Hein Vanhaezebrouck: "Van drie spitsen heeft 'Teo' meest potentieel om te spelen bij Anderlecht"

Hein Vanhaezebrouck heeft al zijn persconferentie gegeven voor de clash met Moeskroen van zaterdagavond. Daarin ging het onder meer ook over Robert Beric, de Sloveense spits die nooit speelt onder hem. Nu Teodorczyk geschorst is kan hij hopen.


Vanhaezebrouck beschikt momenteel over drie centrumaanvallers, maar is toch niet helemaal tevreden. "Van onze drie spitsen is Teodorczyk waarschijnlijk degene die potentieel het meest bezit om te spelen bij Anderlecht. Dat heeft hij vorig seizoen ook bewezen, maar nu zit hij in een minder moment. Je geeft hem dan vertrouwen, maar dat was moeilijk en lukte niet."


"Tegen Club Brugge hebben we dan voor Harbaoui gekozen, die was eerder ook al goed ingevallen tegen Zulte Waregem. Ik heb dan drie spitsen, maar het zijn allemaal dezelfde types: ik kan niet én Harbaoui én Beric de kans geven, misschien komt het moment van Beric nog. Misschien morgen of in de komende weken. Dan moet hij iedereen overtuigen van zijn kwaliteiten."


Vanhaezebrouck geeft wel aan dat hij niet ontevreden is over Harbaoui. "Harbaoui heeft hard gewerkt en moet daarmee blijven doorgaan. Hij wil zich tonen en heeft capaciteiten, hij heeft een grote motor. Ik verwacht van hem dat hij dat elke keer doet."


Inmiddels hebben een aantal spelers wel al aangegeven dat ze aan vertrekken denken. "Als januari in zicht komt heb je altijd jongens die dat denken. Op het einde van het seizoen denken ze dat ook. Dat is elk jaar zo, bij iedere club. Als je spreekt over een naam of vier in een volledige selectie, dan is dat niet veel."

Voetbalprimeur

vanhaezebrouck moeskroen

Anderlecht gelinkt aan linksachter van Panathinaikos
RSCA boegbeeld ongemeen hard voor Anderlecht
Spelers en trainer werden in Neerpede tegengehouden door groep supporters
Vanhaezebrouck: "Juiste keuzes maken tijdens komende transferperiode"
Marc Degryse: "Hanni is geen leider en pakt de ploeg ook niet bij de hand"
Kara: "Hier zijn geen excuses voor"
Thomas Foket in beeld bij Anderlecht
Peter Vandenbempt: "Hoog tijd voor nieuwe bazen, lijkt me niets te vroeg"
Anderlecht excuseert zich bij supporters
Kums: "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten"
Hein Vanhaezebrouck: "Dit is een herhaling van vorige week"
Frank Boeckx: "Hebben de supporters in de steek gelaten"
Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht
Kums, Kara en Trebel mogelijk toch speelklaar
Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman

Meer nieuws...