Hein Vanhaezebrouck: "Ik hoop dat mijn spelers geen angst hebben om te voetballen"

Anderlecht staat morgen voor een loodzware opdracht tegen PSG. Dat beseft ook trainer Hein Vanhaezebrouck. "Ik hoop dat mijn spelers geen angst zullen hebben om te voetballen. Dan zullen we na de match niet ontgoocheld kunnen zijn, ongeacht het resultaat."


Over zijn opstelling wou Vanhaezebrouck een dag voor de match nog niets prijsgeven. "We kunnen met 3 achteraan spelen, of met 4, 5 of 6. Alles is mogelijk. Ik ben hier nog niet lang, maar ik probeer een bepaalde voetbalfilosofie te installeren. Ik wil dat het team elke match beter wordt en dat we stappen vooruit zetten. Ik wil dat mijn spelers zich tonen tegen PSG en dat ze geen angst hebben om dit soort matchen te spelen. Wie kan het niveau aan en wie komt in de problemen? Dat wordt interessant voor mij om te zien."


"Ik heb in Mechelen gezien wat de spelers kunnen. Ik heb een goed gevoel. Door de kwaliteit van de spelers kan ik met deze groep misschien sneller evolueren dan ergens anders mogelijk zou zijn. Ik wil dat de spelers iets tonen. Zo kunnen we niet ontgoocheld zijn na de match, wat het resultaat ook zal zijn. Ik heb het voor een match nooit over de zwaktes van de tegenstander, maar ik weet ook niet of PSG er wel heeft. Als ze morgen hun zwakke punten laten zien, zullen we proberen om te profiteren."Er is in Anderlecht veel respect voor de tegenstander. "PSG is een club met veel middelen. Wat ze gedaan hebben op de transfermarkt is indrukwekkend. Maar er is meer dan één vedette in Parijs, het is een evenwichtige ploeg. PSG heeft veel spelers die het verschil kunnen maken. Op de flanken hebben ze bijvoorbeeld ook een dubbele bezetting. Zo moet Meunier, een van de beste spelers bij de Rode Duivels, niet eens elke week spelen."


Vier jaar geleden kwam PSG al eens op bezoek in Brussel. Toen werd het 0-5. "Het team van toen is niet te vergelijken met dat van nu. Toen was PSG een subtopper in Europa. Toen stond de club nog niet op hetzelfde niveau als Barcelona, Real Madrid of Bayern München. Nu is het een team waarvan iedereen denkt dat het de Champions League zou kunnen winnen. Dus misschien moeten we nu voor nog erger vrezen, maar ik geloof in mijn groep."Wie mag na de match van truitje wisselen met Neymar? "Er zijn nog andere PSG-truitjes die leuk zijn om te hebben. Maar Neymar zal zijn truitje niet aan iemand geven die niets laten zien heeft tijdens de match. Dat heb ik ook al tegen mijn spelers gezegd. Als ze een truitje willen van een vedette, moeten ze zich bewijzen."


Gelooft Vanhaezebrouck nog in Europees overwinteren? "Het wordt moeilijk. Het zou sowieso tussen Celtic en Anderlecht gaan voor plaats drie, maar als je dan thuis met 3-0 verliest, wordt het lastig. Op Celtic gaan winnen met 3 of 4 goals verschil is niet evident. Om nog kans te maken, moeten we eigenlijk voor een ongelooflijke stunt zorgen en iets rapen tegen PSG of Bayern. Gelukkig spelen we tegen die toppers nog thuis. Als er al een kans is, zal het voor onze eigen supporters zijn."

championsleague psg vanhaezebrouck

Plukt Preud'homme trainer weg bij Anderlecht?
Sels: "Ik kreeg altijd de boetes van Saïef toegestuurd"
Vanhaezebrouck: "Anderlecht zie ik op dit moment als een terreinwagen"
Hein Vanhaezebrouck: "Ik moet Herman Van Holsbeeck bedanken"
Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"
Stanciu vandaag van Sparta Praag
Vranjes wil naar Anderlecht
Dames op winterstage in Valencia
RSC Anderlecht bezoekt morgen Autosalon
Frutos duikt weer op in Neerpede
Anderlecht doet bod Ognjen Vranjes van AEK Athene
Anthony Vanden Borre mag niet terug naar Anderlecht
Najar: "Ja ik heb geweend, het was een zware periode voor mij"
Scheidsrechter Luc Wouters bergt na 15 jaar zijn fluitje op

Meer nieuws...