Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers

23-9-2017 9:3:23 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

In de topper tussen Anderlecht en Gent was het in Tubeke uitkijken naar wie de overwinning zou gaan pakken. Na een spektakelduel was het paars-wit dat de eindwinst pakte met 5-2 en zo met 9 op 9 vol aan ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

300 extra tickets voor Celtic (24-09-2017)
Komende woensdag speelt RSC Anderlecht tegen Celtic Glasgow, in het kader van de tweede speeldag van de Champions League. Er zijn nog 300 extra losse tickets vrijgekomen voor deze wedstrijd, tickets die de UEFA onverwacht heeft vrijgegeven. Deze tickets zullen uitsluitend te koop zijn op dinsdag 26 september aan de loketten van de ticketing.
>> Lees verder

Quiz ronde 2 beschikbaar (24-09-2017)
De eerste quizronde is afgelopen en verbeterd. Er is voorlopig nog een groot peloton aan leiders, maar de tweede ronde kan daar mogelijk verandering inbrengen. De tweede ronde blijft beschikbaar tot 5 oktober 22u. Veel succes!
>> Lees verder

Rodgers: "Een gelijkspel zou niet slecht zijn" (24-09-2017)
Brendan Rodgers, coach van Celtic, blikt vooruit naar de wedstrijd van woensdag. Rodgers geeft toe dat hij al tevreden zou zijn met een gelijkspel in het Astridpark. Afgelopen woensdag stuurde hij een scout naar de bekerwedstrijd tegen Westerlo om zijn tegenstander te analyseren. 
>> Lees verder

"Er staat een tank in onze goal" (24-09-2017)
Nicolas Frutos heeft nog niet echt een keuze gemaakt wie zijn nummer 1 wordt in doel. De prestatie van Frank Boeckx gisteren tegen Waasland Beveren zal die keuze wel vergemakkelijken. Boeckx hield zijn ploeg meer dan één keer recht met een paar wondersaves. "Er staat een tank in onze goal", zongen de meegereisde paars-wit supporters, en gelijk hadden ze.
>> Lees verder

Teodorczyk en Obradovic licht geblesseerd (24-09-2017)
Geen Lukasz Teodorczyk en Ivan Obradovic gisteren op het wedstrijdblad tegen Waasland Beveren. Beide spelers hebben last van een lichte blessure. Of ze terug fit geraken voor het Champions League-duel, komende woensdag thuis tegen Celtic, is nog niet geweten. 
>> Lees verder

Frutos: "Zeges nodig voor het vertrouwen" (24-09-2017)
Nicolas Frutos moet meer dan één konijnenpoot in zijn zakken zitten hebben. De coach was achteraf blij met de overwinning "want we hebben overwinningen nodig voor het vertrouwen". Maar het is duidelijk dat de Argentijn nog veel werk heeft. 
>> Lees verder

"Stonden achter de keuze van de trainer" (24-09-2017)
Pieter Gerkens viel halfweg de tweede helft in en hij deed het helemaal niet slecht. Hij verstuurde gerichte passes en bracht rust aan de bal. Ook hij looft Frank Boeckx die zijn ploeg meer dan één keer richt hield. Nicolas Frutos maakte de juiste keuzes waar iedereen achter stond volgens de Limburger.
>> Lees verder

Spajic: "3 punten dankzij Boeckx" (24-09-2017)
Uros Spajic maakte de 1-2 op de Freethiel waardoor hij zijn ploeg de drie punten bezorgde. Maar dat wil hij niet geweten hebben, de echte matchwinnaar is Frank Boeckx: "Dankzij hem keren we terug naar Brussel met de drie punten", zegt de Serviër. 
>> Lees verder

Verjaardag Dodi Lukebakio Ngandoli (24-09-2017)
Vandaag verjaart Dodi Lukebakio Ngandoli! Wij wensen hem van harte een gelukkige 20e verjaardag!
>> Lees verder

Anderlecht pleegt hold-up in Waasland-Beveren (23-09-2017)
Anderlecht klopte zonet Waasland-Beveren met 1-2. Waasland-Beveren domineerde de eerste helft en kwam al snel op voorsprong na een uitschuiver van Sowah. In de tweede helft maakte Anderlecht gelijk na twee stilstaande fases (waarvan één onterecht). Boeckx verrichte nog een aantal wereldsaves om de zege veilig te stellen.
>> Lees verder

