: "Ik volg de club nog steeds", liet van den Brom weten.
>> Lees verder

"Tweede goal volledig mijn schuld" (28-09-2017)
Olivier Deschacht had zich zijn 99ste Europese wedstrijd wellicht anders voorgesteld. De tweede treffer van Celitc Glasgow gaat de verdediger in de fout en hij is ook niet te beroerd om dat toe te geven. "Ik had de bal in de tribune moeten schieten, maar ik probeer altijd te voetballen. Toch is het tweede doelpunt volledig mijn fout."
>> Lees verder

"Vandaag alles rustig bekijken met voorzitter" (28-09-2017)
Voor aanvang van de wedstrijd tegen Celtic Glasgow, stond Herman Van Holsbeeck de micro van Q2 te woord. Onvermijdelijk kwam het ontslag van Hein Vanhaezebrouck ter sprake. Van Holsbeeck was eerlijk in zijn reactie: "Het feit dat er een toptrainer op de markt komt is niet onbelangrijk. Morgen (vandaag nvdr) zitten we samen met de voorzitter om de situatie te bekijken."
>> Lees verder

Boeckx: "Het ontbrak ons aan lef" (28-09-2017)
Het was een mooie verjaardagscadeau voor Frank Boeckx gisteren, hij kreeg de voorkeur op Matz Sels en maakte zo zijn Champions League debuut. Jammer genoeg bleef het daarbij en ging zijn ploeg zwaar de boot in. Boeckx heeft een idee waar dat aan lag: "We moesten met meer lef spelen."
>> Lees verder

Contract van 3 jaar ligt klaar (28-09-2017)
AA Gent en Hein Vanhaezebroeck gingen gisterennamiddag uit elkaar. Daardoor ligt de weg naar RSC Anderlecht helemaal open. Volgens goede bronnen van Het Laatste Nieuws ligt bij paars-wit een contract van 3 jaar klaar voor Vanhaezebrouck. Alle partijen blijven wel ontkennen dat er al contact geweest is. 
>> Lees verder

Obradovic in, Spajic out (28-09-2017)
De kans is groot dat Nicolas Frutos zondag opnieuw kan rekenen op Ivan Obradovic. Minder goed nieuxs komt er van Uros Spajic, die werd gisterenavond nog naar het ziekenhuis afgevoerd voor verdere onderzoeken. Afwachten dus of de Servië klaar geraakt voor de wedstrijd tegen Standard. 
>> Lees verder

Dramatisch Anderlecht afgemaakt door Celtic (28-09-2017)
Een al bij al matig Celtic heeft Anderlecht met 0-3 afgestraft in de Champions League. Paars-wit begon andermaal met een verdedigend ingesteld elftal en voetbalde in de eerste helft amper iets bij elkaar. Celtic deed niet veel beter maar scoorde toch nog voor de rust. 0-1 halfweg na een slaapverwekkende eerste helft.
>> Lees verder

Spajic valt uit, komt weer in en gaat er dan toch af (27-09-2017)
Uros Spajic is zonet geblesseerd uitgevallen met een enkelletsel. De Serviër verstapte zich in een duel en werd van het veld gedragen. Eerst werd er gedacht aan een wissel maar na een zevental minuten verscheen de verdediger gewoon weer op het veld.
>> Lees verder

Opstelling: Anderlecht - Celtic (27-09-2017)
Binnen een half uur neemt Anderlecht het in de Champions League op tegen Celtic. Nicolas Frutos lijkt voor een 3-4-3 te kiezen, met Leander Dendoncker centraal achterin. Gerkens en Trebel moeten voor het loopvermogen op het middenveld zorgen.
>> Lees verder

Nieuw verlies in Youth League (27-09-2017)
De Anderlechtse jeugd kon ook deze keer niet het goede voorbeeld geven. De wedstrijd tegen Celtic ging verloren met 1-2. Paars-wit keek al snel tegen een dubbele achterstand aan na goals van Johnston (3') en Henry (11'). Sambi Lokonga kon halfweg de tweede helft milderen.
>> Lees verder

