Van Holsbeeck: "Dendoncker en Teodorczyk mogen niet vertrekken"

Herman Van Holsbeeck spreekt klare taal bij VTM NIEUWS: Lukasz Teodorczyk en Leander Dendoncker mogen niet weg. Tenzij er voor die laatste een waanzinnig bod komt, enkel dan kan er over een eventuele transfer gepraat worden.


Dendoncker wordt gelinkt aan West Ham, maar volgens Van Holsbeeck is er van een transfer geen sprake. “Hij mag enkel vertrekken als er een waanzinnig bod binnenkomt”, luidt het bij de Anderlecht-manager. “Dendoncker speelt door de blessure van Kara achterin, en dat doet hij heel goed. De komende zesde maanden moet hij zijn allerbeste niveau tonen en dan kunnen we in de zomer toewerken naar een toptransfer.”


Neen, Teodorczyk gaat niet vertrekken bij paars-wit. “Hij is momenteel onze enige spits. Als we hem laat gaan, moeten we twee vervangers hebben klaarstaan. Er is ook veel minder interesse voor ‘Teo’, aangezien hij de laatste maanden niet meer aan scoren toekomt”, aldus Van Holsbeeck.


"Ik probeer deze transferperiode om de ploeg zo goed mogelijk te versterken met de middelen die me zijn aangereikt", vertelt Van Holsbeeck. "Ik ben bezig met een aantal dossiers. Tot nu toe hebben we al één speler gehuurd met optie tot aankoop (Kenny Saief). In de komende weken ga ik kijken welke spelers we nog kunnen bijhalen om een nog betere ploeg te hebben en om onze doelstellingen te bereiken."


"We gaan proberen nog een centrale verdediger aan te trekken om het verlies van Kara Mbodj (geblesseerd tot maart) op te vangen. Met Saief haalden we al een speler die de coach absoluut wilde. En omdat we met Teodorczyk nog maar één spits hebben, zijn we op de markt aan het kijken of we nog een vlotscorende spits kunnen vinden die weinig kost."


Van Holsbeeck bevestigt dat het wachten is tot spelers vertrekken om te zien wat Anderlecht nog kan doen op de transfermarkt. "Nu is het dus wachten en dat is moeilijk. Met mijn ervaring weet ik wel dat de laatste week van de transferperiode de belangrijkste is. In heb begin is het aftasten waar je staat. In de laatste dagen kan er dan veel gebeuren. Zo probeer ik mijn werk tot een goed einde te brengen."

vanholsbeeck dendoncker teodorczyk

Stanciu is medisch gekeurd, Sparta Praag en RSCA praten voort
Rudi Verkempinck: "Stanciu geloofde dat hij het kon keren, maar het is niet gelukt"
UEFA-rapport: geen enkele club verdient meer aan zijn fans dan Anderlecht
Anderlecht versterkt scoutingscel met data- expert
AEK Athene niet opgezet met protest actie van Vranjes
Sparta Praag stuurt officieel bericht over Stanciu de wereld in
Is Anderlecht bereid prijs Dendoncker te laten zakken?
Kara speelklaar voor Play-off1
Stanciu tekent vandaag contract van 3,5 jaar bij Sparta Praag
Plukt Preud'homme trainer weg bij Anderlecht?
Sels: "Ik kreeg altijd de boetes van Saïef toegestuurd"
Vanhaezebrouck: "Anderlecht zie ik op dit moment als een terreinwagen"
Hein Vanhaezebrouck: "Ik moet Herman Van Holsbeeck bedanken"
Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"

Meer nieuws...