Anderlecht staat zijn mannetje, maar de sterren van PSG leggen er toch 4 in

Anderlecht heeft ook zijn derde groepsmatch in de Champions League verloren. Het was bij momenten de evenknie van PSG, maar het klasseverschil werd uiteindelijk toch duidelijk in de score: 0-4. Het dodelijke aanvalstrio Mbappé, Neymar en Cavani was trefzeker. Di Maria zette de eindstand op het bord.


Twee minuten en een handvol seconden. Langer moesten de meegereisde PSG-supporters niet wachten om te juichen. Anderlecht begon nochtans enthousiast aan de wedstrijd en ging hoog druk zetten, maar de eerste tegenprik eindigde via de voet van Mbappé meteen achter Sels in doel. Een mentaal tikje, maar lang had paars-wit niet nodig om ervan te herstellen. Kums vlamde naast en Teodorczyk vond de bezoekende doelman op zijn weg. De grootste kans was er nog voor Onyekuru, die Dani Alves indrukwekkend aftroefde op snelheid. De huurling van Everton liet het leer wat te ver van de voet springen, maar kwam toch tot een schot. Opnieuw stond Aréola pal.
Anderlecht wist dus niet te scoren uit vier goede kansen, maar de efficiënte bezoekers hadden wel genoeg aan een tweede prik om de score te verdubbelen. Neymar stuitte nog op Sels, Mbappé bediende in de herneming Cavani en die kopte de 0-2-ruststand op het bord.
Dapper, enthousiast, strijdvaardig. Complimenten verdiende paars-wit wel voor zijn eerste helft, maar met complimenten win je geen wedstrijden. PSG maakte in de tweede helft duidelijk waar het in het voetbal echt om draait: kansen creëren en die ook afmaken.


Neymar zorgde met een lepe vrije trap onder de opspringende muur van de landskampioen voor de 0-3. De kopjes gingen naar beneden en Anderlecht moest nog opletten voor een complete afstraffing. Cavani kon nog een tweede en derde keer scoren, maar deed dat twee keer vanuit nipt buitenspel.
Di Maria, die Cavani kwam vervangen, diepte de score wel nog uit. Met een stiftertje over Sels tekende hij voor de 0-4-eindstand.
Een moedig Anderlecht was in het spel zeker niet de mindere van PSG, maar de kwaliteit van de bezoekende aanvallen was van een paar niveaus hoger. Over twee weken mag paars-wit beter proberen te doen in het Parc des Princes.

championsleague psg

Stanciu is medisch gekeurd, Sparta Praag en RSCA praten voort
Rudi Verkempinck: "Stanciu geloofde dat hij het kon keren, maar het is niet gelukt"
UEFA-rapport: geen enkele club verdient meer aan zijn fans dan Anderlecht
Anderlecht versterkt scoutingscel met data- expert
AEK Athene niet opgezet met protest actie van Vranjes
Sparta Praag stuurt officieel bericht over Stanciu de wereld in
Is Anderlecht bereid prijs Dendoncker te laten zakken?
Kara speelklaar voor Play-off1
Stanciu tekent vandaag contract van 3,5 jaar bij Sparta Praag
Plukt Preud'homme trainer weg bij Anderlecht?
Sels: "Ik kreeg altijd de boetes van Saïef toegestuurd"
Vanhaezebrouck: "Anderlecht zie ik op dit moment als een terreinwagen"
Hein Vanhaezebrouck: "Ik moet Herman Van Holsbeeck bedanken"
Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"

Meer nieuws...