Van Holsbeeck: "Ik ben zeker dat we er zondag zullen staan"

Hoe is Anderlecht terug naar Brussel gereisd? Met de staart tussen de benen? Nee, Herman Van Holsbeeck was na de pandoering tegen PSG alvast strijdvaardig richting de match tegen Club Brugge. "We zullen laten zien dat we de grootste club van het land zijn."


Van Holsbeeck had er ook geen beste nacht opzitten. "Maar de meesten bij ons zullen niet zo goed geslapen hebben", zei hij voor het instappen van de Thalys. "Vooral door de manier waarop we verloren. Maar je moet ook realistisch zijn: dit PSG komt van een andere planeet."


"We hebben een tik gekregen en staan met de voeten op de grond, maar de coach heeft het goed verwoord: we hebben tegen een ploeg gespeeld waarvan 2 spelers 10 keer het budget van Anderlecht vertegenwoordigen. Bij ons zijn er spelers die bewezen hebben dat ze het niveau aankunnen, anderen moeten nog heel hard werken."Hein Vanhaezebrouck begon zonder echte spits aan het duel. Wat vindt Herman Van Holsbeeck daarvan? "De coach heeft iets geprobeerd. Of je nu met 1, 2 of 3 spitsen speelt: je speelt tegen een ploeg met een budget van 750 miljoen euro. Je ziet steeds meer dat het Europese voetbal in twee afdelingen wordt gespeeld: de absoute topclubs waar buitenlandse investeerders heel veel geld inpompen en wij die daar met ons budget moeten tegen opboksen. Dat wordt een bijna onmogelijke strijd."


"Of ik dacht dat Anderlecht onder Hein Vanhaezebrouck verder zou staan? PSG won met 0-5 op Celtic, trakteerde Bayern München op een 3-0-pandoering en wint 2 keer ruim van ons. Op dat vlak is PSG dus geen goeie barometer.""Ik denk dat je zondag na onze competitiewedstrijd tegen Club Brugge pas een eerste evaluatie kunt maken. Ik ben ervan overtuigd dat we er zondag zullen staan. We hebben 3 dagen om de topper voor te bereiden en met heel veel eergevoel op het veld te komen. Als Club wint, bedraagt de kloof 12 punten. Dat zou heel veel zijn. Maar ik voel in het bestuur, bij de spelers en de staf dat wij willen laten zien dat wij de beste van België zijn. Dan zouden wij wel eens een tik kunnen uitdelen. We moeten klaar zijn om revanche te nemen voor deze 5-0 op PSG", besluit Van Holsbeeck.

Voetbalkrant

championsleague psg vanholsbeeck

Stanciu is medisch gekeurd, Sparta Praag en RSCA praten voort
Rudi Verkempinck: "Stanciu geloofde dat hij het kon keren, maar het is niet gelukt"
UEFA-rapport: geen enkele club verdient meer aan zijn fans dan Anderlecht
Anderlecht versterkt scoutingscel met data- expert
AEK Athene niet opgezet met protest actie van Vranjes
Sparta Praag stuurt officieel bericht over Stanciu de wereld in
Is Anderlecht bereid prijs Dendoncker te laten zakken?
Kara speelklaar voor Play-off1
Stanciu tekent vandaag contract van 3,5 jaar bij Sparta Praag
Plukt Preud'homme trainer weg bij Anderlecht?
Sels: "Ik kreeg altijd de boetes van Saïef toegestuurd"
Vanhaezebrouck: "Anderlecht zie ik op dit moment als een terreinwagen"
Hein Vanhaezebrouck: "Ik moet Herman Van Holsbeeck bedanken"
Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"

Meer nieuws...