John van den Brom: "Wij hadden een plan om PSG te stoppen, maar het liep anders"

Anderlecht neemt het vanavond op tegen Paris-Saint-Germain in eigen huis. Goeie herinneringen heeft het daar niet aan, vier jaar geleden werd het immers 0-5 dankzij een geniale Ibrahimovic. John van den Brom was toen hoofdcoach, Besnik Hasi assistent. Toen ze gingen scouten, zag het er goed uit. 


"Die tweede wedstrijd wonnen ze met 4-0", aldus van den Brom in Het Laatste Nieuws. "Tegen Bastia", vult Hasi aan. "Ik weet nog dat we terugkwamen met een plan", lachte van den Brom. "In de wedstrijd die ik met Besnik zag, deed Zlatan werkelijk geen flikker. Hij stond maar wat te lummelen, verdedigde niet mee. En ik zei tegen Besnik: 'Laten we een mannetje meer op het middenveld zetten, want Zlatan interesseert het allemaal niet.'"


Het plan was het volgende: "We hebben zo Suarez op links gezet, met de opdracht om telkens naar binnen te snijden. Dan hadden we in theorie op het middenveld vier mensen tegen drie van PSG", aldus Hasi.
"Zlatan zou tóch niet mee inzakken, en van hun rechtsachter Van der Wiel wist ik dat hij niet houdt van linksbuitens die naar het centrum komen", ging van den Brom verder.Op training ging alles goed. "Suarez trapte alles binnen, echt waar! Prima vondst." Maar in de wedstrijd liep het anders. "In de match is Suárez vervolgens niet één keer naar binnen gekomen. En Van der Wiel gaf twee assists voor Zlatan. Als je terugdenkt, Besnik... We wisten dat eenmaal Van der Wiel de achterlijn haalde, hij altijd zijn voorzetten laag aan de eerste paal gaf. Dágen is daar op getraind. Wat gebeurde er? De 0-1 en de 0-2 kwamen telkens uit een voorzet van Van der Wiel aan de eerste paal. Om gek van te worden als trainer."Voetbalkrant

vandenbrom psg hasi

Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!
Anderlecht: "De club bestudeert de voorstellen minutieus"
Bekerduel tegen Standard is volledig uitverkocht!
Het einde van een tijdperk bij Anderlecht
Anderlecht gaat voor spits Rode Ster Belgrado
Het duo Wouter Vandenhaute - Paul Gheysens willen Anderlecht overnemen
Dames: Anderlecht haalt verschroeiend uit in clasico
Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"
Pieter Gerkens twijfelachtig voor verplaatsing naar Moeskroen
Hein Vanhaezebrouck: "Van drie spitsen heeft 'Teo' meest potentieel om te spelen bij Anderlecht"
Vanhaezebrouck neemt volledige B-kern mee op winterstage
Hamdi Harbaoui: "Ik wil beslissend zijn, zeker met het oog op het WK"

Meer nieuws...