Deschacht: "Je speelt goed en hebt kansen dan is die 0-4 jammer"

Olivier Deschacht bleef met een wrang gevoel achter na zijn 100e Europese wedstrijd tegen PSG. "We hebben gespeeld om te winnen, jammer dat het dan een zwaar resultaat is."


In 2003 stond Olivier Deschacht voor het eerst in de basis in een Europese wedstrijd, ruim 14 jaar later was de linksvoetige verdediger al toe aan zijn 100e Europese duel. Maar de confrontatie met PSG werd niet wat hij ervan had gedroomd. "Je speelt goed en je doet alles om te winnen, dan is het hard en jammer om zo'n zware 0-4-nederlaag te zien staan."


"Ik weet niet hoe de eerste goal binnengaat, maar ze hebben de klasse om uit onmogelijke hoeken te scoren. De tweede goal was vermijdbaar, de derde goal gaat door de muur en het vierde doelpunt begint met balverlies. Dat waren allemaal doelpunten waar we beter kunnen. We hebben de keuze gemaakt om aan te vallen en met pressing te spelen. Je moet lef hebben om met drie verdedigers te spelen tegen Neymar, Cavani en Mbappé. We hebben geen spijt, want we hebben gespeeld om te winnen. Het is gewoon jammer dat het zo'n zwaar resultaat is."


Anderlecht stond ook zijn mannetje, zeker in de eerste helft. Het was niet aangeslagen na het vroege tegendoelpunt en had enkele kansen. "We konden zeker scoren vandaag", aldus Deschacht. "We hadden vier tot vijf mooie kansen en op een bepaald moment hadden we zelfs meer balbezit dan PSG. Maar we blijven met nul doelpunten achter. Dat is dan het klasseverschil tussen Anderlecht en PSG. Zij hebben niet veel kansen nodig. Daarom willen ze ook de Champions League winnen, zeker?"


"We stappen in elk geval zonder spijt van het veld. We moeten de goede dingen meenemen naar zondag (Racing Genk), want die waren er wel. Normaal gooien de supporters met bier naar je hoofd bij 0-4, nu kregen we applaus. Ze hebben een ploeg gezien die getoond heeft dat ze wou winnen."

Sporza

championsleague psg deschacht

Stanciu is medisch gekeurd, Sparta Praag en RSCA praten voort
Rudi Verkempinck: "Stanciu geloofde dat hij het kon keren, maar het is niet gelukt"
UEFA-rapport: geen enkele club verdient meer aan zijn fans dan Anderlecht
Anderlecht versterkt scoutingscel met data- expert
AEK Athene niet opgezet met protest actie van Vranjes
Sparta Praag stuurt officieel bericht over Stanciu de wereld in
Is Anderlecht bereid prijs Dendoncker te laten zakken?
Kara speelklaar voor Play-off1
Stanciu tekent vandaag contract van 3,5 jaar bij Sparta Praag
Plukt Preud'homme trainer weg bij Anderlecht?
Sels: "Ik kreeg altijd de boetes van Saïef toegestuurd"
Vanhaezebrouck: "Anderlecht zie ik op dit moment als een terreinwagen"
Hein Vanhaezebrouck: "Ik moet Herman Van Holsbeeck bedanken"
Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"

Meer nieuws...