UYL: Opstellingen Anderlecht - Celtic (27-09-2017)
Om 16 uur speelt Anderlecht zijn wedstrijd in de Youth League tegen Celtic. De opstellingen van beide ploegen zijn intussen bekend. Anderlecht zal spelen in een 4-2-3-1 met Nelson Azevedo als diepe spits.
>> Lees verder

Obradovic nog steeds niet definitief out voor vanavond (27-09-2017)
Het blijft een vraagteken of Ivan Obradovic vanavond kan aantreden tegen Celtic. Vanochtend leek de Serviër niet speelklaar, maar Sportwereld zet de deur nu weer op een kier. 
>> Lees verder

Van Holsbeeck reageert op ontslag Vanhaezebrouck (27-09-2017)
Meteen na de bekendmaking van het vertrek van Hein Vanhaezebrouck bij AA Gent nam VTM Nieuws contact met Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck voor een reactie. "Op dit moment ligt onze focus volledig op de Champions League-wedstrijd van vanavond tegen Celtic", luidde zijn reactie op het ontslag.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck verlaat AA Gent (27-09-2017)
De wegen van Hein Vanhaezebrouck en AA Gent scheiden. Dat hebben de coach en de club vanmiddag samen bekend gemaakt. Vanhaezebrouck stond zelf de pers te woord en benadrukte dat hij nog geen contact had met andere clubs. Ook niet met Anderlecht.
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Anderlecht - Celtic (27-09-2017)
Vanavond moet het gebeuren voor Anderlecht. Van de zes poulewedstrijden in deze Champions League biedt de thuiswedstrijd tegen Celtic het meeste kans op puntengewin. Nicolas Frutos is gebrand om zich te bewijzen als coach, hopelijk staan zijn spelers even scherp.
>> Lees verder

Gent annuleert training en roept pers samen (27-09-2017)
Om 12.30 uur organiseert AA Gent een persconferentie. Bovendien is de training van deze namiddag afgelast. Wellicht zal Gent meer uitleg geven over het gesprek dat het gisteren had met coach Hein Vanhaezebrouck.
>> Lees verder

UYL: Selectie Anderlecht - Celtic (27-09-2017)
Vanmiddag om 16 uur spelen de U19 an Anderlecht hun wedstrijd tegen Celtic. Deze partij in het kader van de UEFA Youth League vindt plaats in het Van Roy-stadion te Dender. Emilio Ferrera selecteerde zeventien spelers voor dit duel.
>> Lees verder

Deschacht: "We moeten winnen" (27-09-2017)
Olivier Deschacht speelt vanavond zijn 99e Europese wedstrijd. De verdediger brandt van ambitie en hoopt dat zijn ploegmaats hetzelfde doen. "Tegen Bayern hadden we niets te verliezen, nu heel veel. Ik zal het in de kleedkamer dus duidelijk zeggen: we moeten winnen."
>> Lees verder

Celtic-coach: "Onyekuru was één van onze toptargets" (27-09-2017)
Henry Onyekuru kijkt vanavond met Anderlecht Celtic Glasgow in de ogen. Even goed kon het andersom zijn. Tijdens de voorbije winterstop zette Onyekuru het Eupen-bestuur onder druk om hem naar Celtic te laten gaan en ook in de zomer wilden de Schotten hem graag binnen halen.
>> Lees verder

Najar vraagt mening van Amerikaanse topdokters (27-09-2017)
Andy Najar trekt vandaag naar Los Angeles om er de mening te vragen van drie gereputeerde artsen over zijn hamstringblessure. De Hondurees laat zich liever niet opereren. Volgens de artsen dit standpunt, dan zou hij over enkele weken weer kunnen spelen.
>> Lees verder

Verjaardag Frank Boeckx (27-09-2017)
Vandaag verjaart Frank Boeckx! Wij wensen hem van harte een gelukkige 31e verjaardag!
>> Lees verder

Acht Anderlecht-spelers bij Belgische U19 (26-09-2017)
De Belgische U19 trekken van 2 tot 7 oktober op stage naar het Spaanse Marbella. In de 22-koppige kern van bondscoach Gert Verheyen zitten acht spelers van Anderlecht: Francis Amuzu (foto), Sebastiaan Bornauw, Daam Foulon, Sieben Dewaele, MIlan Corryn, Hannes Delcroix, MIke Ndayishimiye en Alexis Saelemaekers.
>> Lees verder

