Overzicht RSCA-Internationals!

De laatste interlands van het kalenderjaar 2017 zijn achter de rug, al stonden er voornamelijk oefeninterlands op het programma. Wij sommen graag nog eens even op wat de RSCA-internationals presteerden!


Leander Dendoncker en Matz Sels kwamen niet in actie bij de Rode Duivels in de duels tegen Mexico (3-3) en Japan (1-0). Tijdens dat tweeluik brak Sportingboy Romelu Lukaku trouwens ook het doelpuntenrecord van de nationale ploeg, hij is nu de topschutter aller tijden voor ons land.


Nicolae Stanciu en Alexandru Chipciu namen het met RoemeniŽ vriendschappelijk op tegen Turkije en Nederland. Tegen Turkije werd het 2-0 in het voordeel van de Roemenen, Stanciu werd na 77 minuten naar de kant gehaald terwijl Chipciu op de bank bleef. Tegen Nederland (0-3-verlies) startte Chipciu wel op de rechterflank en maakte hij de partij vol, Stanciu viel aan de rust in.


Ivan Obradovic speelde met ServiŽ twee oefeninterlands op Aziatische bodem. De linksachter stond zowel tegen China (0-2-winst) en Zuid-Korea (1-1-gelijkspel) negentig minuten op het veld.


Kara Mbodji verzekerde zich met Senegal in het tweeluik tegen Zuid-Afrika van deelname aan het WK 2018. In de eerste wedstrijd (0-2-winst) werd die kwalificatie al binnengehaald, maar Kara kwam er niet in actie. In de tweede wedstrijd, op Senegalese bodem, werd het 2-1 dankzij een laat kopbaldoelpunt van de centrale verdediger.

Sofiane Hanni (Algerije) en Henry Onyekuru (Nigeria) liepen elkaar tegen het lijf in de laatste kwalificatiewedstrijd uit hun poule. Veel stond daar niet meer op het spel, want Nigeria was al geplaatst als groepswinnaar. Beide spelers mochten invallen voor hun respectievelijke elftallen, het duel eindigde op 1-1. Nadien oefende Hanni nog tegen de Centraal-Afrikaanse Republiek (3-0-winst), hij mocht opnieuw net voor het uur invallen. Onyekuru zag zijn Nigeriaanse ploegmaats op Russische bodem stunten tegen ArgentiniŽ met 2-4, maar de flankaanvaller bleef de hele wedstrijd op de bank.

RSCA.be

internationals

Anderlecht gelinkt aan linksachter van Panathinaikos
RSCA boegbeeld ongemeen hard voor Anderlecht
Spelers en trainer werden in Neerpede tegengehouden door groep supporters
Vanhaezebrouck: "Juiste keuzes maken tijdens komende transferperiode"
Marc Degryse: "Hanni is geen leider en pakt de ploeg ook niet bij de hand"
Kara: "Hier zijn geen excuses voor"
Thomas Foket in beeld bij Anderlecht
Peter Vandenbempt: "Hoog tijd voor nieuwe bazen, lijkt me niets te vroeg"
Anderlecht excuseert zich bij supporters
Kums: "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten"
Hein Vanhaezebrouck: "Dit is een herhaling van vorige week"
Frank Boeckx: "Hebben de supporters in de steek gelaten"
Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht
Kums, Kara en Trebel mogelijk toch speelklaar
Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josuť Colman

Meer nieuws...