Waarom houden de RSCA-fans van Stanciu?

Nicoale Stanciu mocht nog eens aan een wedstrijd beginnen en de Roemeen begon goed aan de wedstrijd. Hij was aanwezig en de fans scandeerden al snel zijn naam. Toen Hein Vanhaezebrouck hem na 69 minuten wisselde, kreeg hij het publiek over zich heen. Het Park heeft een lieveling.


Stanciu is een voetballer die het allemaal wel ziet, maar soms wat te overhaast voetbalt, zoals Vanhaezebrouck al terecht aanhaalde. Tegen Zulte Waregem moest de spelverdeler meer tegen de flank spelen dan Hanni, omdat Dennis Appiah niet over de aanvallende kwaliteiten van Henry Onyekuru beschikt. Het is niet de beste positie van Stanciu.


Dat Stanciu de beste traptechniek heeft van alle RSCA-spelers, dat is duidelijk. Plots kregen we wél goede voorzetten te zien. Teodorczyk had altijd moeten scoren en ook de hoekschoppen waren weer dreigend. Na het vertrek van Youri Tielemans heeft Anderlecht niemand meer die vanop afstand kan scoren, Stanciu kan dat wel. Alleen moet hij dan centraal spelen. De ‘man van 10 miljoen’, al is het volgens Van Holsbeeck 8 miljoen, speelde een degelijke eerste 50 minuten maar deemsterde nadien weg. Ook Hanni en Kums staken zich weg, Olivier Deschacht en Kara Mbodji deden meermaals teken aan hen om zich bespeelbaar te maken, en enkel Onyekuru probeerde wat, al dribbelt de Nigeriaan nog iets te vaak. 


Maar waarom houden de fans van Stanciu? Bij elke goede actie scanderen ze zijn naam en bij een foute controle of voorzet krijgt hij geen fluitconcert. De Roemeen werkt hard en iedereen ziet dat hij veel talent heeft en het is nu eenmaal het type speler waarvoor de RSCA-fan naar het stadion komt. Bij vlagen laat hij dat ook zien en het is voor Stanciu te hopen dat hij het volle vertrouwen krijgt van Vanhaezebrouck. De prestatie tegen Essevee was bij vlagen hoopgevend, maar mits wat vertrouwen kan hij enkel groeien en kan hij zijn niveau nog opkrikken, wat ook nodig is. Dat bepaalde media de teruggetrokken Stanciu graag viseren, is een feit. Men mag ook meer verwachten van de duurste transfer ooit, maar dat mogen we stilaan ook van Kums en Hanni. De artiesten hebben de coach, nu is het aan hen om op te staan: Stanciu, Kums én Hanni.


Een ploeg met Stanciu-Kums-Hanni-Onyekuru kan voor veel vreugde zorgen bij het RSCA-publiek en dan moet je zelfs nog geen spits van het niveau Dieumerci Mbokani hebben. De fans denken met weemoed terug aan het kwartet Lucas Biglia-Matias Suarez-Dennis Praet-Milan Jovanovic en de huidige ‘Vier’ moeten de geplaagde Brusselse aanhang eindelijk weer ‘Anderlecht-voetbal’ kunnen laten zien. 

VoetbalNieuws

stanciu

Mulder: "Spitsen worden steeds slechter bij Anderlecht"
Trebel: "We zijn op de goede weg"
Vanhaezebrouck: "Niet efficiënt genoeg vandaag"
Anderlecht wint met het kleinste verschil in Genk
Boskamp: "Als ik Van Holsbeeck was, zou ik ermee stoppen"
Olympique Marseille en Nice tonen interesse in Trebel
Erik Lambrechts fluit Genk - Anderlecht
Anderlecht blijft aandringen voor Turks International
Hein Vanhaezebrouck: "Emilio Ferrera doet iets extra met de jeugd"
Kara: "Alles gaat goed met me en ik ben blij dat ik hier opnieuw ben"
Van Holsbeeck: “Als we Teodorczyk afgelopen zomer verkocht hadden waren fans ontevreden"
Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht

Meer nieuws...