Van Holsbeeck: "Wij hadden financieel betere aanbiedingen voor Tielemans"

19-9-2017 10:45:19 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Een jong talent dat Anderlecht wel nog kon vasthouden is Leander Dendoncker. Ook al drong die fel aan op een vertrek en speelde hij sinds de gemiste transfer ondermaats."Leander was in het begin van dit ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Matig Anderlecht bekert verder (20-09-2017)
Paars-wit knikkerde Westerlo uit de Croky Cup in de eerste partij onder leiding van interim trainer Nicolas Frutos. In een saaie partij kon Anderlecht pas afstand nemen in de tweede helft na een blunder bij de thuisploeg. Onyekuru strafte die af.
>> Lees verder

Boeckx in doel, Sa aan de aftrap (20-09-2017)
RSC Anderlecht maakte zonet de selectie bekend voor het bekerduel tegen Westerlo. Nicolas Frutos heeft toch enkele veranderingen doorgevoerd. Sven Kums en Josué Sa staan aan de aftrap, Frank Boeckx neemt opnieuw zijn plaats in onder de lat. Hamdi Harbaoui krijgt de voorkeur op Lukasz Teodorczyk die op de bank start. Geen Sofianne Hanni te bekennen in de selectie, Leander Dendoncker is kapitein van dienst.
>> Lees verder

Sesa: "Weiler is helemaal niet zelf opgestapt" (20-09-2017)
Het Zwitserse Blick sprak met David Sesa, de (ex-)assistent en vertrouweling van René Weiler. En Sesa kwam met opmerkelijk nieuws naar buiten. Volgens hem is Weiler helemaal niet zelf opgestapt, ook het verhaal van de aanval op hem en zijn vrouw zou verzonnen zijn. 
>> Lees verder

CL: Mini-abonnementen uitverkocht ! (20-09-2017)
De dienst ticketing van RSC Anderlecht laat weten dat alle mini-abonnementen voor de thuiswedstrijden in de Champions League, uitverkocht zijn. Paars-wit zal dus tegen Celtic (27/9), Paris Saint-Germain (18/10) en Bayern München (22/11), voor een vol stadion spelen. Er zijn dus ook geen losse tickets meer verkrijgbaar voor deze wedstrijden. 
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Westerlo - RSC Anderlecht (20-09-2017)
Straks trapt RSC Anderlecht zijn bekercampagne op gang in het 't Kuipje tegen KVC Westerlo. De week begon woelig voor paars-wit met het ontslag van René Weiler en de aanstelling van Nicolas Frutos als 'ad interim" trainer. Vanavond is dus meteen de vuurdoop voor de Argentijn. Een overwinning is een must om zich te plaatsen voor de volgende ronde.
>> Lees verder

"Vier wedstrijden ? Ik hoop dat ik maar 20 minuten nodig heb" (20-09-2017)
Het is Nicolas Frutos menens als hoofdcoach bij RSC Anderlecht. Ook al benadrukt het bestuur dat de Argentijn 'ad interim' is aangesteld, wil Frutos volop voor zijn kans gaan. "Ik lees dat ik vier wedstrijd krijg om mij te bewijzen, ik hoop dat ik maar 20 minuten nodig heb", klonk het ambitieus bij De Reiger. Hij vloog er gisteren op training al meteen in. 
>> Lees verder

De Boer zegt niet meteen "neen" (20-09-2017)
General manager Herman Van Holsbeeck had wellicht niet verwacht dat hij zo vlug, na een drukke zomermercato, opnieuw aan een zoektocht moest beginnen. Hij gaf al aan dat de dag dat het ontslag van Weiler bekend was, zijn telefoon overliep van de berichten met kandidaturen van trainers. Volgens Het Nieuwsblad ook die van Claude Puel en Frank de Boer.
>> Lees verder

"Ik reken op Vanhaezebrouck én Vanden Stock" (20-09-2017)
Eén van de namen die het meest naar boven komen in de pers al nieuwe trainer van RSC Anderlecht is Hein Vanhaezebrouck, momenteel nog aan de slag bij AA Gent. Ondanks de slechte resultaten bij de Buffalo's bljift het bestuur zijn vertrouwen in Vanhaezebrouck bewaren. Voorzitter Ivan De Witte hoopt op zijn trainer en Roger Vanden Stock om hun waarden te behouden en de eventuele overstap niet te stimuleren.
>> Lees verder

