Hein Vanhaezebrouck: "Ik ben wel blij met de keuze voor Coucke"

Hein Vanhaezebrouck heeft in een persconferentie vooruitgeblikt naar de thuismatch tegen Eupen van vrijdagavond. De RSCA-coach sprak ook kort over de overname van de club.


De eerste vraag die Hein Vanhaezebrouck voor de voeten gegooid kreeg, was zijn gevoel bij de overname door Marc Coucke. De coach wilde er niet al te diep op ingaan. "Ik ben wel blij met de keuze voor Coucke", reageerde Vanhaezebrouck. "Want hij is een Belg en is ambitieus. Coucke heeft zijn kwaliteiten al bewezen in het Belgische voetbal. Het is goed voor iedereen dat er een beslissing is gevallen", zei Vanhaezebrouck. "Duidelijkheid is altijd positief. 
Het lijkt me normaal dat die overname in de kleedkamers gespreksonderwerp geweest is. Maar nu hebben ze geen excuus meer om er niet voluit voor te gaan.
 Het is een speciale week geweest voor ons. Eerst die 5-0-nederlaag tegen Club Brugge en dan die overname. Maar onze focus ligt nu vooral op het duel met Eupen, morgenavond."


"MORGEN WIL IK EEN TEAM ZIEN DAT HONGER HEEFT"

Vanhaezebrouck verwacht een reactie na de 5-0-bolwassing tegen Club Brugge. "Als je 2 keer verloren hebt, dan moet je nu zeker winnen tegen Eupen", zegt de Anderlecht-coach. "De spelers moeten zichzelf in vraag stellen en nadenken hoe ze de ploeg sterker kunnen maken. Vooral op moeilijke momenten. Ik hoop dat ik morgen weer een strijdvaardig team zie op het veld. Ik hoop ook dat de fans ondanks de vele ontgoochelingen uit de laatste weken achter ons blijven staan. Als je als ploeg een moeilijk moment hebt, heb je je supporters nodig. Maar ik ben vol vertrouwen dat de fans ons zullen blijven steunen."
Vanhaezebrouck besprak ook de afwezigen tegen Eupen. "Kara zal niet bij de selectie zijn, vandaag wordt hij onderzocht. Stanciu is out met een blessure aan de adductoren, terwijl Chipciu nog altijd bij zijn familie in RoemeniŽ is."
Tegen Eupen moet Anderlecht het ook stellen zonder de geschorste Appiah. Doelman Boeckx zal er normaal gezien wel bij zijn. "Boeckx is ziek geweest deze week", zei Vanhaezebrouck. "Maar tegen morgen zal hij zeker wel hersteld zijn."

Sporza

vanhaezebrouck eupen

Gerkens wellicht speelklaar tegen Wl-Beveren
David Sesa: "In BelgiŽ is men vaak te negatief tegenover hun eigen producten"
Coucke wil Georges Heylens als sportief raadgever bij RSCA
Stanciu vandaag officieel van Sparta Praag?
Mohammed Dauda scoort hattrick bij beloften
Chancel Mbemba komt conditie onderhouden in Neerpede
KV Mechelen: "Ganvoula ging niet voluit op training"
Geen disciplinaire vervolging voor Sven Kums
Leander Dendoncker wil Anderlecht deze winter verlaten
Van Holsbeeck: ďNiet de bedoeling dat we Dendoncker en Trebel laten gaan"
Stanciu: "Ik heb Anderlecht een titel bezorgd"
Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker

Meer nieuws...