Hein Vanhaezebrouck: "Charleroi heeft bijna geen zwakke punten"

Anderlecht ontvangt zondag in eigen huis Charleroi voor een regelrecht duel om de tweede plaats in de Jupiler Pro League. “We moeten winnen om de kloof op Club Brugge gelimiteerd te houden”, weet coach Hein Vanhaezebrouck. “Charleroi is een moeilijke tegenstander, want ze hebben bijna geen zwakke punten.”“Het voetbal dat ik wil brengen, is er nog niet helemaal. Maar ik zie een positieve evolutie bij de jongens”, aldus Vanhaezebrouck op zijn wekelijkse persbabbel. “We kunnen alleen maar blijven werken om efficiënter te worden, dat is inderdaad een werkpuntje. Zoals in de match tegen Celtic, daar konden we in de eerste helft zeker één of tweemaal scoren in de eerste helft.”


Tegen Celtic speelde Anderlecht afgelopen dinsdag zonder diepe spits. Volgens Hein Vanhaezebrouck kan die aanpak ook in de eerste klasse gehanteerd worden, al was hij niet helemaal tevreden over de uitvoering tegen de Schotten in de Champions League. "Het was de bedoeling om veel te switchen voorin. Maar zonder dat je het hem oplegt, trekt Onyekuru automatisch naar de zijlijn. Als ik zeg dat hij niet de feeling heeft om in de punt te spelen, dan wordt het eigenlijk gewoon bevestigd door zijn eigen houding. Hanni liep voortdurend centraal, terwijl dat niet de bedoeling was."


Zondag heet de tegenstander niet Celtic, wel Charleroi. Een moeilijke tegenstander, weet Vanhaezebrouck. “Felice Mazzu pakt veel punten met Charleroi, en ze hebben bijna geen zwakke punten. Bij bijna elke ploeg kan ik een zwak punt zoeken en vinden, maar niet bij hen. Ze zijn nu al een zekerheid voor Play-off 1. Zijn ze titelkandidaat? Daarvoor is het nog te vroeg.”


Hetzelfde geldt voor uitspraken over de wintermercato. “Ik zal er pas op 1 februari over praten”, glimlachte Hein. Het is algemeen geweten dat paars-wit een nieuwe spits zoekt. “Maar ik moei mij nergens mee en ik vraag niks”, verraste HVH. “Ik zal werken met de jongens die er zijn. Het is wel waar dat onze efficiëntie beter kan, maar dat geldt voor de hele ploeg.”


Tot slot was er een vraag over het Eurostadion. Brussel mist door de gekende perikelen immers zijn deelname als gaststad aan het EK 2020. Vanhaezebrouck hield, verstandig als hij is, de boot af. “Er zijn voldoende mensen die hier hun mening over kunnen geven, het is niet aan mij om dat te doen. (knipoogt) Ga beter eens langs bij de politici.”

vanhaezebrouck charleroi

Gerkens wellicht speelklaar tegen Wl-Beveren
David Sesa: "In België is men vaak te negatief tegenover hun eigen producten"
Coucke wil Georges Heylens als sportief raadgever bij RSCA
Stanciu vandaag officieel van Sparta Praag?
Mohammed Dauda scoort hattrick bij beloften
Chancel Mbemba komt conditie onderhouden in Neerpede
KV Mechelen: "Ganvoula ging niet voluit op training"
Geen disciplinaire vervolging voor Sven Kums
Leander Dendoncker wil Anderlecht deze winter verlaten
Van Holsbeeck: “Niet de bedoeling dat we Dendoncker en Trebel laten gaan"
Stanciu: "Ik heb Anderlecht een titel bezorgd"
Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker

Meer nieuws...