Vanhaezebrouck: "Eigenlijk zou het elke week zo moeten zijn"

Hein Vanhaezebrouck bracht op de 70ste minuut twee jongens in en uitgerekend die twee maakten het verschil tegen Zulte Waregem. En dat deed deugd, want achteraf liet Vanhaezebrouck weten dat hij uitgerekend om die reden Pieter Gerkens op de bank had gezet.




"Dit is mijn eerste thuiszege, maar dat zijn ook maar gewoon 3 punten, hoor. Het is de eerste keer dat onze invallers een meerwaarde zijn. Eigenlijk zou het elke week zo moeten zijn. Het had zelfs nog anders kunnen lopen als die penalty erin was gegaan. Dan wordt het nog moeilijk. Er zijn nog veel dingen waar ik niet tevreden over ben, maar ik ben wel tevreden over de progressie die we maken."


Matz Sels stond tegen PSG onder de lat. Frank Boeckx kwam aan de aftrap tegen KV Mechelen en Racing Genk. Hein Vanhaezebrouck koos tegen Zulte Waregem terug voor Sels. Wie wordt zijn eerste keeper? Een vraag die bij de fans leeft. "Altijd die vraag", citeert Het Nieuwsblad de 53-jarige coach. "Waarom zou rotatie niet kunnen? Sels voelde zich vandaag zo slecht door al dat gewissel dat hij toch maar die strafschop heeft gestopt. Wie zaterdag tegen Eupen speelt? Ik kan er niet veel over zeggen. Voor elke match volg ik mijn gevoel."


Pieter Gerkens is misschien wel de speler die het meeste indruk maakt sinds Hein Vanhaezebrouck trainer is in het Astridpark. Ook tegen Zulte Waregem was hij erg belangrijk met een doelpunt. 
"Ik had voor de match met hem gesproken en hem gezegd dat hij zeker ging invallen. Ik wou iets meer scorend vermogen kunnen inbrengen. Nu wist ik tenminste dat ik nog iets achter de hand had. 
Dat scorend vermogen is zijn grote kracht. Het was nochtans geen evidente bal, maar Pieter raakte hem net goed genoeg. Ik wist dat hij dit kon", verklaart Vanhaezebrouck bij HLN. 



Hein Vanhaezebrouck mag Hamdi Harbaoui dankbaar zijn voor de overwinning tegen Zulte Waregem. Toch temperde hij na de match de prestaties van de Tunesiër. "We moeten van Hamdi nu ook geen wereldvoetballer maken. Hamdi is Hamdi, met zijn kwaliteiten en zijn werkpunten. Het is niet dat zijn seizoen nu geslaagd is. We hebben geduld nodig, maar voor Hamdi was dit een positieve avond", zegt Hein. "En ja, een spits die niet speelt, is altijd wel wat gefrustreerd. Ik had mijn truitje ook kunnen uittrekken hoor toen hij die kans miste tegen Genk. Maar daar zat niemand op te wachten, denk ik. Dat lichaam is niet meer zo strak als vroeger.", lachte hij.



vanhaezebrouck zulte

Gerkens wellicht speelklaar tegen Wl-Beveren
David Sesa: "In België is men vaak te negatief tegenover hun eigen producten"
Coucke wil Georges Heylens als sportief raadgever bij RSCA
Stanciu vandaag officieel van Sparta Praag?
Mohammed Dauda scoort hattrick bij beloften
Chancel Mbemba komt conditie onderhouden in Neerpede
KV Mechelen: "Ganvoula ging niet voluit op training"
Geen disciplinaire vervolging voor Sven Kums
Leander Dendoncker wil Anderlecht deze winter verlaten
Van Holsbeeck: “Niet de bedoeling dat we Dendoncker en Trebel laten gaan"
Stanciu: "Ik heb Anderlecht een titel bezorgd"
Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker

Meer nieuws...