Vanhaezebrouck: "Stanciu traint misschien te goed"

Anderlecht probeert morgen de nederlaag tegen Racing Genk door te spoelen tegen Zulte Waregem. Hein Vanhaezebrouck had het op zijn persbabbel onder meer over Nicolae Stanciu, het spelsysteem en de trainersontslagen.


De manager van Nicolae Stanciu liet in Het Laatste Nieuws verstaan dat ze aan een oplossing denkt voor de Roemeense toptransfer, die amper speelt bij Anderlecht.
Hein Vanhaezebrouck: "Nicolae traint goed, misschien zelfs te goed. Hij wil zich telkens bewijzen. Maar als je te veel beslissend wil zijn, dan neem je soms de verkeerde beslissingen. Hij moet weten wanneer hij beslissend moet zijn of wanneer hij gewoon de bal moet bijhouden. Ik heb er met hem over gepraat. Ik voel bij hem geen ongeduld. Misschien wel bij zijn makelaar, maar bij de speler merk ik dat momenteel niet."Zal de Anderlecht-coach tegen Zulte Waregem nieuwe jongens in de strijd gooien?
Hein Vanhaezebrouck: "Dat is mogelijk. Het hangt af van wie fit is. Zo is Leander Dendoncker wat ziekjes. Ik moet kijken wie klaar is, ook op training. Dat is nodig om iets te veranderen aan mijn ploeg. Als de spelers de technische staf niet overtuigen op training, dan verander je niet te snel."Zal er aan het systeem gesleuteld worden? Hein Vanhaezebrouck: "Dat heb ik al vaker gedaan. Bij Gent heb ik ook andere manieren getoond waarbij dezelfde filosofie werd ingevuld. Ondertussen gebruikt bijna iedereen dit systeem. Mocht het zo voorspelbaar zijn, dan zouden ze dat niet doen. Het heeft zijn voordelen en nadelen. En als je goed bent, dan kun je met gelijk welk systeem winnen. Ik wil er bepaalde dingen in slijpen en dat vraagt misschien meer tijd. En die tijd is er voorlopig niet."

Met Yannick Ferrera viel er deze week ook bij KV Mechelen een trainersontslag te noteren. Hein Vanhaezebrouck heeft al vaker laten verstaan dat de trainers in dit land te weinig krediet krijgen.
Hein Vanhaezebrouck: "Zoveel ontslagen, dat is inherent aan het voetbalgebeuren in BelgiŽ, zowel bij een clubbestuur als bij de media. Er zijn landen waar niet geroepen wordt om het ontslag. De twee zijn aan elkaar gelinkt. Als de media veel druk leggen op een trainer, dan zijn er bestuurders die daar voor plooien."

Sporza

vanhaezebrouck stanciu

Gerkens wellicht speelklaar tegen Wl-Beveren
David Sesa: "In BelgiŽ is men vaak te negatief tegenover hun eigen producten"
Coucke wil Georges Heylens als sportief raadgever bij RSCA
Stanciu vandaag officieel van Sparta Praag?
Mohammed Dauda scoort hattrick bij beloften
Chancel Mbemba komt conditie onderhouden in Neerpede
KV Mechelen: "Ganvoula ging niet voluit op training"
Geen disciplinaire vervolging voor Sven Kums
Leander Dendoncker wil Anderlecht deze winter verlaten
Van Holsbeeck: ďNiet de bedoeling dat we Dendoncker en Trebel laten gaan"
Stanciu: "Ik heb Anderlecht een titel bezorgd"
Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker

Meer nieuws...