Vanhaezebrouck: "Ik ben zeer tevreden"

Anderlecht graaide een troostprijsje mee uit Schotland. Wat was het gevoel bij de coach en zijn spelers na de 0-1-overwinning bij Celtic? "Dit was onze beste wedstrijd in deze campagne."


"Ik ben zeker tevreden", reageerde Hein Vanhaezebrouck bij rechtenhouder Proximus 11+. "Je weet dat hier winnen met drie goals eigenlijk een utopie is. Alles moest meezitten en dat was in de eerste helft niet het geval. We hadden meteen kunnen scoren en daarna waren er nog enkele goeie momenten. Daar hadden we meer kunnen uithalen, maar we hebben niets weggegeven. Je weet dat zij na de pauze dan iets zullen proberen, maar dan nog hadden we de wedstrijd voor een groot deel onder controle. Bij een tweede doelpunt zou er misschien paniek geweest zijn. Maar als je Celtic Park voor meer dan de helft van de match stil kunt krijgen, dan doe je het wel goed.""Alleen vergaten wij een tweede keer te scoren om hen echt te doen panikeren. We vergaten simpelweg om op doel te schieten, hé”, vervolgt Vanhaezebrouck. “Zeker zeven of acht keer kwamen we in de positie om te knallen en we hebben jongens die kunnen uithalen vanop 20 à 25 meter, maar ze deden het niet. Noch Dendoncker, noch Trebel, noch Hanni. We misten dat geloof in onze kwaliteiten, want zo hadden we veel meer gevaar kunnen creëren.”Anderlecht kon zijn campagne dus toch nog met een positieve noot afsluiten. "Dit was de 200e Europese wedstrijd van onze voorzitter. Ik houd van zulke cijfers. Vorig jaar speelden we de 100e Europese wedstrijd van AA Gent op Wembley", ging Hein Vanhaezebrouck verder.
"Het is jammer dat we onze preses geen kwalificatie hebben kunnen geven, maar hij zal dit ook wel positief bekijken. Deze groep heeft nu gevoeld dat we tot veel in staat zijn als we durven te voetballen en als we goed bewegen. Dit was de beste wedstrijd die we in deze campagne gespeeld hebben."

championsleague celtic vanhaezebrouck

Gerkens wellicht speelklaar tegen Wl-Beveren
David Sesa: "In België is men vaak te negatief tegenover hun eigen producten"
Coucke wil Georges Heylens als sportief raadgever bij RSCA
Stanciu vandaag officieel van Sparta Praag?
Mohammed Dauda scoort hattrick bij beloften
Chancel Mbemba komt conditie onderhouden in Neerpede
KV Mechelen: "Ganvoula ging niet voluit op training"
Geen disciplinaire vervolging voor Sven Kums
Leander Dendoncker wil Anderlecht deze winter verlaten
Van Holsbeeck: “Niet de bedoeling dat we Dendoncker en Trebel laten gaan"
Stanciu: "Ik heb Anderlecht een titel bezorgd"
Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker

Meer nieuws...