Anderlecht staat zijn mannetje, maar de sterren van PSG leggen er toch 4 in

Anderlecht heeft ook zijn derde groepsmatch in de Champions League verloren. Het was bij momenten de evenknie van PSG, maar het klasseverschil werd uiteindelijk toch duidelijk in de score: 0-4. Het dodelijke aanvalstrio Mbappé, Neymar en Cavani was trefzeker. Di Maria zette de eindstand op het bord.


Twee minuten en een handvol seconden. Langer moesten de meegereisde PSG-supporters niet wachten om te juichen. Anderlecht begon nochtans enthousiast aan de wedstrijd en ging hoog druk zetten, maar de eerste tegenprik eindigde via de voet van Mbappé meteen achter Sels in doel. Een mentaal tikje, maar lang had paars-wit niet nodig om ervan te herstellen. Kums vlamde naast en Teodorczyk vond de bezoekende doelman op zijn weg. De grootste kans was er nog voor Onyekuru, die Dani Alves indrukwekkend aftroefde op snelheid. De huurling van Everton liet het leer wat te ver van de voet springen, maar kwam toch tot een schot. Opnieuw stond Aréola pal.
Anderlecht wist dus niet te scoren uit vier goede kansen, maar de efficiënte bezoekers hadden wel genoeg aan een tweede prik om de score te verdubbelen. Neymar stuitte nog op Sels, Mbappé bediende in de herneming Cavani en die kopte de 0-2-ruststand op het bord.
Dapper, enthousiast, strijdvaardig. Complimenten verdiende paars-wit wel voor zijn eerste helft, maar met complimenten win je geen wedstrijden. PSG maakte in de tweede helft duidelijk waar het in het voetbal echt om draait: kansen creëren en die ook afmaken.


Neymar zorgde met een lepe vrije trap onder de opspringende muur van de landskampioen voor de 0-3. De kopjes gingen naar beneden en Anderlecht moest nog opletten voor een complete afstraffing. Cavani kon nog een tweede en derde keer scoren, maar deed dat twee keer vanuit nipt buitenspel.
Di Maria, die Cavani kwam vervangen, diepte de score wel nog uit. Met een stiftertje over Sels tekende hij voor de 0-4-eindstand.
Een moedig Anderlecht was in het spel zeker niet de mindere van PSG, maar de kwaliteit van de bezoekende aanvallen was van een paar niveaus hoger. Over twee weken mag paars-wit beter proberen te doen in het Parc des Princes.

championsleague psg

Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!
Anderlecht: "De club bestudeert de voorstellen minutieus"
Bekerduel tegen Standard is volledig uitverkocht!
Het einde van een tijdperk bij Anderlecht
Anderlecht gaat voor spits Rode Ster Belgrado
Het duo Wouter Vandenhaute - Paul Gheysens willen Anderlecht overnemen
Dames: Anderlecht haalt verschroeiend uit in clasico
Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"
Pieter Gerkens twijfelachtig voor verplaatsing naar Moeskroen
Hein Vanhaezebrouck: "Van drie spitsen heeft 'Teo' meest potentieel om te spelen bij Anderlecht"
Vanhaezebrouck neemt volledige B-kern mee op winterstage
Hamdi Harbaoui: "Ik wil beslissend zijn, zeker met het oog op het WK"

Meer nieuws...