Fenerbahce wil Stanciu huren!

Nicolae Stanciu mocht woensdag nog eens starten namens RSC Anderlecht. De peperdure Roemeen liet ook enkele fraaie dingen zien, onder meer zijn uitstekende traptechniek, maar speelde allerminst een overtuigende partij en wederom zat er een pak afval in zijn spel. Het lijkt er dus niet op dat Stanciu nu wel mag uitgaan van een vaste basisplaats.


En dat zorgt voor de nodige frustratie bij zijn aanhang. Makelaar Anamaria Prodan liet eerder deze week immers al weten dat ze een gesprek met Herman Van Holsbeeck wilt en zette de deur naar een winters vertrek open. En blijkbaar durft Prodan nog een stapje verder te gaan. Het Turkse Fanatik meldt namelijk dat zij inmiddels al contact had met Fenerbahce. De Turkse grootmacht is momenteel op zoek naar een nieuwe spelmaker en heeft Stanciu al een ruime tijd op de radar staan.


Het bestuur van Fener moet eerst nog overleggen met trainer Aykut Kocaman, maar die liet eerder al verstaan dat hij versterking wilt op deze positie. Voor de Turken is er naar verluidt wel een belangrijke voorwaarde verbonden aan een mogelijke overgang. Zo zouden ze Stanciu enkel willen overnemen op huurbasis, mét aankoopoptie voor eind dit seizoen. Na zijn mindere prestaties in Brussel heerst er ook in Istanbul de nodige twijfel rond zijn kwaliteiten. Ziet RSCA zo'n constructie niet zitten, zou er voor Fenerbahce geen sprake zijn van een mogelijke transfer.


Het Roemeense DigiSport voegt daar aan toe dat Stanciu klaar is om 'een bevestigend antwoord te geven', met andere woorden hij ziet een verhuis naar de Bosporus zelf alvast zitten. Maar ondanks dit 'persoonlijk akkoord' is van een transfer is nog lang geen sprake, tussen beide clubs was er tot dusver immers nog geen contact. Het gesprek tussen Prodan en Van Holsbeeck zal eerstdaags voor duidelijkheid moeten zorgen.

VoetbalNieuws

stanciu

Mulder: "Spitsen worden steeds slechter bij Anderlecht"
Trebel: "We zijn op de goede weg"
Vanhaezebrouck: "Niet efficiënt genoeg vandaag"
Anderlecht wint met het kleinste verschil in Genk
Boskamp: "Als ik Van Holsbeeck was, zou ik ermee stoppen"
Olympique Marseille en Nice tonen interesse in Trebel
Erik Lambrechts fluit Genk - Anderlecht
Anderlecht blijft aandringen voor Turks International
Hein Vanhaezebrouck: "Emilio Ferrera doet iets extra met de jeugd"
Kara: "Alles gaat goed met me en ik ben blij dat ik hier opnieuw ben"
Van Holsbeeck: “Als we Teodorczyk afgelopen zomer verkocht hadden waren fans ontevreden"
Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht

Meer nieuws...