Frutos verrast met elftal tegen Waasland-Beveren (23-09-2017)
Nicolas Frutos heeft een verrassende opstelling gekozen voor het duel tegen Waasland-Beveren. Dennis Appiah, Emmanuel Sowah, Hamdi Harbaoui en Nicolae Stanciu krijgen een basisplaats. Onder meer Sven Kums, Alexandru Chipciu en Henry Onyekuru zitten op de bank.
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Waasland Beveren - Anderlecht (23-09-2017)
In het kader van de achtste speeldag van de Jupiler Pro League, verplaatst RSC Anderlecht zich vanavond naar de Freethiel. Meteen ook de eerste wedstrijd voor Nicolas Frutos in het gewone kampionschap. Woensdag mocht Frutos nog zegevieren in de Croky Cup maar straks volgt zijn echt vuurdoop. 
>> Lees verder

Celtic tankt vertrouwen voor Anderlecht (23-09-2017)
Celtic Glasgow speelde vandaag tegen zijn grootste rivaal FC Rangers. Celtic ging op bezoek in het Ibrox Stadium en keerde met de drie punten terug naar huis. Zo tankt het vertrouwen voor de wedstrijd tegen RSC Anderlecht van komende woensdag in het kader van de tweede speeldag van de Champions League. 
>> Lees verder

Weiler gelinkt aan FC Basel (23-09-2017)
De dag na zijn ontslag vertrok René Weiler al richting zijn thuisland Zwitserland. Hij wou er wat quality time doorbrengen met zijn familie en vrienden. De kans zit erin dat die time van korte duur zal zijn. De Zwitsere pers meldt namelijk dat Weiler één van de kandidaten is om T1 te worden van FC Basel. 
>> Lees verder

Acheampong scoort tweemaal tegen Witsel (23-09-2017)
Deze namiddag voetbalde het Chinese Tianjin Teda van Frank Acheampong, tegen Tianjin Quanjian van Axel Witsel, die ook startte aan de wedstrijd. Het duel wordt in de Chinese Super League geklasseerd als dé classico. Acheampong scoorde twee doelpunten voor zijn ploeg, dat de wedstrijd uiteindelijk won met 4-1.
>> Lees verder

Beloften halen achterstand op tegen Club Brugge (23-09-2017)
De beloften van Anderlecht hebben gisteren 2-2 gelijk gespeeld tegen Club Brugge. Bij de rust stond het 2-0 voor de thuisploeg, maar Edo Kayembe (foto) en Mohammed Dauda vanop strafschop sleepten nog een punt uit de brand.
>> Lees verder

De Wilde stond dicht bij terugkeer (23-09-2017)
Filip De Wilde is aan de slag bij Waasland-Beveren als sportief raadgever. Het is op zijn advies dat Anderlecht-keeper Davy Roef momenteel actief is op de Freethiel. Maar bijna was er een beweging in de omgekeerde richting. De voorbije zomer polste RSC Anderlecht bij De Wilde of hij een job als keepertrainer bij de beloften zag zitten. De Wilde zei niet nee en zag de uitdaging wel zitten.
>> Lees verder

Chinees avontuur voor Capel ? (23-09-2017)
Diego Capel trok de voorbije zomer de deur van Neerpede definitief achter zich dicht. De Spanjaard verbrak zelf zijn contract en ging in zijn thuisland op zoek naar een nieuwe club. Vlot verliep die zoektocht niet. Maar nu zou er een aanbod zijn uit de Chinese Super League. 
>> Lees verder

Beric in zelfde situatie als Thelin (23-09-2017)
Isaac Kiese Thelin is goed op dreef bij Waasland-Beveren, vanavond kijkt hij zijn moederclub in de ogen. Het lijkt erop dat hij het zal moeten opnemen tegen Hamdi Harbaoui en Lukasz Teodorczyk, voor Robert Beric is er niet meteen plaats. "De situatie is vergelijkbaar met die van Thelin", zegt Frutos, "Beric is aangekomen toen de rest al iets bewezen had."
>> Lees verder

