Van Holsbeeck: “Geen duidelijkheid over transfers”


Door de wissel van de wacht bij Anderlecht vreest manager Herman Van Holsbeeck machteloos te staan tijdens de komende wintermercato. "Ik ben maar de werkmier. Ik bereid de dossiers voor, maar er moet iemand opstaan die nu de eindverantwoordelijkheid neemt." Hij vraagt snel duidelijkheid.


Ook voor Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck verandert er veel door de overname van de club. Hij maakt zich vooral zorgen over de komende overgangsperiode. Die valt namelijk precies samen met de transferperiode. "Ik zal als een trouwe soldaat deze periode tot een goed einde proberen te brengen, maar er moet duidelijkheid zijn."


"Ik heb niet meer de handtekening of de mogelijkheid om een transfer door te drukken. Het is niet Herman Van Holsbeeck die beslist. Ik ben de werkmier. Ik bereid de dossiers voor samen met de coach, maar ik hak de knoop niet door. Vroeger regelde ik dat met Roger Vanden Stock, maar Marc Coucke mag nog geen transfers doen voor ons."


"Er zullen dus andere leden van de Raad van Bestuur moeten opstaan en hun verantwoordelijkheid nemen. Ik hoop dat er in de komende twee of drie dagen, nog voor de vakantie, een soort commissie wordt opgericht. Mensen die zeggen: "Oké, het wordt die speler voor dat bedrag". Er moet duidelijkheid komen voor de komende transferperiode. Dat is essentieel."


En op langere termijn? Blijft Van Holsbeeck bij de club? "Ik lees dat ik absoluut wil blijven tot eind 2019, maar dat is niet waar. Ik heb een contract van onbepaalde duur en dat kan op elk moment opgezegd worden. Op 1 maart zal ik met Coucke bespreken wat de plannen zijn, als ik mij daar een rol in zie spelen en ik krijg de zegen van Vanden Stock, dan blijf ik. Als dat niet zo is dan gaan we als vrienden uit elkaar op een correcte en serene manier."


Is hij blij met de komst van Marc Coucke? "Financiële middelen worden steeds belangrijker in het voetbal. We hebben kapitaalkrachtige mensen nodig. Mensen die als het nodig is hun ogen sluiten en tekenen. Ik denk dat Coucke dat kan."

vanholsbeeck

Stanciu is medisch gekeurd, Sparta Praag en RSCA praten voort
Rudi Verkempinck: "Stanciu geloofde dat hij het kon keren, maar het is niet gelukt"
UEFA-rapport: geen enkele club verdient meer aan zijn fans dan Anderlecht
Anderlecht versterkt scoutingscel met data- expert
AEK Athene niet opgezet met protest actie van Vranjes
Sparta Praag stuurt officieel bericht over Stanciu de wereld in
Is Anderlecht bereid prijs Dendoncker te laten zakken?
Kara speelklaar voor Play-off1
Stanciu tekent vandaag contract van 3,5 jaar bij Sparta Praag
Plukt Preud'homme trainer weg bij Anderlecht?
Sels: "Ik kreeg altijd de boetes van Saïef toegestuurd"
Vanhaezebrouck: "Anderlecht zie ik op dit moment als een terreinwagen"
Hein Vanhaezebrouck: "Ik moet Herman Van Holsbeeck bedanken"
Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"

Meer nieuws...