Teodorczyk schrijft open brief

Lukasz Teodorczyk voetbalt al maanden op een teleurstellend niveau en krijgt daarvoor flink wat kritiek. In een open brief op zijn Facebook-pagina reageert de Poolse spits van Anderlecht scherp op de vele commentaren.


Teodorczyk kwam in de zomer van 2016 naar Anderlecht en maakte meteen indruk. Met 22 competitiegoals had hij vorig seizoen een groot aandeel in de titel van paars-wit. Die lijn doortrekken lukte echter niet voor de Poolse international, die dit seizoen nog maar drie keer kon scoren in 22 wedstrijden en vaak bleek presteerde. Het kwam hem op flink wat kritiek te staan, vooral in de Poolse pers, en dat zit hem duidelijk hoog.


"Ik heb de laatste tijd veel valse informatie gelezen, vooral op sport.pl (een Poolse website). Tot nu heb ik die valse berichten genegeerd, maar het is tijd om enkele zaken te verduidelijken. Het is niet omdat ik nu een moeilijkere periode ken op het veld, dat men ongestraft kan schrijven wat men wil", stelt Teodorczyk.


De 26-jarige aanvaller hekelt onder meer dat een Poolse journalist schreef dat Teodorczyk overhoop zou liggen met zijn ploegmaats. "Ik zou graag hebben dat hij contact opneemt met mijn teamgenoten, wiens handen ik naar verluidt niet schud. Laat het hem checken. We hebben een goed contact."


Over zijn afwezigheid op het Gala van de Gouden Schoen in februari, waar hij als favoriet niet opdaagde, zegt de Pool dat hij andere verplichtingen had. "Het is leuk zo'n berichten te schrijven, maar niemand kent de waarheid. Het is niet dat ik zei: 'sorry, ik heb geen zin om te komen'."


Teodorczyk komt ook terug op de middenvinger die hij eind vorig seizoen toonde aan de supporters van Club Brugge en een fotograaf. "OK, ik ben er niet trots op maar ik heb me verontschuldigd en wil dat hoofdstuk afsluiten. Ik deed het alleen maar omdat ik mijn familie niet wilde laten beledigen. Bovendien ben ik ervoor gestraft."


'Teo' heeft het ook over zijn mindere vorm. "Wat kan ik zeggen? Het overkomt de besten. Maar is dat een reden om mij te beledigen en valse dingen te schrijven? Vorig seizoen ging elke bal binnen. Ik werk hard en zoals je weet loont hard werken altijd. Ik voel dat de doelpunten binnenkort zullen volgen."

teodorczyk

Stanciu is medisch gekeurd, Sparta Praag en RSCA praten voort
Rudi Verkempinck: "Stanciu geloofde dat hij het kon keren, maar het is niet gelukt"
UEFA-rapport: geen enkele club verdient meer aan zijn fans dan Anderlecht
Anderlecht versterkt scoutingscel met data- expert
AEK Athene niet opgezet met protest actie van Vranjes
Sparta Praag stuurt officieel bericht over Stanciu de wereld in
Is Anderlecht bereid prijs Dendoncker te laten zakken?
Kara speelklaar voor Play-off1
Stanciu tekent vandaag contract van 3,5 jaar bij Sparta Praag
Plukt Preud'homme trainer weg bij Anderlecht?
Sels: "Ik kreeg altijd de boetes van Saïef toegestuurd"
Vanhaezebrouck: "Anderlecht zie ik op dit moment als een terreinwagen"
Hein Vanhaezebrouck: "Ik moet Herman Van Holsbeeck bedanken"
Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"

Meer nieuws...