Hein Vanhaezebrouck: "We gaan Teo blijven steunen want hij heeft kwaliteiten"

Drie centrumspitsen heeft Hein Vanhaezebrouck, maar tot nu toe gebruikte hij vooral Lukasz Teodorczyk. De Pool is echter volledig uit vorm. Harbaoui is tot nu toe altijd tweede keuze geweest en Beric kreeg nog geen kans. Hoe zit dat nu met die hiŽrarchie?


Eerst en vooral wil Vanhaezebrouck Teodorczyk absoluut niet laten vallen. In de hiŽrarchie blijft hij eerste spits en dat zal zo zijn tot hij zijn schorsing kent. "Het is simpel: als je ze niet zet, gaan ze ook niet scoren. Teo krijgt kansen, hij werkt ze simpelweg niet af. Maar we gaan hem blijven steunen, want hij heeft de kwaliteiten."


Volgens Vanhaezebrouck zit hij ook niet goed in zijn vel sinds de match tegen Genk. "Die aankomende schorsing weegt op hem. Zelfs al geeft hij de indruk dat er niets hem raakt, hij weet wat hij gedaan heeft. Hij heeft de groep wat in de steek gelaten door dat te doen. En dat speelt mee, daar ben ik zeker van. Maar ik blijf in hem geloven. En hij gaat nog heel nuttig zijn voor ons."Maar intussen zitten er twee hun frustratie te verbijten op de bank, of soms zelfs in de tribune. "Het zijn drie verschillende types, al lijkt Beric wel qua stijl veel op Teodorczyk. Fysiek wel iets minder indrukwekkend. Hamdi is in de zestien dan misschien de sterkste van de drie, zeker met het hoofd. Als ik denk dat we volk in de zestien nodig hebben, zal Hamdi dan ook in de selectie zitten. Als ik denk dat we meer in de ruimte zullen moeten spelen, zal dat Beric zijn. Voor de moeilijkere matchen dus. Maar we zullen zien hoe de schorsing van Teo evolueert."

vanhaezebrouck eupen

Gerkens wellicht speelklaar tegen Wl-Beveren
David Sesa: "In BelgiŽ is men vaak te negatief tegenover hun eigen producten"
Coucke wil Georges Heylens als sportief raadgever bij RSCA
Stanciu vandaag officieel van Sparta Praag?
Mohammed Dauda scoort hattrick bij beloften
Chancel Mbemba komt conditie onderhouden in Neerpede
KV Mechelen: "Ganvoula ging niet voluit op training"
Geen disciplinaire vervolging voor Sven Kums
Leander Dendoncker wil Anderlecht deze winter verlaten
Van Holsbeeck: ďNiet de bedoeling dat we Dendoncker en Trebel laten gaan"
Stanciu: "Ik heb Anderlecht een titel bezorgd"
Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker

Meer nieuws...