Peter Vandenbempt: "Drie keer alleen voor de keeper en niet scoren, zo kun je niet winnen."

Anderlecht kwam tegen Bayern München dicht bij het felbegeerde punt, maar enkele gemiste kansen voor de rust braken Anderlecht zuur op. Dat zag ook Peter Vandenbempt. "Drie keer alleen voor de keeper en niet kunnen scoren, zo kun je niet winnen."


"Anderlecht heeft maar één keer gescoord", legt Peter Vandenbempt, commentator voor Proximus bij de Champions League, de vinger op de wonde. Zo wrong Lukasz Teodorczyk enkele prima mogelijkheden de nek om. "Teodorczyk heeft een beetje rust gekregen van Hein Vanhaezebrouck. Hij mocht tijdens de interlandbreak even terugkeren naar zijn land en de hoop was dat hij nu misschien zijn torinstinct had teruggevonden. Maar drie keer alleen voor de keeper en niet kunnen scoren, dan kun je geen wedstrijd winnen."


Anderlecht speelde wel zijn beste Europese wedstrijd van het seizoen. "Anderlecht heeft het voor de rust gewoon uitstekend gedaan. Als je 4 of 5 goeie kansen kunt afdwingen tegen Bayern München - en oké er waren een paar sterspelers niet bij en Bayern was voor de rust niet scherp - dan heb je het heel goed gedaan. Die kansen moet je dan afmaken, anders spreek je van een gemiste kans. Anderlecht had ook een penalty verdiend, dat komt er dan nog een keer bij." 


"In de tweede helft was Bayern wel de betere ploeg en Lewandowski - een doelpuntenmachine - scoort dan wel. Het is een kolossale gemiste kans, want als Anderlecht één puntje had gepakt, dan was een overwinning met 0-1 op het veld van Celtic genoeg voor die derde plaats en dat is toch realistischer."


Nu dreigt de uitschakeling in Europa of kan Anderlecht met 3 goals verschil winnen in Schotland? "Die kans is toch heel klein, want Celtic is buitenshuis iets minder, maar thuis is dat met dat fantastische publiek een sterke ploeg. Ook grote ploegen hebben het daar in het verleden al moeilijk gehad. Er bestaan mirakels in het voetbal en Anderlecht heeft er twee nodig." 

Sporza

vandenbempt bayern

Anderlecht gelinkt aan linksachter van Panathinaikos
RSCA boegbeeld ongemeen hard voor Anderlecht
Spelers en trainer werden in Neerpede tegengehouden door groep supporters
Vanhaezebrouck: "Juiste keuzes maken tijdens komende transferperiode"
Marc Degryse: "Hanni is geen leider en pakt de ploeg ook niet bij de hand"
Kara: "Hier zijn geen excuses voor"
Thomas Foket in beeld bij Anderlecht
Peter Vandenbempt: "Hoog tijd voor nieuwe bazen, lijkt me niets te vroeg"
Anderlecht excuseert zich bij supporters
Kums: "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten"
Hein Vanhaezebrouck: "Dit is een herhaling van vorige week"
Frank Boeckx: "Hebben de supporters in de steek gelaten"
Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht
Kums, Kara en Trebel mogelijk toch speelklaar
Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman

Meer nieuws...