Stanciu: "Ik wil niet weg bij Anderlecht, maar kan zo niet blijven duren"

Nicolae Stanciu is een aardige jongen. Tot nu toe heeft hij amper van zich laten horen, ondanks dat zijn kansen met de speeldag verminderen. Maar nu is hij de situatie beu. Na de match tegen PSG gaf hij een opmerkelijk interview: "Ik wil niet weg bij Anderlecht, maar zo kan het niet blijven duren."


Anderlecht weet waar het aan toe is: als Stanciu niet meer begint te spelen voor januari wil hij weg. Net voor de topper tegen Club Brugge dropte de 24-jarige Roemeen een bommetje. Onder Hein Vanhaezebrouck moet hij zich immers bewijzen in héél korte invalbeurten. "Dit kan niet blijven duren", gaf hij dinsdag aan. "Ik ben niet eens meer zeker dat ik ga opgeroepen worden voor de Roemeense nationale ploeg."
Hij wil dat zijn manager deze of volgende week een onderhoud heeft met het Anderlecht-bestuur. "Ik moet aan mezelf denken, want ik dreig alles te verliezen", aldus de man die zich onrechtvaardig behandeld voelt. "Kijk, ik speel één match, geef een assist en scoor een goal en dan zit ik vijf matchen op de bank. Men zou me ook eens moeten laten staan."


Want Stanciu is een man die op vertrouwen voetbalt. En dat is er momenteel niet. "Hoe het in mijn hoofd zit? Moeilijk, want ik zeg het: na één match zit ik terug op de bank. Hoe kan je zo je vorm opkrikken? Of vertrouwen opdoen. Nochtans probeer ik op training alles te geven. Ik doe zelfs extra werk. Met de glimlach. Vorig seizoen mocht ik nog in de Europa League spelen, maar dat is nu ook gedaan."
Stanciu zit in een moeilijke situatie, want elke trainer vraagt iets anders van hem. "Eerst moest ik meer verdedigen (onder Weiler), nu moet ik meer gecontroleerd spelen. Ik ben een speler die op intuïtie speelt. Mogelijk kan ik dat veranderen ja. Maar moet dat? Omwille van mijn spel houden de fans toch van mij?"Voetbalkrant

stanciu

Trebel: "We zijn op de goede weg"
Vanhaezebrouck: "Niet efficiënt genoeg vandaag"
Anderlecht wint met het kleinste verschil in Genk
Boskamp: "Als ik Van Holsbeeck was, zou ik ermee stoppen"
Olympique Marseille en Nice tonen interesse in Trebel
Erik Lambrechts fluit Genk - Anderlecht
Anderlecht blijft aandringen voor Turks International
Hein Vanhaezebrouck: "Emilio Ferrera doet iets extra met de jeugd"
Kara: "Alles gaat goed met me en ik ben blij dat ik hier opnieuw ben"
Van Holsbeeck: “Als we Teodorczyk afgelopen zomer verkocht hadden waren fans ontevreden"
Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht
Anderlecht zonder Obradovic, Chipciu en Boeckx naar Genk

Meer nieuws...