Anderlecht voor een volle Freethiel (23-09-2017)
RSC Anderlecht speelt vanavond tegen Waasland-Beveren in een zo goed als uitverkocht stadion. Alle zitplaatsen op de Freethiel zijn al uitverkocht er blijven enkel nog een 800-tal staanplaatsen over, die wellicht vandaag nog over de toonbank gaan. Aftrap is voorzien om 20u30.
>> Lees verder

Nog geen beslissing over doelmannenkwestie (23-09-2017)
Nicolas Frutos beschikt momenteel over twee volwaardige doelmannen, Matz Sels en Frank Boeckx. Tegen Westerlo stond Boeckx onder de lat, wie het vanavond zal worden is nog niet helemaal duidelijk. De coach heeft nog niet echt een beslissing genomen wie de nummer één onder de lat zal worden 
>> Lees verder

Teodorczyk onzeker (23-09-2017)
Lukasz Teodorczyk moest gisteren geblesseerd de training verlaten. De Pool sukkelt met de hamstrings. Daardoor is hij ook onzeker voor de wedstrijd tegen Waasland-Beveren vanavond. Hoe ernstig de blessure is is ook nog niet helemaal duidelijk. Voorts zijn Kara Mbodji en Andy Najar nog altijd geblesseerd.
>> Lees verder

Tielemans 90 minuten op de bank tegen Lille (23-09-2017)
AS Monaco kwam gisteren dicht tegen de landsgrens spelen. Het moment voor verschillende Anderlecht-supporters om hun ket nog eens te zien spelen. Een grote delegatie zakte dan ook af naar Rijsel. Spijtig genoeg bleef Youri Tielemans een hele wedstrijd op de bank en kwam hij niet aan spelen toe. 
>> Lees verder

Roef onzeker voor vanavond (23-09-2017)
Davy Roef, momenteel op huurbasis bij Waasland-Beveren, de tegenstander van Anderlecht vanavond, is onzeker of hij kan aantreden. Roef blesseerde zich tijdens de bekerwedstrijd tegen Lommel. Vandaag valt de beslissing of hij effectief in doel staat vanavond.
>> Lees verder

Opstelling U21 tegen Club Brugge (22-09-2017)
De beloften van Anderlecht zijn zopas gestart aan een uitwedstrijd tegen Club Brugge. Het duo Emilio Ferrera en René Peeters (foto) koos voor een erg aanvallend elftal. De meest opvallende naam is die van Olivier Dhauholou. Hij is er weer bij na maanden vol blessureleed.
>> Lees verder

Rouwband ter ere van Plaskie (22-09-2017)
Anderlecht zal morgen op Waasland-Beveren aantreden met een zwarte rouwband rond de arm van de spelers. Op die manier wil de club hulde brengen aan clubicoon Jean Plaskie. Die overleed maandag.
>> Lees verder

2 Duitse topclubs volgen Dendoncker (22-09-2017)
Zowel Dortmund als Bayer Leverkussen, volgen Leander Dendoncker van nabij. Er was al interesse voor de middenvelder uit Engeland en Spanje. De prestaties van Dendoncker tegen Bayern München bleven niet onopgemerkt, waardoor de interesse uit het buitenland alleen maar aanwakkerde.
>> Lees verder

Wél zelf opgestapt (22-09-2017)
Wel, niet, wel, niet, de laatste dagen gingen de geruchten omtrent het vertrek van René Weiler over en weer. RSC Anderlecht beweerde dat de Zwitser zelf niet meer verder wou maar zijn assistent David Sesa vertelde tegenover de Zwitsere pers dat Weiler ontslagen werd. Het Nieuwsblad weet, van bronnen dicht bij het dossier, dat Weiler wel degelijk zelf is opgestapt.
>> Lees verder

Hanni fit, Kara en Najar nog niet (22-09-2017)
Morgen neemt RSC Anderlecht het op tegen Waasland-Beveren. Sofiane Hanni die niet in de selectie zat tegen Westerlo, door een blessure, is fit en kan zaterdag aantreden. Andy Najar en Kara Mbodj zijn nog altijd geblesseerd, al hoopt paars-wit Kara klaar te krijgen voor het deul thuis tegen Celtic, volgende week woensdag.
>> Lees verder