Frutos: "Tegen Celtic met mijn beste elftal" (26-09-2017)
Morgen speelt Anderlecht zijn tweede wedstrijd in de poulefase van de Champions League. Na de nederlaag in München moet paars-wit winnen van Celtic wil het kans maken op de derde plaats. "Dit wordt een sleutelwedstrijd, ook voor Celtic", beseft Nicolas Frutos.
>> Lees verder

Obradovic mist laatste training (26-09-2017)
Geen Ivan Obradovic op training vanmorgen. De Serviër heeft nog steeds last van zijn blessure en het is dus hoogst onzeker dat hij morgen zal spelen. Kara Mbodj en Lukasz Teodorczyk tekenden wel present op de laatste training voor de partij tegen Celtic.
>> Lees verder

Dury is te duur en twijfels over Mazzu (26-09-2017)
"Objectief gezien zijn er in België maar drie coaches die op een dag bij Anderlecht kunnen werken. Naast Hein Vanhaezebrouck zijn dit Franky Dury en Felice Mazzu", zo vertelt Herman Van Holsbeeck. Toch is de kans erg klein dat Mazzy of Dury naar Anderlecht komt.
>> Lees verder

"Vanhaezebrouck zocht nog geen contact met ons. Klasse" (26-09-2017)
Hein Vanhaezebrouck zit vandaag samen met het Gent-bestuur om over zijn toekomst te praten. De Buffalo's willen weten of hij denkt aan opstappen. Intussen laat Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck weten dat Vanhaezebrouck nog geen contact heeft gezocht met zijn club.
>> Lees verder

Punten tegen Celtic leveren spelers aardige euro op (26-09-2017)
Als Anderlecht er morgen in slaagt om Celtic te verslaan in de Champions League, dan wacht de spelers een aardige winstpremie. Bij winst krijgt iedere speler die op het wedstrijdblad staat een premie van 40.000 euro (bruto). Een gelijkspel levert de helft op.
>> Lees verder

Sels tussen de palen tegen Celtic (26-09-2017)
In zijn eerste twee wedstrijden als hoofdcoach koos Nicolas Frutos voor Frank Boeckx in doel, morgen tegen Celtic krijgt Matz Sels zijn kans. Tenzij Frutos toch nog van gedachten verandert.
>> Lees verder

Kara mogelijk inzetbaar tegen Celtic (26-09-2017)
Kara Mbodj hervatte gisteren de groesptraining en is mogelijk inzetbaar morgen tegen Celtic Glasgow. Ook Ivan Obradovic en Lukasz Teodorczyk werkten de groepstraining af en lijken klaar voor het duel tegen de Schotse kampioen.
>> Lees verder

Frutos laat stage schieten (26-09-2017)
Nicolas Frutos moest normaal gezien gisteren naar het Zwitserse Nyon vertrekken voor een driedaagse stage in het kader van zijn trainersopleiding. Maar omdat Anderlecht morgen tegen Celtic speelt in de Champions League, moest hij afzeggen voor deze stage.
>> Lees verder

Van Buyten bezoekt Neerpede (26-09-2017)
Daniël Van Buyten bracht gisteren een bezoekje aan het oefencomplex in Neerpede. Hij was er op uitnodiging van een vriend en sprak er uitgebreid met Herman Van Holsbeeck en teammanager Gunter Vanhandenhoven, met wie hij een uitstekende relatie heeft.
>> Lees verder

Analyse: Celtic Glasgow (26-09-2017)
Anderlecht neemt het woensdagavond in de Champions League thuis op tegen Celtic. Op papier de wedstrijd waarin Anderlecht de grootste kans maakt om de drie punten te pakken. Reden genoeg om de tegenstander al eens onder de loep te nemen.
>> Lees verder

Herinnering: prono tweede ronde voor dinsdagavond (26-09-2017)
De Champions League is alweer aan zijn tweede speeldag toe. Voor Anderlecht staat er een levensbelangrijk duel met Celtic op het programma. Gelieve jullie prono in te sturen voor dinsdagavond 20u15. Veel succes alvast !
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.