Tielemans opnieuw genomineerd voor Golden Boy award (20-09-2017)
Voor het derde jaar op rij is Youri Tielemans genomineerd voor de Golden Boy Awatd. Het Italiaanse Tuttosport reikt ieder jaar de trofee uit aan de beste speler jonger dan 21 jaar. Ondermeer Kylian Mbappé (PSG) en Marcus Rashford (Manchester United), zitten bij de 25 genomineerden. 
>> Lees verder

Morchon maakt overstap naar A-kern (20-09-2017)
Fysiekcoach van de beloften, Pablo Morchon maakt de overstap naar de A-kern, een gevolg van de tijdelijke aanstelling van Nicolas Frutos als hoofdtrainer. Frutos maakte ook meteen indruk op zijn eerste training. "Eindelijk tactisch getraind", weerklonk het uit de spelerskern. 
>> Lees verder

Weiler al terug in Zwitserland (20-09-2017)
René Weiler werd gisteren gespot in de aankomsthal te Zürich met een trolley vol valiezen. Eén dag na zijn ontslag keerde Weiler dus al terug naar Zwitserland met vrouw en kinderen. Enkele Zwitserse fotografen stonden hem op te wachten en daar was hij allerminst gelukkig mee. Hij eiste onmiddellijk dat alle genomen foto's gewist werden. 
>> Lees verder

Westerlo-Anderlecht live op Play Sports (20-09-2017)
Het bekerduel tussen Westerlo en RSC Anderlecht is vanavond live te volgen op Play Sports, het sportkanaal van Telenet. Het is trouwens ook de enige bekerwedstrijd die wordt uitgezonden. Aftrap in 't Kuipje is voozien om 20u45. 
>> Lees verder

Quiz deadline op donderdag (19-09-2017)
De eerste ronde van onze quiz is nog beschikbaar tot donderdagavond 22u. Deelnemen is gratis en de eindwinnaar, na tien rondes, mag zich aan een prijs verwachten net als één van de trouwste deelnemers. Er bestaan twee type rondes: gewone rondes en bonusrondes. Ronde 1 is een gewone ronde bestaande uit twee open vragen en drie multiple choice vragen. Succes!
>> Lees verder

UYL: Duel tegen Celtic aftrap om 16u (19-09-2017)
Woensdag 27 september staat de tweede speeldag in het kader van UEFA Youth League op het programma. De jeugd van RSC Anderlecht neemt het dan op tegen hun leeftijdsgenoten van Celtic Glasgow. Het aanvangsuur van deze wedstrijd is vervroegd naar 16u. De aftrap wordt gegeven in het Van Roy Stadion te Denderleeuw, Stadionlaan 5.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Ik zit nu in Gent" (19-09-2017)
Met het opstappen van René Weiler is de zoektocht naar een nieuwe T1 voor RSC Anderlecht gestart. En dan komt onvermijdelijk de naam van Hein Vanhaezebrouck naar boven. AA Gent doet het momenteel ook niet zo goed met 6 op 21 en een vroege Europese uitschakeling. Toch wil Vanhaezebrouck nog niet aan vertrek denken bij de Buffalo's.
>> Lees verder

Weiler krijgt nog mooie som van RSC Anderlecht (19-09-2017)
René Weiler gooide zelf de handdoek in de ring bij RSC Anderlecht. In zijn contract staat vermeld dat hij dan twee maandlonen, om en bij de 240.000 euro, moet terugstorten aan de club. Zette paars-wit de Zwitser aan de deur, moesten ze hem 8 maandlonen (960.000) betalen. Het ontslag kwam er uiteindelijk na overleg tussen beide partijen, dus werd er ook een minnelijke schikking getroffen op financieel gebied, Weiler krijgt nog tussen de 400.000 à 500.000 euro van Anderlecht.
>> Lees verder

