Vanhaezebrouck: "We zijn hier niet om ons te laten afslachten"

Anderlecht heeft nog niet te veel fijne momenten beleefd in deze Champions League-campagne en de Belgische kampioen wil een nieuwe bolwassing morgen vermijden. "Maar ik begin nooit aan een match met het idee om de schade te beperken", zegt Hein Vanhaezebrouck over zijn aanpak tegen PSG.


Anderlecht bekampt morgen PSG, maar de topper tegen Club Brugge van komende zondag zit ook al in het achterhoofd. "Ik lieg niet als ik zeg dat de match tegen Club belangrijker is voor ons", bevestigt Anderlecht-trainer Hein Vanhaezebrouck.
"Club praat sinds het laatste fluitsignaal tegen STVV al over de wedstrijd tegen Anderlecht. Maar wij zullen ons nog op de match van dinsdagavond focussen. Dat wordt een wedstrijd tegen een van de beste teams in Europa. We willen geen mal figuur slaan. We zijn niet naar hier gekomen om ons te laten afslachten of om gewoon ons werk te doen omdat we nu eenmaal verplicht zijn om hier te spelen. Dan zouden we beter in Brussel blijven."


PSG won de heenmatch met 0-4. Anderlecht bracht de Franse topclub af en toe in verlegenheid, maar had nog veel meer doelpunten kunnen slikken. Hoe zal Hein Vanhaezebrouck het morgen aanpakken?

"Ik begin nooit aan een match met het idee om de schade te beperken. Anders zou ik hier niet op mijn plaats zitten. We kunnen veel goals slikken, maar ik zou ontgoocheld zijn als dat morgen gebeurt. In de heenmatch waren we niet efficiënt. We hadden kunnen scoren, maar we hadden nog meer goals kunnen incasseren. Ik zal blij zijn als we in onze kwaliteiten geloven. We moeten efficiënter zijn en beter verdedigen. Op die twee vlakken moeten we vooruitgang boeken."“Het zou best kunnen dat ik roteer”, aldus Vanhaezebrouck. “Maar dat betekent niet dat we naar hier zijn gekomen om een wedstrijdje af te haspelen. Ik ben ook nog nooit een wedstrijd begonnen om de schade te beperken. Dat zal ook niet zo zijn tegen PSG. Of ik mijn systeem ga aanpassen en meer defensief ga spelen? Ik heb nog nooit mijn kaarten op tafel gelegd vóór een wedstrijd. Dat ga ik nu ook niet doen. Wat ik wel weet, is dat het moeilijk wordt. PSG gaat niet alleen voor 12 op 12 maar voor 18 op 18. Zij die zeggen dat PSG in de eerste wedstrijd niet voluit ging, vergist zich. Ze willen wel voluit gaan.”

championsleague psg vanhaezebrouck

Gerkens wellicht speelklaar tegen Wl-Beveren
David Sesa: "In België is men vaak te negatief tegenover hun eigen producten"
Coucke wil Georges Heylens als sportief raadgever bij RSCA
Stanciu vandaag officieel van Sparta Praag?
Mohammed Dauda scoort hattrick bij beloften
Chancel Mbemba komt conditie onderhouden in Neerpede
KV Mechelen: "Ganvoula ging niet voluit op training"
Geen disciplinaire vervolging voor Sven Kums
Leander Dendoncker wil Anderlecht deze winter verlaten
Van Holsbeeck: “Niet de bedoeling dat we Dendoncker en Trebel laten gaan"
Stanciu: "Ik heb Anderlecht een titel bezorgd"
Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker

Meer nieuws...