Overzicht RSCA-Internationals!

De interlandbreak van oktober eindigde dinsdagavond met onder meer de wedstrijd tussen BelgiŽ en Cyprus, waardoor alle Anderlechtse internationals zich intussen terug aangemeld hebben op het trainingscentrum in Neerpede.


Tijdens de verplaatsing van de Rode Duivels naar BosniŽ-Herzegovina (3-4) mocht Leander Dendoncker al na een half uur de plaats van de geblesseerde Marouane Fellaini innemen. In de afsluitende kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus bleef Dendoncker gisterenavond op de bank. Matz Sels zat tijdens de beide wedstrijden in de tribune.


Alexandru Chipciu en Nicolae Stanciu waren met RoemeniŽ al uitgeschakeld in de strijd om een WK-ticket. In de thuiswedstrijd tegen Kazachstan (3-1) stond Chipciu de hele wedstrijd op het veld, Stanciu bleef op de bank. Op verplaatsing bij Denemarken (1-1) mocht Stanciu dan weer de negentig minuten volmaken centraal op het middenveld, Chipciu bleef met een kleine blessure aan de kant nadat hij tegen Kazachstan een tik moest incasseren.


Na dubbele winst tegen Montenegro (4-2) en ArmeniŽ (1-6) mag Lukasz Teodorczyk met Polen naar het WK. De Polen sluiten hun kwalificatiecampagne zo af als groepswinnaar met 25 punten, Teo kwam niet in actie tijdens de laatste twee wedstrijden.


Ook Ivan Obradovic en Uros Spajic mogen met ServiŽ rechtstreeks naar Rusland. Door de late 3-2-nederlaag in Oostenrijk werd het nog even spannend, maar een 1-0-zege tegen GeorgiŽ gaf de ServiŽrs zekerheid over groepswinst. Obradovic en Spajic, die nog steeds last heeft van zijn enkelblessure, kregen echter geen speelminuten.


Sofiane Hanni kon met Algerije sowieso al geen aanspraak meer maken op kwalificatie voor het WK, maar verloor nu ook met 2-0 van Kameroen. De Anderlechtse aanvoerder werd twintig minuten voor tijd bij een 1-0-tussenstand naar de kant gehaald.


Kara deed met Senegal een goede zaak in de strijd om een WK-ticket. Senegal klopte KaapverdiŽ met 0-2. Kara slikte een gele kaart, maar maakte de wedstrijd wel vol. Als Senegal volgende maand wint van Zuid-Afrika is het altijd zeker van WK-kwalificatie.

RSCA.be

internationals

RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht
Youth League: Ook youngsters kunnen niet winnen van PSG
Marc Degryse: "Het echte Anderlecht is terug"
Appiah: "Shirts van Neymar of Mbappť interesseren me niet"
Michel Verschueren: "Goeie prestatie van RSCA nu nog beter afwerken"
Gerkens: "Voldoende kansen gekregen, maar maken die niet af"
Lichte blessure voor Kums en Trebel
Josue Sa wisselde shirt met Neymar
Blunder Svilar komt Benfica duur te staan
Weiler kan bondscoach worden van Oostenrijk
Vanhaezebrouck: "Ik kan alleen maar 'chapeau' zeggen tegen Gerkens"
De Witte: "Prestatie van Anderlecht mag gezien worden"
Emery prijst gretig Anderlecht
Deschacht: "Je speelt goed en hebt kansen dan is die 0-4 jammer"
Hanni: "Dit is een ontgoocheling"

Meer nieuws...