Vanhaezebrouck: "Match tegen Gent wordt speciaal en moeilijk"

De match tussen Anderlecht en Gent is uiteraard een duel tussen de nummer 3 en de nummer 4 uit de stand, maar het is ook vooral de match van Hein Vanhaezebrouck tegen zijn ex-club Gent. Met 19 op 21 zijn de bezoekers bezig aan een stevige reeks. Hein Vanhaezebrouck kijkt uit naar het duel tegen Gent. 


"Het wordt heel speciaal. Ik heb daar drie fantastische jaren gehad met veel successen. Ik had ook een goeie band met het publiek, dat zijn dingen die je niet vergeet. Dat wordt nu allemaal weer opgefrist. Maar het wordt ook een moeilijke match want Gent is de laatste weken erg goed bezig."


"Er staat bij Anderlecht druk op elke wedstrijd, maar tegen ploegen die nu in de top 6 staan, hebben we het al heel slecht gedaan. Anderlecht heeft nog geen enkele keer gewonnen. Dat is toch een signaal voor mij dat er ergens een probleem is. We staan wel derde, maar ergens komen we toch iets tekort. In moeilijke momenten kunnen we geen vuist maken. En we hebben veel geblesseerden, met nu ook Kara en Onyekuru. Maar we willen met een positief gevoel de winterstop in.”


Tot slot verklaarde de T1 van Anderlecht dat hij ook tegen de Buffalo’s op zijn youngsters Amuzu en Lokonga rekent. “We hebben weinig spelers, dus sowieso zullen zij deel uitmaken van de selectie. Ze verdienen dat ook: hun mentaliteit is goed en ze brengen kwaliteit bij. Zelfs na hun mooie debuut zijn ze met de voeten op de grond gebleven.”


"Gent is de club die het dichtst aanleunt bij Anderlecht en Club Brugge. Ik ben blij dat Gent opnieuw in de top zes staat en ik zie het opnieuw in de top 3 eindigen."

vanhaezebrouck gent

Gerkens wellicht speelklaar tegen Wl-Beveren
David Sesa: "In België is men vaak te negatief tegenover hun eigen producten"
Coucke wil Georges Heylens als sportief raadgever bij RSCA
Stanciu vandaag officieel van Sparta Praag?
Mohammed Dauda scoort hattrick bij beloften
Chancel Mbemba komt conditie onderhouden in Neerpede
KV Mechelen: "Ganvoula ging niet voluit op training"
Geen disciplinaire vervolging voor Sven Kums
Leander Dendoncker wil Anderlecht deze winter verlaten
Van Holsbeeck: “Niet de bedoeling dat we Dendoncker en Trebel laten gaan"
Stanciu: "Ik heb Anderlecht een titel bezorgd"
Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker

Meer nieuws...