Kicker: "Bibberzege voor Bayern"

Het eerste puntje in de Champions League laat nog steeds op zicht wachten, maar een sterk RSC Anderlecht maakte woensdagavond wel indruk tegen het grote Bayern München. Mits iets meer geluk en vooral een pak meer efficiëntie, had er tegen Der Rekordmeister altijd puntengewin ingezeten. En zo zijn ook de verschillende Europese media gecharmeerd door de Belgische kampioen, een overzicht:


Beginnen doen we uiteraard in Duitsland, waar Kicker het over een 'bibberzege' van Bayern heeft. "De Belgen had voor rust veel kansen omdat Bayern nalatig verdedigde en grove fouten maakte in de opbouw. Maar dankzij een sterk keepende Ulreich en 'Chancentod' Teodorczyk stond het bij rust nog 0-0." Voor de volledigheid: 'Chancentod' is een Duitse voetbalterm, die gebruikt wordt voor spitsen die kans op kans de nek omwringen. Een goede omschrijving dus. Bij Bild is men vooral streng voor Bayern. "De slechtste wedstrijd onder Heynckens", klinkt het. "Enkel Sven Ulreich hield hen in de eerste helft recht door vier kansen van de Belgen te pakken."


In Nederland zag De Telegraaf hoe München 'met moeite' voorbij RSCA geraakte: "Bayern mocht blij zijn dat het bij rust nog 0-0 was tegen Anderlecht." Ook de openbare omroep NOS was niet blind voor de gemiste kansen van de Brusselaars. "De Duitser wonnen woensdagavond een stuk minder overtuigend dan bij Anderlecht: 2-1. De 0-1 van Robert Lewandowski viel tegen het spelbeeld in op 0-1."


Bij het Engelse The Daily Mail is men dan weer opvallend hard voor de Brusselaars. "Het was een geflatteerde zege van een Bayern, dat grotendeels slaapwandelde tegen een erg middelmatige tegenstander." Bij The Mirror is men dan weer iets positiever. "Met een volley scoorde Sofiane Hanni in de tweede helft de eerste treffer van de campagne, maar eerste werden wel een pak gouden kansen gemist."


Ook bij het franse L'Equipe gaat het vooral over een zwak Bayern en de missers van Teodorczyk. "Voor rust stapelde Bayern de defensieve blunders op in Brussel. Lukasz Teodorczyk had drie uitstekende kansen aan de voet, maar verloor telkens het duel oog in oog met Sven Ulreich." Afsluiten doen we in Italië, waar La Gazzetta dello Sport vooral blij was met de eerste CL-treffer van de Brusselaars. "Na 423 vonden de Belgen eindelijk het net in de Champions League: Hanni profiteerde van het vliegwerk van Teodorczyk."

championsleague bayern

Anderlecht gelinkt aan linksachter van Panathinaikos
RSCA boegbeeld ongemeen hard voor Anderlecht
Spelers en trainer werden in Neerpede tegengehouden door groep supporters
Vanhaezebrouck: "Juiste keuzes maken tijdens komende transferperiode"
Marc Degryse: "Hanni is geen leider en pakt de ploeg ook niet bij de hand"
Kara: "Hier zijn geen excuses voor"
Thomas Foket in beeld bij Anderlecht
Peter Vandenbempt: "Hoog tijd voor nieuwe bazen, lijkt me niets te vroeg"
Anderlecht excuseert zich bij supporters
Kums: "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten"
Hein Vanhaezebrouck: "Dit is een herhaling van vorige week"
Frank Boeckx: "Hebben de supporters in de steek gelaten"
Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht
Kums, Kara en Trebel mogelijk toch speelklaar
Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman

Meer nieuws...