Anderlecht speelt zijn beste match maar verliest wel opnieuw

Anderlecht heeft de nul in de Champions League niet kunnen wegvegen tegen Bayern München. Teodorczyk miste de kansen en Hanni scoorde zelfs, maar uiteindelijk won Bayern toch.


Een goal maken en punten pakken, dat was de missie voor Anderlecht. En tegen Bayern spraken de paarshemden vooral voor de rust een aardig woordje mee.
Teodorczyk kwam 3 keer oog in oog te staan met doelman Ulreich, maar wrong iedere kans de nek om. Twee keer trapte hij recht op de Bayern-goalie. Eén keer schoof hij de bal troosteloos naast. De onfortuinlijke Pool trok zich de haren uit het hoofd.
Ook toen Spajic en Appiah enkele doelrijpe kansen versierden. Vlak voor de rust weigerde scheidsrechter Taylor ook nog de bal op de stip te leggen, nadat Süle een stevige por gegeven had aan Gerkens.Als het voor de rust bijna allemaal Anderlecht was dat de klok sloeg, was dat na de koffie even anders. Bij de eerste grote kans van Bayern kreeg Anderlecht het deksel op de neus. Tolisso legde de bal panklaar voor Lewandowski, die netjes binnentrapte.
Iets voorbij het uur zorgde Hanni voor de bevrijding. Na een fraaie kopbal van Teodorczyk schoot de Algerijn koelbloedig door de benen van doelman Ulreich. De 1e goal van Anderlecht in deze Champions League.
Een punt leek binnen handbereik voor Anderlecht, totdat Tolisso die droom aan diggelen kopte. Kara liet zich bij dat luchtduel iets te gemakkelijk aftroeven. In de slotfase zag Anderlecht nog een goal afgekeurd van Harbaoui voor buitenspel.

championsleague bayern

Anderlecht gelinkt aan linksachter van Panathinaikos
RSCA boegbeeld ongemeen hard voor Anderlecht
Spelers en trainer werden in Neerpede tegengehouden door groep supporters
Vanhaezebrouck: "Juiste keuzes maken tijdens komende transferperiode"
Marc Degryse: "Hanni is geen leider en pakt de ploeg ook niet bij de hand"
Kara: "Hier zijn geen excuses voor"
Thomas Foket in beeld bij Anderlecht
Peter Vandenbempt: "Hoog tijd voor nieuwe bazen, lijkt me niets te vroeg"
Anderlecht excuseert zich bij supporters
Kums: "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten"
Hein Vanhaezebrouck: "Dit is een herhaling van vorige week"
Frank Boeckx: "Hebben de supporters in de steek gelaten"
Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht
Kums, Kara en Trebel mogelijk toch speelklaar
Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman

Meer nieuws...