John van den Brom: "Wij hadden een plan om PSG te stoppen, maar het liep anders"

Anderlecht neemt het vanavond op tegen Paris-Saint-Germain in eigen huis. Goeie herinneringen heeft het daar niet aan, vier jaar geleden werd het immers 0-5 dankzij een geniale Ibrahimovic. John van den Brom was toen hoofdcoach, Besnik Hasi assistent. Toen ze gingen scouten, zag het er goed uit. 


"Die tweede wedstrijd wonnen ze met 4-0", aldus van den Brom in Het Laatste Nieuws. "Tegen Bastia", vult Hasi aan. "Ik weet nog dat we terugkwamen met een plan", lachte van den Brom. "In de wedstrijd die ik met Besnik zag, deed Zlatan werkelijk geen flikker. Hij stond maar wat te lummelen, verdedigde niet mee. En ik zei tegen Besnik: 'Laten we een mannetje meer op het middenveld zetten, want Zlatan interesseert het allemaal niet.'"


Het plan was het volgende: "We hebben zo Suarez op links gezet, met de opdracht om telkens naar binnen te snijden. Dan hadden we in theorie op het middenveld vier mensen tegen drie van PSG", aldus Hasi.
"Zlatan zou tóch niet mee inzakken, en van hun rechtsachter Van der Wiel wist ik dat hij niet houdt van linksbuitens die naar het centrum komen", ging van den Brom verder.Op training ging alles goed. "Suarez trapte alles binnen, echt waar! Prima vondst." Maar in de wedstrijd liep het anders. "In de match is Suárez vervolgens niet één keer naar binnen gekomen. En Van der Wiel gaf twee assists voor Zlatan. Als je terugdenkt, Besnik... We wisten dat eenmaal Van der Wiel de achterlijn haalde, hij altijd zijn voorzetten laag aan de eerste paal gaf. Dágen is daar op getraind. Wat gebeurde er? De 0-1 en de 0-2 kwamen telkens uit een voorzet van Van der Wiel aan de eerste paal. Om gek van te worden als trainer."Voetbalkrant

vandenbrom psg hasi

Stanciu is medisch gekeurd, Sparta Praag en RSCA praten voort
Rudi Verkempinck: "Stanciu geloofde dat hij het kon keren, maar het is niet gelukt"
UEFA-rapport: geen enkele club verdient meer aan zijn fans dan Anderlecht
Anderlecht versterkt scoutingscel met data- expert
AEK Athene niet opgezet met protest actie van Vranjes
Sparta Praag stuurt officieel bericht over Stanciu de wereld in
Is Anderlecht bereid prijs Dendoncker te laten zakken?
Kara speelklaar voor Play-off1
Stanciu tekent vandaag contract van 3,5 jaar bij Sparta Praag
Plukt Preud'homme trainer weg bij Anderlecht?
Sels: "Ik kreeg altijd de boetes van Saďef toegestuurd"
Vanhaezebrouck: "Anderlecht zie ik op dit moment als een terreinwagen"
Hein Vanhaezebrouck: "Ik moet Herman Van Holsbeeck bedanken"
Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"

Meer nieuws...