Vanhaezebrouck: "Thuis mogen we geen punten meer laten liggen"

Zondag kijken Anderlecht en Club Brugge elkaar in de ogen in de topper van de speeldag. Anderlecht-trainer Hein Vanhaezebrouck verwacht een reactie van zijn spelers na de pandoering in Parijs. "Bij Club Brugge zit het allemaal wat mee, maar wij zijn favoriet", klinkt het.


Club Brugge kon al 19 jaar niet meer winnen in het Astridpark. Is Anderlecht dan ook de favoriet zondag? "Anderlecht is altijd favoriet als het thuis speelt", aldus Vanhaezebrouck op de persconferentie voor de wedstrijd.


"Thuis mogen we gewoon geen punten meer laten liggen. Dat is jammer genoeg al gebeurd tegen Sint-Truiden en Genk. Dat moet stoppen nu. Bij Club Brugge zit het allemaal wat mee op dit moment. Het zal niet evident worden, maar we gaan er alles aan doen om te winnen. Je mag niet vergeten dat Club Brugge al veel problemen heeft gehad in veel wedstrijden. Maar op het einde halen ze wel bijna altijd een goed resultaat. Ze overklassen geen ploegen, maar wonnen wel 11 keer en spelen heel constant."


Wat vreest Vanhaezebrouck het meeste van Club Brugge? "Ze zijn heel gevaarlijk op stilstaande fases en veel verschillende spelers scoren, niet alleen de spitsen. Het is een ploeg die klaar is. Ook fysiek. Om ze te verslaan zullen we efficiënt moeten zijn, tegendoelpunten moeten vermijden en zelf de kansen afmaken."


Zit het seizoen van Anderlecht erop bij een nederlaag? "Het is nog vroeg om dat te zeggen. Als we verliezen wordt het verschil 12 punten. Dat is veel. Ik heb niet de gewoonte om in eigen huis te verliezen van Club Brugge. Anderlecht blijkbaar ook niet. Club Brugge kan zich een verlies permitteren. Door hun voorsprong worden de onderlinge duels nog belangrijker. Voor ons is de wedstrijd dubbel zo belangrijk."


Is Club Brugge in het voordeel omdat het geen Europees speelde deze week? "Het is sowieso een voordeel dat je een hele week samen kan werken en trainen. Ploegen die Europees hebben gespeeld lieten in het verleden vaak punten liggen. Zeker in ons geval is het een nadeel geweest. Ik ben hier nog maar een maand en heb nog geen enkele keer meer dan drie dagen na elkaar kunnen werken met mijn groep. Meestal zitten er maar twee dagen tussen de wedstrijden, waarvan meestal nog één dag herstel. Ik zit dus wel te wachten op een periode met meer tijd om gedetailleerder te kunnen werken met de spelers."


Is de zware nederlaag in Parijs al een beetje verwerkt? "Er zijn spelers die niet tevreden kunnen zijn na de nederlaag in Parijs. Anderen dan weer wel. Het zijn twee matchen die je in een apart kader moet bekijken. We konden beter doen, maar verliezen van PSG, dat gaan dit seizoen veel ploegen doen. Je mag niet vergeten dat Anderlecht het 270e budget van Europa heeft. PSG staat zeker in de top 5. Dan mag je geen stunt verwachten."


Zondag is er geen videoref. "Dat maakt mij niet. Ik heb vertrouwen in de scheidsrechter. Het is wel raar dat de grootste wedstrijd van het jaar geen videoref krijgt. In Play-off I zal de videoref elke wedstrijd gebruikt worden. Nu is het Anderlecht-Club Brugge en wordt het niet gedaan. Ik maak er geen zaak van, het is gewoon een vaststelling."


vanhaezebrouck brugge

Gerkens wellicht speelklaar tegen Wl-Beveren
David Sesa: "In België is men vaak te negatief tegenover hun eigen producten"
Coucke wil Georges Heylens als sportief raadgever bij RSCA
Stanciu vandaag officieel van Sparta Praag?
Mohammed Dauda scoort hattrick bij beloften
Chancel Mbemba komt conditie onderhouden in Neerpede
KV Mechelen: "Ganvoula ging niet voluit op training"
Geen disciplinaire vervolging voor Sven Kums
Leander Dendoncker wil Anderlecht deze winter verlaten
Van Holsbeeck: “Niet de bedoeling dat we Dendoncker en Trebel laten gaan"
Stanciu: "Ik heb Anderlecht een titel bezorgd"
Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker

Meer nieuws...