Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"

Matz Sels heeft straks een knoop door te hakken. Ook volgend seizoen bij Newcastle United zal het een moeilijke zaak worden om te spelen. Moet hij een definitieve terugkeer naar België overwegen? En kan hij bij Anderlecht blijven?


Hij staat er alvast voor open. "Als ze mij willen houden, ga ik luisteren, maar er is geen aankoopoptie. Dat was bewust, omdat Anderlecht Mile Svilar niet wilde blokkeren", klinkt het in HLN.
Maar volgend seizoen kan Anderlecht ook Davy Roef terughalen, die bij Waasland-Beveren al serieuze stappen heeft gezet. "Newcastle wordt sowieso een moeilijk verhaal. Dat betekent niet dat mijn buitenlandse ambities opgeborgen zijn. Ach, er kan nog zo veel veranderen. En ik weet niet wat de plannen van Newcastle met mij zijn.”


Matz Sels weet nog niet of hij woensdagavond in doel staat tegen Bayern München. Zo gaat het eigelijk al heel het seizoen voor de geleende doelman. Een doelman die in onzekerheid moet leven. "Dat valt mee, want toen Hein hier arriveerde, was hij meteen duidelijk. 'De eerste matchen speel jij, nadien is het aan jou.' Meestal ligt dat voor twee, drie wedstrijden vast", legt hij uit in HLN.
Sels mist zo wel wat topmatchen. Die tegen PSG bijvoorbeeld. "Achteraf was ik blij dat ik niet in doel stond. Wat verwachten de mensen ook. Tegen een voorlinie van 400 miljoen euro. Het maakt mij eigenlijk niet uit wie de tegenstander is. Als ik kan kiezen, speel ik natuurlijk liever tegen PSG dan tegen pakweg Moeskroen. Maar het liefst speel ik alles."
Veel analisten vinden dat je een keeper niet wisselt. "Het is normaal dat je beter wordt als je meer ritme hebt. Gelukkig hebben we een druk programma. 't Is niet dat ik maar één match per maand speel, maar zeker na een sterke prestatie - ik denk dat ik het de laatste weken goed gedaan heb - wil je blijven staan. Dat geldt evenzeer voor Frank."Voetbalkrant

sels

Anderlecht gelinkt aan linksachter van Panathinaikos
RSCA boegbeeld ongemeen hard voor Anderlecht
Spelers en trainer werden in Neerpede tegengehouden door groep supporters
Vanhaezebrouck: "Juiste keuzes maken tijdens komende transferperiode"
Marc Degryse: "Hanni is geen leider en pakt de ploeg ook niet bij de hand"
Kara: "Hier zijn geen excuses voor"
Thomas Foket in beeld bij Anderlecht
Peter Vandenbempt: "Hoog tijd voor nieuwe bazen, lijkt me niets te vroeg"
Anderlecht excuseert zich bij supporters
Kums: "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten"
Hein Vanhaezebrouck: "Dit is een herhaling van vorige week"
Frank Boeckx: "Hebben de supporters in de steek gelaten"
Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht
Kums, Kara en Trebel mogelijk toch speelklaar
Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman

Meer nieuws...