Vanhaezebrouck: "Laten zien dat we de leider aankunnen"

"Ik ben tevreden over de progressie die wij getoond hebben, maar niet over de uitslag", zei Anderlecht-trainer Hein Vanhaezebrouck na de match. 


"Als je zoveel kansen krijgt, moet je altijd scoren. We moeten dus nog harder werken en nog meer progressie maken om nog meer kansen af te dwingen en ons afwerkingspercentage te verhogen. In de eerste helft hadden wij meer de bal en had Club het moeilijk om ons vast te zetten, maar vooraan waren we niet beslissend. We liepen ook te veel in dezelfde zones."


"We geven wel twee kansen weg aan Club waar we goed wegkomen. Anderzijds scoren we een geldig doelpunt. Ik vond ons in de eerste helft net iets dominanter. Zij hadden een kans meer. De tweede helft hadden we helemaal onder controle en hadden we voldoende kansen om te winnen. Alles in beschouwing genomen verdiende Anderlecht meer om te winnen dan Club."


Vanhaezebrouck zette Dendoncker opnieuw op het middenveld na enkele matchen in de verdediging. Hij speelde een degelijke match volgens zijn coach. "Alles hangt af van wie er beschikbaar is. Kara en Spajic waren terug. Dan kan je het permitteren om Dendoncker door te schuiven. Het is duidelijk dat hij op beide posities kan spelen en ik denk dat hij dat in de toekomst ook nog zal moeten doen bij de nationale ploeg."


Met een punt schiet Anderlecht wel weinig op. De kloof met Club Brugge is nog altijd 9 punten. "Door die achterstand kunnen we ons niet veel permitteren. Puntenverlies tegen ploegen waar je het niet verwacht mag niet meer. Maar we hebben ook laten zien dat we een ploeg aankunnen die al heel de competitie bovenaan staat." vanhaezebrouck brugge

Gerkens wellicht speelklaar tegen Wl-Beveren
David Sesa: "In België is men vaak te negatief tegenover hun eigen producten"
Coucke wil Georges Heylens als sportief raadgever bij RSCA
Stanciu vandaag officieel van Sparta Praag?
Mohammed Dauda scoort hattrick bij beloften
Chancel Mbemba komt conditie onderhouden in Neerpede
KV Mechelen: "Ganvoula ging niet voluit op training"
Geen disciplinaire vervolging voor Sven Kums
Leander Dendoncker wil Anderlecht deze winter verlaten
Van Holsbeeck: “Niet de bedoeling dat we Dendoncker en Trebel laten gaan"
Stanciu: "Ik heb Anderlecht een titel bezorgd"
Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker

Meer nieuws...