Frutos: "Schrik om de fans teleur te stellen" (19-09-2017)
RSC Anderlecht heeft met Nicolas Frutos tijdelijk een coach aangesteld waar de supporters volledig achter staan. Dat gaf ook Herman Van Holsbeeck toe. Voor Frutos zelf is dat het feit dat hem momenteel het meeste stress bezorgd: "Ik wil de fans niet teleurstellen."
>> Lees verder

"Had dit niet zo snel verwacht" (19-09-2017)
Nicolas Frutos heeft zijn eerste persconferentie met glans doorstaat. Er was heel wat pers afgezakt naar Neerpede om de Argentijn een eerste keer te horen als hooftrainer van RSC Anderlecht. En de fans, die heeft hij sowieso al achter hem staan. Al beseft de Argentijn dat zijn aanstelling maar tijdelijk is, is hij toch enorm gelukkig met de kans. 
>> Lees verder

Grote interesse voor Frutos eerste persbabbel (19-09-2017)
Nicolas Frutos neemt voorlopig de taken van hoofdtrainer 'ad interim' over. Morgen staat het bekerduel tegen Westerlo op het programma. Naar aanleiding van deze wedstrijd heeft de Argentijn zijn eerste persconferentie en daar is aardig wat volk op af gekomen. Ze is ook live te volgen via de officiële twitter en facebook van RSC Anderlecht. 
>> Lees verder

CL: Nog 300 mini-abonnementen beschikbaar (19-09-2017)
De vrije verkoop van de mini-abonnementen voor de Champions League-wedstrijden, loopt als een trein. Gisterenavond bij het sluiten van de loketten waren er nog zo een driehonderdtal abonnementen beschikbaar. Tot komende donderdag kan je nog een mini-abo aankopen op de dient ticketing van RSC Anderlecht. Een vrije verkoop per wedstrijd zal er wellicht niet zijn.
>> Lees verder

"Excuses zijn op zijn plaats" (19-09-2017)
Het ontslag van René Weiler leidde eventjes de aandacht af van de uitval van Roger Vanden Stock richting supporters, vorige zaterdag na de wedstrijd. Vanden Stock vond het niet kunnen dat de eigen aanhang "Weiler buiten" riep toen paars-wit op voorsprong kwam en riep hen "sukkelaars" toe. De supporters zijn dit echter nog niet vergeten en vinden excuses op zijn plaats, al lijkt het er niet meteen op dat die gaan komen. 
>> Lees verder

Supporters hadden nog een actie gepland (19-09-2017)
René Weiler stapte gisteren zelf op. De druppel was het feit dat de Zwitser verwijten naar het hoofd geslingerd kreeg, in het bijzijn van zijn vrouw, toen ze in Brussel aan het wandelen waren. En toen wist de Zwitser nog niet dat er nog een andere actie van de supporters gepland stond. Sommige onder hen gingen woensdag voor het bekerduel tegen Westerlo, de spelersbus omsingelen zodat de coach niet mee kon opstappen. 
>> Lees verder

U21 winnen van AA Gent (19-09-2017)
De reserven van RSC Anderlecht namen het gisterenavond op tegen hun leeftijdsgenoten van AA Gent. Opgemerkte gasten die het treffen bijwoonden, Hein Vanhaezebrouck, Peter Balette en Bernd Thijs. Daam Foulon schonk in de reservetijd de overwinning aan paars-wit en legde zo de eindstand vast: 3-2.
>> Lees verder

CL: Geen Neuer in het Astridpark ? (19-09-2017)
Op 22 november zakt Bayern München af naar het Astridpark, de kans is groot dat dat zonder Bayern-doelman Neuer zal zijn. De doelman sukkelt al maanden met zijn linkervoet en zou daar nu opnieuw geblesseerd aan zijn. Het Duitse dagblad Bild, sluit een operatie niet uit, waardoor Neuer dus opnieuw maanden zal out zijn. Vandaag valt er uitsluitsel over de ernst van de blessure. Eerst staan er nog verdere onderzoeken op het programma. 
>> Lees verder

Najar out tot november (19-09-2017)
Andy Najar heeft een revalidatie van zes weken voor de boeg, een operatie lijkt momenteel niet aan de orde. Zijn entourage en de medische staff van RSC Anderlecht wil vermijden dat de Hondurees opnieuw te vlug terugkomt. Najar moet nu voorzichtig opbouwen met een aangepast schema. Op die manier willen alle partijen een terugval voorkomen. 
>> Lees verder

