Vanhaezebrouck: "Ik neem deze 5-0 volledig op mij"

Anderlecht liep ook in Parijs tegen een vernedering aan. "Het was een leerzame avond", vond trainer Hein Vanhaezebrouck.


"Het was een leerzame avond", opende Hein Vanhaezebrouck zijn analyse bij Sporza en Q2. "Ik neem deze 5-0 volledig op mij. Daar moet je mee kunnen leven tegen een ploeg met deze kwaliteit. Neen, ik ben niet ontgoocheld. En neen, dit is geen afstraffing. Dat is wel zo als je helemaal niet hebt meegedaan. Het minpuntje was die 2-0 net voor de pauze. 1-0 was een aardige uitslag bij de rust. Maar met die 5 uitbraken op links in de eerste helft hebben we te weinig gedaan."


"We hebben ons goed geweerd in de eerste helft en hebben geprobeerd om de boel te sluiten. Dat is niet gelukt, maar oké. Ik denk dat het systeem op zich niet slecht was. Dat een linksachter een hattrick maakt? Als je overal brandjes moet blussen, dan kom je bij een 5e brandje een mannetje te kort. Wie ook aan de bal komt, bij dit PSG is iedereen gevaarlijk."


Zondag speelt Anderlecht al tegen Club Brugge. "Ik denk niet dat deze uitslag een effect zal hebben. Enkele jongens kunnen terugblikken op een goeie wedstrijd, maar sommige andere spelers moeten zich in vraag stellen. Van hen hadden we toch wat meer verwacht."


De coach van Anderlecht prees PSG nog eens de hemel in. "We speelden gewoon tegen de beste ploeg. Aan die snelheid heb ik nog nooit een ploeg zien voetballen. PSG heeft zoveel materiaal, zelfs op de bank. Dit is van het beste wat er in de laatste jaren al te zien geweest is."

championsleague psg vanhaezebrouck

Gerkens wellicht speelklaar tegen Wl-Beveren
David Sesa: "In België is men vaak te negatief tegenover hun eigen producten"
Coucke wil Georges Heylens als sportief raadgever bij RSCA
Stanciu vandaag officieel van Sparta Praag?
Mohammed Dauda scoort hattrick bij beloften
Chancel Mbemba komt conditie onderhouden in Neerpede
KV Mechelen: "Ganvoula ging niet voluit op training"
Geen disciplinaire vervolging voor Sven Kums
Leander Dendoncker wil Anderlecht deze winter verlaten
Van Holsbeeck: “Niet de bedoeling dat we Dendoncker en Trebel laten gaan"
Stanciu: "Ik heb Anderlecht een titel bezorgd"
Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker

Meer nieuws...