Van Holsbeeck: "Hein is ook een meester in zijn communicatie"

Na de problemen met René Weiler koos Anderlecht resoluut voor Hein Vanhaezebrouck als coach. Dat ging Herman Van Holsbeeck ook zeggen tegen zijn voorzitter Roger Vanden Stock.


"Ik heb na het ontslag van René Weiler aan de voorzitter gezegd: 'Nu moeten we er alles aan doen om de enige trainer in België die beantwoordt aan het DNA van Anderlecht naar hier te halen.' Ik vind Dury ook een toptrainer, en Mazzu ook, maar als je ziet hoe Mazzu Charleroi laat voetballen en je ziet hoe Hein op een soortgelijk niveau Kortrijk liet voetballen, ja dan is dat toch totaal verschillend", stelt de manager van Anderlecht in Het Laatste Nieuws.


"Ik moet toegeven dat alleen nog maar omwille van het profiel van Hein, iedereen in deze club ongelooflijk gelukkig is met hem. Wat moet dat niet zijn als hij straks met goed voetbal ook prijzen gaat winnen? (lacht) .Wij hebben op Anderlecht de laatste jaren trainers gehad die weliswaar één voor één hun doelstellingen haalden - ze werden kampioen -, maar het voetbal stemde nooit overeen met wat de mensen verwachtten van Royal Sporting Anderlecht. En wat kreeg je dan: de samenwerking tussen media en Anderlecht - die altijd goed is geweest - stond onder enorme druk."


"Veel trainers zijn op de duur de pers als de vijand gaan zien. Dat woog op de hele club. Hein heeft die spanningen kunnen wegnemen. Hij is een meester in zijn communicatie, en da's een belangrijk onderdeel van het takenpakket van een topcoach in een topclub."


Herman Van Holsbeeck wil nog niet meteen stoppen als manager van RSC Anderlecht, maar de fans van RSCA zullen de manager ook niet al te lang meer aan het werk zien. "Als de club finaal in handen komt van mensen die tabula rasa willen, als zij zeggen: 'Heren, dit is het geld, zo willen wij gaan werken', dan heb ik mij daar bij neer te leggen. Zou ik dat graag hebben? Neen. Want ik heb voor mezelf die einddatum van 30-06-2020 vooropgesteld - ik zou het spijtig vinden, mocht er gezegd worden: 'Hier stopt het.' Maar ik wil daar wél op voorbereid zijn. Je moet kunnen aanvaarden in het leven dat 'men' op een dag doorgaat zónder jou. Ik denk na over hoe ik mijn leven zal invullen zonder Anderlecht", zegt hij aan Het Laatste Nieuws.


De verkoop van Anderlecht kwam door PSG in een stroomversnelling. "Hun voorzitter Al-Khelaifi was mee, technisch directeur Antero zat tegenover mij. Het was, hoe moet ik het zeggen, anders dan anders. Wij dineerden met een club met een budget van 750 miljoen euro, ze geven 500 miljoen uit aan twee spelers (Neymar en de verplichte aankoopoptie op Mbappé), en ze lieten uitschijnen: 'Als het nodig is, smijten we in januari nóg eens 200 miljoen op tafel.' Roger is die avond ontgoocheld buitengestapt."

vanhaezebrouck vanholsbeeck

Gerkens wellicht speelklaar tegen Wl-Beveren
David Sesa: "In België is men vaak te negatief tegenover hun eigen producten"
Coucke wil Georges Heylens als sportief raadgever bij RSCA
Stanciu vandaag officieel van Sparta Praag?
Mohammed Dauda scoort hattrick bij beloften
Chancel Mbemba komt conditie onderhouden in Neerpede
KV Mechelen: "Ganvoula ging niet voluit op training"
Geen disciplinaire vervolging voor Sven Kums
Leander Dendoncker wil Anderlecht deze winter verlaten
Van Holsbeeck: “Niet de bedoeling dat we Dendoncker en Trebel laten gaan"
Stanciu: "Ik heb Anderlecht een titel bezorgd"
Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker

Meer nieuws...