Vanhaezebrouck: "Ik verwacht van al mijn spelers dat ze klaar zijn"

Matz Sels of Frank Boeckx onder de Anderlecht-lat tegen Eupen? Hein Vanhaezebrouck bleef op de vlakte: “We zullen zien, maar ik verwacht dat ze beiden klaar zijn om te spelen.”


Met de nieuwe slaapcontainers op de achtergrond “Ik zal ze zelf niet gebruiken, ik heb energie genoeg”  blikte Hein Vanhaezebrouck vanmiddag vooruit naar de verplaatsing van Anderlecht op zaterdag naar Eupen. Daar kan hij geen beroep doen op Spajic, Sowah en Najar. Leander Dendoncker is in principe wel terug na ziekte. “Leander voelt zich beter, maar hij is nog niet helemaal hersteld”, sprak HVH. “Toch denk ik dat hij inzetbaar zal zijn tegen Eupen.”


"Iedereen werkt uitstekend op training. Ik moet keuzes maken.” Ook in doel. Daar wisselt Vanhaezebrouck voorlopig tussen Boeckx en Sels. Heeft een keeper niet net stabiliteit nodig om te kunnen presteren? “Het zijn vooral doelmannen zelf die dat zeggen”, gekscheerde Hein. “We zullen zien wie speelt. Weet je, ik verwacht van al mijn spelers dat ze klaar zijn. Keepers komen toch niet van een andere planeet? Zij zijn een speler als alle andere.”


Dat kan niet gezegd worden over Mbaye Leye. De Senegalees scoorde al zes keer dit seizoen bij Eupen. “Een erg gevaarlijke klant”, weet ook Vanhaezebrouck. “Ik had al veel respect voor hem, maar dat is alleen maar gegroeid. Mbaye was bij wijze van spreken de tweede trainer van Zulte Waregem - zo geliefd was hij er -, maar toch verliet hij zijn veilige omgeving. Als ik dan nu zijn statistieken bekijk, op zijn leeftijd, dan kan ik daar alleen maar bewondering voor hebben.”
Die is er ook voor Adrien Trebel. De Fransman ontpopte zich onder Hein tot een sterkhouder. “Ik heb nooit aan zijn kwaliteiten getwijfeld. Adrien is een droom voor iedere coach: hij heeft de juiste ingesteldheid, de fysieke capaciteiten - op dat vlak wordt de hele groep stilaan beter -, en het voetballende potentieel. Ik denk dat hij nog niet aan zijn top zit. Hij zal nog beter worden.”

vanhaezebrouck eupen

Gerkens wellicht speelklaar tegen Wl-Beveren
David Sesa: "In België is men vaak te negatief tegenover hun eigen producten"
Coucke wil Georges Heylens als sportief raadgever bij RSCA
Stanciu vandaag officieel van Sparta Praag?
Mohammed Dauda scoort hattrick bij beloften
Chancel Mbemba komt conditie onderhouden in Neerpede
KV Mechelen: "Ganvoula ging niet voluit op training"
Geen disciplinaire vervolging voor Sven Kums
Leander Dendoncker wil Anderlecht deze winter verlaten
Van Holsbeeck: “Niet de bedoeling dat we Dendoncker en Trebel laten gaan"
Stanciu: "Ik heb Anderlecht een titel bezorgd"
Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker

Meer nieuws...