Croky Cup: 1/8 finales Anderlecht - Standard (22-09-2017)
In de 1/8ste finales zitten enkel nog ploeg uit eerste klasse en dat zorgt voor enkele mooie affiches. Zo neemt RSC Anderlecht het thuis op tegen Standard. Een datum voor het treffenl ligt er nog niet vast, ergens tussen 28 en 30 november. 
>> Lees verder

Nieuwe poll: wil u Vanhaezebrouck als coach? (21-09-2017)
Nu René Weiler de club verlaten heeft, is Anderlecht zijn zoektocht gestart naar een nieuwe coach. Hein Vanhaezebrouck wordt in de media als topfavoriet naar voor geschoven om Weiler op te volgen. Hoe staat u tegenover zijn mogelijk komst?
>> Lees verder

Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië (21-09-2017)
Ivan Obradovic en Uros Spajic zijn opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijd van Servië tegen Oostenrijk van 6 oktober. Servië won de heenwedstrijd met 3-2. Het staat momenteel aan de leiding in groep D met 18 punten.
>> Lees verder

Croky Cup: Loting 1/8 finale rond 23u (21-09-2017)
Vanavond staat er nog één wedstrijd op het programma in de 1/16 finales van de Croky Cup. Om 20u45 nemen Charleroi en La Louvière het tegen elkaar op. Na de wedstrijd volgt dan onmiddellijk de loting voor de volgende ronde. De loting is live te volgen op ClubRTL. 
>> Lees verder

Kara opgenomen in selectie Senegal (21-09-2017)
Kara Mbodji is nog altijd geblesseerd. Het is ook helemaal niet zeker of hij fit geraakt voor de Champions League-wedstrijd tegen Celtic,Glasgow volgende week woensdag. Dat weerhoudt Senegal er niet van om Kara op te nemen in de selectie voor de wedstrijd tegen Kaapverdië op zaterdag 7 oktober.
>> Lees verder

Boeckx: "Moeten de hand in eigen boezem durven steken" (21-09-2017)
Nicolas Frutos koos gisteren voor Frank Boeckx in doel. Of dat wil zeggen dat Boeckx nu de nieuwe nummer 1 onder lat is, wil hij niet gezegd hebben. De doelman wou wel iets kwijt over het vertrek van René Weiler: "De fout ligt ook een beetje bij ons, we hadden meer moeten doen om Weiler te helpen", aldus Boeckx.
>> Lees verder

Kums: "Basisplaats deed mij deugd" (21-09-2017)
Sven Kums was meteen duidelijk na de wedstrijd: "Ik ga niet reageren op het ontslag van René Weiler, enkel vragen over de wedstrijd". Logisch wel als je de afgelopen weken bekijkt. Kums was gelukkig om opnieuw aan de aftrap te staan en kan zich helemaal vinden in het spelsysteem van Nicolas Frutos. 
>> Lees verder

Frutos: "Het idee was er" (21-09-2017)
Nicolas Frutos kreeg amper 24u om de wedstrijd tegen Westerlo voor te bereiden. Toch was zijn stempel al merkbaar. Overmorgen staat de wedstrijd tegen Waasland-Beveren op het programma. Frutos weet dat het op de Freethiel beter moet om met de drie punten terug naar huis te keren.
>> Lees verder

Boeckx: “Rust bewaren was prioriteit” (21-09-2017)
Frank Boeckx kreeg de voorkeur op Matz Sels tegen Westerlo. De doelman voorkwam in de tweede helft dat zijn ploeg op achtervolgen aangewezen was. Vlot liep het allemaal nog niet, maar de rust bewaren was de prioriteit volgens Boeckx. 
>> Lees verder

Hanni licht geblesseerd (21-09-2017)
Geen Sofianne Hanni in de selectie gisteren tegen Westerlo. Bijgevolg was Leander Dendoncker kapitein. Nicolas Frutos benadrukte na de wedstrijd kapitein blijft. Hij was er nu niet bij door een lichte blessure. 
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.