Hein Vanhaezebrouck: "Het publiek is kwaliteitsvoetbal gewend, maar als goed is mogen er paar decibels bij"

Hein Vanhaezebrouck heeft op zijn persbabbel zijn kritiek op de Anderlecht-aanhang genuanceerd. "Ik heb alleen gezegd dat er meer enthousiasme mocht zijn na de 1e helft tegen Bayern", klinkt het. "Als het goed is, mogen er een paar decibels bij."


Na de wedstrijd tegen Bayern München reageerde Hein Vanhaezebrouck met gemengde gevoelens. "Toen ik van het veld kwam bij de rust was het wel stil", klonk het toen. "Wat verwachten de mensen dan van ons eigenlijk?" Op zijn persbabbel in de aanloop naar de wedstrijd tegen Kortrijk zondag kwam Vanhaezebrouck nog eens terug op die uitspraken. "Ik heb alleen gezegd dat ik vond dat er meer enthousiasme had mogen zijn na de 1e helft."


"Dan kun je een push geven om te zeggen: "We staan achter jullie". In de 2e helft hebben ze ons gesteund en was de sfeer goed. Ik verwijt hen niet dat ze niet achter de ploeg staan. Ik heb alleen aan hen gevraagd om iets extra's te doen, wat ik ook aan onze spelers gevraagd heb trouwens. Het publiek is kwaliteitsvoetbal gewend, de lat ligt hoog. Ik wil die niet verlagen, maar als het goed is, mogen er een paar decibels bij", aldus Vanhaezebrouck.De Anderlecht-trainer benadrukte ook dat hij het vertrouwen behoudt in Lukasz Teodorczyk, die woensdag geen prettige avond beleefde en een aantal grote kansen liet liggen. "Teo heeft veel goeds gedaan. Hij heeft een assist afgeleverd en het was door hem dat Bayern in problemen gebracht werd. Maar hij had meer moeten doen met die kansen. We gaan hem daarbij proberen te helpen. Je mag hem daarop niet afmaken. Een spits wordt afgerekend op doelpunten, maar hij is nog altijd belangrijk en we moeten hem blijven steunen. Aan de rust zag je al dat hij daarmee zat. We hebben dan op hem ingepraat en dat zag je in de 2e helft. Hij heeft goed gereageerd, maar uiteindelijk verlies je en komt alle reactie op hem. Ik vind ook dat we doelpunten gepakt hebben die vermijdbaar waren. Je kunt kijken naar wie kansen mist, maar ook hoe je doelpunten weggeeft", zegt Vanhaezebrouck.Ex-topschutter Erwin Vandenbergh suggereerde in Het Nieuwsblad om een spitsentrainer onder de arm te nemen. “Erwin heeft dat ook al eens gedaan in mijn AA Gent-periode toen Depoitre wat kansen miste”, relativeert de T1 de kritiek. “Ik sta er wel voor open maar een spitsentrainer zal niet alles oplossen. Het zou misschien iets kunnen bijbrengen als je de echt goede trainer hebt. Als zijn impact niet groot genoeg is, zal het ook weinig effect hebben. We zullen er wel eens over nadenken maar niet naar aanleiding van wat er nu is gebeurd. In het buitenland heb je ze vaker, in België nog niet. Ik voeg er aan toe: het is niet omdat iemand een goede spits is geweest, dat hij ook een goede spitsentrainer is. Je hebt een aantal kwaliteiten nodig. Het kan zijn dat een topspeler die heeft maar het kan ook zijn dat iemand die niet op het hoogste niveau heeft gevoetbald die kwaliteiten heeft.”Anderlecht scoort op verplaatsing beter dan thuis, zo blijkt. Na vijftien wedstrijden scoorde Anderlecht thuis nog maar negen keer tegenover dertien keer op verplaatsing. Met 22 doelpunten is Anderlecht trouwens niet al te productief. “Ik heb geen verklaring waarom we thuis minder scoren dan uit”, aldus Vanhaezebrouck. “We krijgen thuis veel kansen maar we scoren ze niet. Het zijn nochtans dezelfde spelers, in dezelfde kleuren. Enkel het stadion en het publiek verschillen. Ik steek het niet op hen maar het zijn de enige verschillen. De kansen zijn er, thuis en uit. Maar het lukt ons thuis niet. Is het de druk? ’t Zou kunnen. Neen, het hangt niet af van de tegenstanders. Ook tegen Brugge of Genk hebben we kansen gecreëerd.” Besluit Vanhaezebrouck.

Sporza

vanhaezebrouck kortrijk

Anderlecht gelinkt aan linksachter van Panathinaikos
RSCA boegbeeld ongemeen hard voor Anderlecht
Spelers en trainer werden in Neerpede tegengehouden door groep supporters
Vanhaezebrouck: "Juiste keuzes maken tijdens komende transferperiode"
Marc Degryse: "Hanni is geen leider en pakt de ploeg ook niet bij de hand"
Kara: "Hier zijn geen excuses voor"
Thomas Foket in beeld bij Anderlecht
Peter Vandenbempt: "Hoog tijd voor nieuwe bazen, lijkt me niets te vroeg"
Anderlecht excuseert zich bij supporters
Kums: "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten"
Hein Vanhaezebrouck: "Dit is een herhaling van vorige week"
Frank Boeckx: "Hebben de supporters in de steek gelaten"
Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht
Kums, Kara en Trebel mogelijk toch speelklaar
Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman

Meer nieuws...