Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"

Als Anderlecht nog wil dromen van Europese overwintering, kan het maar beter iets rapen op eigen veld tegen Bayern. "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen", zegt coach Hein Vanhaezebrouck.


Anderlecht stond thuis zijn mannetje tegen PSG, maar kreeg toch vier doelpunten om de oren. "Maar thuis speelden we veel beter dan uit en de eerste helft was beter dan de tweede helft", stelt Vanhaezebrouck. "Aangezien we opnieuw thuis spelen, willen we ons weer laten zien. Hopelijk zijn we tegen Bayern efficiŽnter en houden we het langer vol dan ťťn helft. Ik verwacht van mijn team dat ze er langer een wedstrijd van maken. EfficiŽntie zal het resultaat bepalen. We hebben wellicht niet de sterkste ploeg, maar het is niet altijd de sterkste die wint. Het is onze laatste kans om nog iets te doen in Europa. We gaan alles geven om die laatste strohalm te grijpen."


"Je mag ook niet alle nederlagen van Anderlecht in de Champions League op mijn rug schuiven. Ik stond enkel tegen PSG aan de zijlijn. We hebben toen inderdaad niet gescoord en veel doelpunten geslikt. Maar we hadden toen wel altijd moeten scoren. EfficiŽntie op dit niveau is het allerbelangrijkste, want dan kan je voor verrassingen zorgen."


Anderlecht verloor de heenwedstrijd tegen Bayern MŁnchen met 3-0, maar Vanhaezebrouck gelooft niet in onderschatting. "Duitsers onderschatten niemand", zegt hij. "Ze zullen hun beste elftal opstellen, want ze willen er alles aan doen om PSG nog van de groepswinst te houden. Ik heb ook geen specifieke plannen om Lewandowski uit de wedstrijd te houden. De uitdaging voor ons is zelf scoren. We gaan geen twee of drie verdedigers op Lewandowski zetten, want dan scoren de anderen. Het gevaar bij Bayern kan van alle kanten komen. Iedereen moet gewoon zijn taak uitvoeren."

Sporza

championsleague bayern vanhaezebrouck

Anderlecht gelinkt aan linksachter van Panathinaikos
RSCA boegbeeld ongemeen hard voor Anderlecht
Spelers en trainer werden in Neerpede tegengehouden door groep supporters
Vanhaezebrouck: "Juiste keuzes maken tijdens komende transferperiode"
Marc Degryse: "Hanni is geen leider en pakt de ploeg ook niet bij de hand"
Kara: "Hier zijn geen excuses voor"
Thomas Foket in beeld bij Anderlecht
Peter Vandenbempt: "Hoog tijd voor nieuwe bazen, lijkt me niets te vroeg"
Anderlecht excuseert zich bij supporters
Kums: "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten"
Hein Vanhaezebrouck: "Dit is een herhaling van vorige week"
Frank Boeckx: "Hebben de supporters in de steek gelaten"
Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht
Kums, Kara en Trebel mogelijk toch speelklaar
Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josuť Colman

Meer nieuws...