150 cv's ontvangen op één namiddag (18-09-2017)
Om 10u30 deze morgen kondigde RSC Anderlecht officieel het ontslag van René Weiler aan. Sindsdien tot in de vooravond zijn er al ongeveer 150 cv's van trainers binnengekomen bij paars-wit. Dat meldt het Franse RTL. Namen van kandidaten zijn er nog niet. De aanstelling van Nicolas Frutos als hoofdtrainer is maar tijdelijk. 
>> Lees verder

Coninx: "Situatie werd onhoudbaar" (18-09-2017)
Het werd de voorbije dagen duidelijk dat de relatie tussen sommige supporters en René Weiler alleen maar de verkeerde kant op ging. Al zijn er ook supporters die de Zwitser liever niet vertrekken: "Maar de situatie, zoals ze was, werd stilaan onhoudbaar", zegt Ludo Coninx van de Fan Board. 
>> Lees verder

"Niet de bedoeling dat Frutos hoofdtrainer blijft" (18-09-2017)
Nicolas Frutos neemt voorlopig de taken van René Weiler over. Herman Van Holsbeeck bevestigde tegenover VTM-Nieuws, dat dat ook ad interim blijft. Het bestuur gaat nu op zoek naar een nieuwe trainer: "De zoektocht begint vandaag", voegde Van Holsbeeck er nog aan toe. Verder benadrukte hij dat het ontslag van Weiler een gezamelijke beslissing was van het bestuur en de Zwitser.
>> Lees verder

Kara bedankt Weiler (18-09-2017)
De spelers wilden vandaag geen commentaar geven op het ontslag van René Weiler, toen ze het trainingscomplex te Neerpede verlieten. Kara Mbodji reageerde wel op het ontslag via zijn officiële twitter-account. De Senegalees bedankte de coach voor alles wat hij bij RSC Anderlecht verwezenlijkt had en noemde zijn prestatie op. 
>> Lees verder

Dierick fluit Waasland Beveren - Anderlecht (18-09-2017)
Zaterdag 23 september neemt RSC Anderlecht het op tegen Waasland-Beveren. Dierick Christof is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Jeroen Walschap, Tom Dens en vierde official Jan Boterberg. Aftrap op de Freethiel is voorzien om 20u30.
>> Lees verder

U21: Selectie Anderlecht - AA Gent (18-09-2017)
Vanavond om 19u30, ontvangt RSC Anderlecht, AA Gent in het kader van de zesde speeldag voor U21. Emilio Ferrara maakte een selectie van 18 spelers bekend voor dit treffen. Van de A-kern zitten Emmanuel Sowah en Boy de Jong in de selectie.
>> Lees verder

Van Biesbroeck: "Beslissing niet genomen voor supporters" (18-09-2017)
Niemand van het bestuur bij RSC Anderlecht wil reageren op het ontslag van René Weiler, buiten operationeel manager Jo Van Biesbroeck. "We hebben deze beslissing niet voor onze supporters genomen", benadrukte Van Biesbroeck. Ondertussen raakte bekend dat het de Zwitser zelf was die niet meer verder wou bij Anderlecht.
>> Lees verder

"Weiler wou zelf niet meer verder" (18-09-2017)
We herinneren ons allemaal nog het beeld van René Weiler die druk in gesprek is met Herman Van Holsbeeck, ergens in een kantine in het Guldensporenstadion. De Zwitser zou daar aangegeven hebben dat hij op die manier niet meer wou verder werken en zijn vertrek aangekondigd hebben. Dat zegt sportjournalist Peter Vandenbempt aan Sporza.
>> Lees verder

Weiler geciteerd bij Wolfsburg (18-09-2017)
Even leek het erop dat René Weiler de eer aan zichzelf had gehouden. Nog voor het nieuws van zijn ontslag openbaar was, werd de Zwitser genoemd bij VfL Wolfsburg als opvolger voor Andries Jonker. Niets van aan, de Duitse club stelde ondertussen Martin Schmidt al aangeduid als nieuwe trainer. 
>> Lees verder

