Gerkens: "Als Anderlecht komt dan twijfel je niet"

Pieter Gerkens pakte in zijn tweede seizoen bij STVV met fraaie statistieken uit. Hij verhuisde voor 1,35 miljoen euro naar Anderlecht. De Bilzenaar leek echter op weg naar een andere ploeg.


Er was concrete belangstelling van KV Oostende, bekerfinalist en zeker van deelname aan de voorronde in de Europa League. Op papier was dat een stap vooruit. Maanden later staat Oostende op de laatste plaats en draaien STVV en Anderlecht in de top zes mee.


"Ik sprak afgelopen zomer met Yves Vanderhaeghe", bevestigt Gerkens in Het Nieuwsblad. "Ik had er een goed gevoel bij. Maar als Anderlecht dan komt en je voelt dat je daar ook speelkansen zal krijgen, dan twijfel je niet. Hoeveel scepsis de buitenwereld ook had."


Het loopt goed voor Pieter Gerkens bij Anderlecht. Zowel tegen Celtic als KV Mechelen en PSG stond hij meer dan zijn mannetje. Hein Vanhaezebrouck noemt Gerkens dé verrassing bij Anderlecht.
Het had echter niet veel gescheeld of Gerkens stond nu onderaan in de Pro League. "In mijn familie maken ze daar wel eens grapjes over à la Pieter, dan was je nu rode lantaarn."René Weiler drong echter aan op zijn komst naar Anderlecht.De Bilzenaar stond dan ook niet te juichen toen Weiler op straat vloog. Maar het loopt prima onder Hein Vanhaezebrouck. "Weiler was toch de man die mij hier absoluut wou en veel op mij inpraatte. Als die coach dan vertrekt, verkeer je in onzekerheid. Ik heb Weiler achteraf wel nog een sms gestuurd om hem te bedanken voor de kansen en hij antwoordde vriendelijk", stelt Pieter Gerkens in Het Nieuwsblad.
"Met de komst van Hein Vanhaezebrouck mag ik zeker niet klagen. Ik speel nu meer."

VoetbalBelgië

gerkens

Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht
Anderlecht zonder Obradovic, Chipciu en Boeckx naar Genk
Vanhaezebrouck: "Operatie voor Onyekuru onafwendbaar"
Vanhaezebrouck praat met Vranjes
Anderlecht volgt spits van Standard
Anderlecht volgt drie alternatieven voor Vranjes
Charleroi wil aankoopoptie Lukebakio lichten
Anderlecht plant bod op Ghanese flankaanvaller
Pieter Gerkens: "Door het play-offsysteem is alles mogelijk"
Stanciu is medisch gekeurd, Sparta Praag en RSCA praten voort
Rudi Verkempinck: "Stanciu geloofde dat hij het kon keren, maar het is niet gelukt"
UEFA-rapport: geen enkele club verdient meer aan zijn fans dan Anderlecht

Meer nieuws...