Hein Vanhaezebrouck: "Onze kansen zijn zeer klein"

Anderlecht staat morgenavond voor een loodzware opdracht op het veld van Celtic Glasgow. "We kunnen alles zetten op een snel doelpunt, maar dan ken ik het gevolg", zegt RSCA-coach Hein Vanhaezebrouck over de tactische aanpak in Schotland.


Anderlecht moet minstens drie keer scoren tegen Celtic. Geen evidente opdracht, maar een snelle goal zou paars-wit al een handje helpen. "Maar het is niet belangrijk om vroeg te scoren, helemaal niet", zegt trainer Hein Vanhaezebrouck over het duel tegen de Schotten.
"De timing van de eerste goal doet er niet toe. Als we pas halfweg de tweede helft voor het eerst scoren, dan kunnen we er nog altijd voor gaan. We kunnen alles zetten op een vroeg doelpunt, maar dan ken ik het gevolg: meteen een tegendoelpunt. En dan wordt het dubbel zo moeilijk."


"We zullen morgen het veld opkomen en er zal zeer veel lawaai zijn. De supporters zullen achter hun ploeg staan en de spelers zullen vleugels krijgen. Hun start wordt misschien verwoestend. Als we dat overleven, dan kunnen we misschien iets forceren."Gelooft Hein Vanhaezebrouck eigenlijk echt in de kansen van Anderlecht? "We moeten hier een goeie wedstrijd spelen en we moeten hier iets rapen. Dat zou al zeer goed zijn. Maar om met drie goals verschil te winnen en om door te stoten, dan moet alles perfect zijn en heb je bijzonder veel geluk nodig. Onze kansen zijn zeer klein. We moeten het realistisch bekijken. We gaan voor een resultaat. Winnen zou fantastisch zijn, maar een gelijkspel is ook goed."

championsleague vanhaezebrouck celtic

Gerkens wellicht speelklaar tegen Wl-Beveren
David Sesa: "In België is men vaak te negatief tegenover hun eigen producten"
Coucke wil Georges Heylens als sportief raadgever bij RSCA
Stanciu vandaag officieel van Sparta Praag?
Mohammed Dauda scoort hattrick bij beloften
Chancel Mbemba komt conditie onderhouden in Neerpede
KV Mechelen: "Ganvoula ging niet voluit op training"
Geen disciplinaire vervolging voor Sven Kums
Leander Dendoncker wil Anderlecht deze winter verlaten
Van Holsbeeck: “Niet de bedoeling dat we Dendoncker en Trebel laten gaan"
Stanciu: "Ik heb Anderlecht een titel bezorgd"
Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker

Meer nieuws...