Van Holsbeeck te gast bij Extra Time (18-09-2017)
Herman Van Holsbeeck is vanavond te gast bij Extra Time. Onderwerp zal wellicht het recente ontslag van René Weiler zijn. Een opvolger voor de Zwitser is er momenteel nog niet aangeduid en het is ook nog niet zeker of die er ook zal komen. 
>> Lees verder

Officieel: Weiler niet langer coach van RSC Anderlecht (18-09-2017)
Het onvermijdelijke is dan toch gebeurt, René Weiler is niet langer coach van RSC Anderlecht. Dat laat de club weten via een officieel bericht op hun clubwebsite. Nicolas Frutos, David Sesa en Thomas Binggeli, nemen ad interim het sportief beleid van het eerste elftal over. 
>> Lees verder

Slechtste start in 19 jaar (18-09-2017)
9 op 21, dat is de trieste balans van RSC Anderlecht na zeven speeldagen, dat momenteel op een trieste negende plaats staat. De fans schreeuwen om verandering en het ontslag van René Weiler. Het bestuur hult zich in stilzwijgen na de wedstrijd tegen KV Kortrijk. Woensdag staat zwarte beest Westerlo op het programma in het kader van de Beker van België. Zaterdag wacht Waasland-Beveren op de Freethiel.
>> Lees verder

"Zolang is speel ben ik gelukkig" (18-09-2017)
René Weiler koos tegen KV Kortrijk alweer voor een nieuw systeem, een 4-4-2, met Hamdi Harbaoui in de spits. Een opmerkelijk keuze als je weet dat de Tunesiër vorig seizoen nog verbannen werd naar de B-kern en vervolgens naar Charleroi. "Ik werk heel hard om die basisplaats te verdienen", aldus Harbaoui.
>> Lees verder

Spajic: "We staan achter de coach" (18-09-2017)
Het bestuur van RSC Anderlecht hult zich in stilzwijgen na de wedstrijd tegen KV Kortrijk. Sommige spelers spraken na de wedstrijd hun steun uit een aan coach René Weiler, nadat de fans achter zijn ontslag zongen tijdens de wedstrijd. "Normaal dat de fans niet content zijn, maar we staan achter de coach", aldus Spajic.
>> Lees verder

Prono ronde 2 online (17-09-2017)
De tweede prono ronde staat inmiddels online tot net voor de volgende Champions League duels. Alsenidi heeft na één ronde alleen de leiding genomen met een indrukwekkende 21 punten. Maar het seizoen is nog lang! Veel succes alvast met de volgende ronde.
>> Lees verder

Harbaoui: "We zijn niet tevreden" (17-09-2017)
Verloren zoon Hamdi Harbaoui kreeg gisteren een basisplaats van René Weiler. De Tunesiër bedankte de coach met een doelpunt en zette zo Anderlecht op voorsprong. Na de rust kreeg hij de kans om de score te verdubbelen, maar de bal ging over het doel. 
>> Lees verder

Boucaut: "Microscoop nodig om contact te zien" (17-09-2017)
Scheidsrechter Alexander Boucaut blijft achter zijn beslissing staan, tijdens de fase met Henry Onyekuru. Anderlecht claimde een penalty maar Boucaut gaf geel aan Onyekuru voor een schwalbe. "Je had een microscoop nodig om te zien dat er contact was. Ik heb mezelf niets te verwijten", aldus de scheidsrechter.
>> Lees verder

"Fans hebben het recht om hun mening te verkondigen" (17-09-2017)
Roger Vanden Stock reageerde furieus in de tribune op de gezangen van de paars-witte supporters. Zij bleven van begin tot eind, zelfs bij de 0-1 voorsprong, om het ontslag van Weiler vragen. Leander Dendoncker neemt het op voor de paars-witte aanhang: "Ze hebben het recht om hun mening te uiten. Zij vertegenwoordigen de club, ze mogen dus zingen wat ze willen."
>> Lees verder

Verjaardag Massimo Bruno (17-09-2017)
Vandaag verjaart Massimo Bruno! Wij wensen hem van harte een gelukkige 24e verjaardag!
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.