Vanhaezebrouck: "Teodorczyk is ondooorgrondelijk"

Lukasz Teodorczyk is en blijft een probleem voor Anderlecht en Hein Vanhaezebrouck, ook op winterstage gaat het probleem verder. "Hij is ondoorgrondelijk."


De Poolse aanvaller heeft al enkele dagen last van de heupbuiger en trainde daardoor wat minder. Fysiek is er nochtans werk aan de winkel volgens Vanhaezebrouck, maar voorlopig kan daar dus nog niet aan gewerkt worden. Volgens Het Laatste Nieuws is Teo bovendien enorm nukkig. Zo zou hij al hebben uitgepakt met een horrortackle richting het bovenbeen van jonkie Amuzu en plantte hij zijn vingers in het gezicht van Kayembe.


"Het is niet evident om tot hem door te dringen", aldus de coach van Anderlecht. "Hij kan lachen, vijf minuten later plots gefrustreerd zijn en nog eens vijf minuten later opnieuw lachen. Ik kan zijn karakter niet veranderen." In Het Nieuwsblad liet Vanhaezebrouck ondertussen verstaan dat hij wel gelooft in jongeling Amuzu: "Met hem hebben we al een nieuwe spits, al kan je niet alle druk op zijn schouders gaan leggen de komende weken."


De coach van Anderlecht dringt dan ook aan op offensieve versterkingen. Zelfs een fitte Lukasz Teodorczyk zou hem niet op andere gedachten kunnen brengen. Zeker na het vertrek van Robert Beric en Hamdi Harbaoui.   "Het gevolg is wel dat de spoeling voorin heel dun is", zegt Vanhaezebrouck tegenover Het Laatste Nieuws.
Door de overname wordt het echter moeilijk voor Anderlecht om veel te betalen. "Kijk, ik besef dat de omstandigheden moeilijk zijn, maar als we nog iets kunnen doen, verkies ik dat dat aanvallend gebeurt."
Hij hoopt ook een bekende naam te halen. Liefst dan ook een Europeaan. "En liefst halen we een zekerheid - een jongen uit pakweg de Balkan of Afrika is dat niet, hé", besluit hij.

Voetbalkrant

vanhaezebrouck

Gerkens wellicht speelklaar tegen Wl-Beveren
David Sesa: "In België is men vaak te negatief tegenover hun eigen producten"
Coucke wil Georges Heylens als sportief raadgever bij RSCA
Stanciu vandaag officieel van Sparta Praag?
Mohammed Dauda scoort hattrick bij beloften
Chancel Mbemba komt conditie onderhouden in Neerpede
KV Mechelen: "Ganvoula ging niet voluit op training"
Geen disciplinaire vervolging voor Sven Kums
Leander Dendoncker wil Anderlecht deze winter verlaten
Van Holsbeeck: “Niet de bedoeling dat we Dendoncker en Trebel laten gaan"
Stanciu: "Ik heb Anderlecht een titel bezorgd"
Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker

Meer nieuws...