Hein Vanhaezebrouck: "EfficiŽntie in de Champions League heel belangrijk"

Het was met gemengde gevoelens dat Hein Vanhaezebrouck na de match de pers te woord stond. Maar hij was ook kritisch voor de thuisfans. "Wat verwachten de supporters van Anderlecht eigenlijk van ons."


Dat efficiŽntie in de afwerking hťt pijnpunt was tegen Bayern MŁnchen was een open deur intrappen. Vanhaezebrouck begon met het positieve. "Ik heb veel gezien vandaag. We hebben stappen vooruit gezet en een goede prestatie langer volgehouden", zei de trainer van Anderlecht. "Dat had ik ook voorspeld. Alleen is efficiŽntie in de Champions League heel belangrijk. Daar heb ik ervaring mee. Je speelt tegen ploegen die geen drie kansen nodig hebben. Als je er zelf zoveel krijgt, dan moet je die afmaken. Dat was tegen PSG zo, dat was nu ook zo."


"Vandaag hadden we zelf nog meer kansen dan tegen PSG. We hebben getoond dat de Belgische ploegen wel een plaats hebben in de Champions League. In tegenstelling tot wat vele beweren. Er is een verschil, maar geen drie klassen. Alleen moet je dat staven met punten."


Drie keer alleen op doelman Ulreich af, drie keer mis. Lukasz Teodorczyk maakte het Anderlechtpubliek vanavond hoorndol in de verloren clash tegen Bayern. Toch wilde Hein Vanhaezebrouck zijn spits achteraf niet met de grond gelijkmaken. ďHij was aanwezig en won duels, zelfs tegen die torens achteraan bij BayernĒ, aldus de coach.


Het verschil met Celtic bedraagt wel nog altijd drie punten en in de Champions League tellen de onderlinge duels. Wil Anderlecht nog derde worden, dan zal het dus minstens drie keer moeten scoren in Schotland.
"Voor die laatste wedstrijd is het jammer dat we geen punt pakken, want dan hadden we daar aan 0-1 voldoende voor de derde plaats. Nu moeten we met drie goals verschil winnen. Dat wordt moeilijk. Celtic is thuis heel sterk."


Sporza

championsleague bayern vanhaezebrouck

Anderlecht gelinkt aan linksachter van Panathinaikos
RSCA boegbeeld ongemeen hard voor Anderlecht
Spelers en trainer werden in Neerpede tegengehouden door groep supporters
Vanhaezebrouck: "Juiste keuzes maken tijdens komende transferperiode"
Marc Degryse: "Hanni is geen leider en pakt de ploeg ook niet bij de hand"
Kara: "Hier zijn geen excuses voor"
Thomas Foket in beeld bij Anderlecht
Peter Vandenbempt: "Hoog tijd voor nieuwe bazen, lijkt me niets te vroeg"
Anderlecht excuseert zich bij supporters
Kums: "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten"
Hein Vanhaezebrouck: "Dit is een herhaling van vorige week"
Frank Boeckx: "Hebben de supporters in de steek gelaten"
Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht
Kums, Kara en Trebel mogelijk toch speelklaar
Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josuť Colman

Meer nieuws...