Vanhaezebrouck fulmineert: "Dat is toch allemaal georkestreerd"

De bekeruitschakeling is hard aangekomen bij Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck, die zeer scherp was voor zijn collega bij Standard. "Ik heb Standard gefeliciteerd voor het goeie voetbal in de eerste helft. Maar wat aan de zijkant te zien was, is beneden alle peil. Het is voor zo'n mooie club jammer dat dat elke week moet gebeuren."


"Van een tweede helft was geen sprake meer", analyseerde Hein Vanhaezebrouck. "Er is vanalles gebeurd. Te pas en te onpas legden spelers zich neer. Het spel heeft minstens 15 minuten stilgelegen. En dan werden we beloond met slechts 6 minuten extra tijd."
De eerste onderbreking, ook in de tweede helft, kwam er wel na onsportief gedrag van de Anderlecht-aanhang. "Maar het begon ook weer met een speler die neerging en twee minuten bleef liggen. De tijd waarin de behandeling aan de zijlijn moest gebeuren, is ook geschiedenis. Dat de supporters dan met bier gooien, kan ik niet goedpraten. Daar sta ik niet achter, ook de club niet. Dat keuren we niet goed. Maar je zag hoe hun spelletje lukte. Als het moeilijker werd, bleef er iemand liggen en werd het ritme gebroken. Dat is toch allemaal georkestreerd. Ik heb nog nooit een team gehad dat op die manier acteerde: niet bij Kortrijk, niet bij AA Gent en niet bij Anderlecht. Dat is duidelijk georkestreerd aan de zijkant. En toen moest het ergste nog komen."Hein Vanhaezebrouck refereert aan de fase waarbij Ricardo Sa Pinto plots op het veld zat. "Er kwam een bekertje bier naar beneden. Dat viel naast hem en 10 à 15 seconden later ging hij plots neerzitten. Hij zei dat hij geraakt werd aan zijn voet. Door het bier, hé. Dat is pijnlijk, denk ik. Die cinema heeft 5 minuten geduurd. Heel de bank van Standard kwam het veld op. Dat heb ik nog nooit meegemaakt, niet als speler en niet als coach. En het is niet alleen vandaag gebeurd. Dit is voetbal onwaardig, sorry."


"Ik heb de mensen van Standard gefeliciteerd met hun voetbal. Hun eerste helft was best goed. Maar ik heb hen gezegd dat wat er te zien was, beneden alle peil is. Het is jammer voor zo'n mooie club dat dat iedere week moet gebeuren. Maar laat iedereen maar zijn gang gaan in België. Dat is typisch. En je wordt er nog voor beloond. Dat is ook zijn bedoeling. Hij weet maar al te goed waarom hij daar gaat zitten. Hij weet dat de scheidsrechter dan maar 1 of 2 minuten zal bijtellen. Dat is de hele filosofie achter dat gebeuren, geloof me."
vanhaezebrouck standard cup

Gerkens wellicht speelklaar tegen Wl-Beveren
David Sesa: "In België is men vaak te negatief tegenover hun eigen producten"
Coucke wil Georges Heylens als sportief raadgever bij RSCA
Stanciu vandaag officieel van Sparta Praag?
Mohammed Dauda scoort hattrick bij beloften
Chancel Mbemba komt conditie onderhouden in Neerpede
KV Mechelen: "Ganvoula ging niet voluit op training"
Geen disciplinaire vervolging voor Sven Kums
Leander Dendoncker wil Anderlecht deze winter verlaten
Van Holsbeeck: “Niet de bedoeling dat we Dendoncker en Trebel laten gaan"
Stanciu: "Ik heb Anderlecht een titel bezorgd"
Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker

Meer nieuws...