Overzicht RSCA-Internationals!

De interlandbreak van oktober eindigde dinsdagavond met onder meer de wedstrijd tussen BelgiŽ en Cyprus, waardoor alle Anderlechtse internationals zich intussen terug aangemeld hebben op het trainingscentrum in Neerpede.


Tijdens de verplaatsing van de Rode Duivels naar BosniŽ-Herzegovina (3-4) mocht Leander Dendoncker al na een half uur de plaats van de geblesseerde Marouane Fellaini innemen. In de afsluitende kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus bleef Dendoncker gisterenavond op de bank. Matz Sels zat tijdens de beide wedstrijden in de tribune.


Alexandru Chipciu en Nicolae Stanciu waren met RoemeniŽ al uitgeschakeld in de strijd om een WK-ticket. In de thuiswedstrijd tegen Kazachstan (3-1) stond Chipciu de hele wedstrijd op het veld, Stanciu bleef op de bank. Op verplaatsing bij Denemarken (1-1) mocht Stanciu dan weer de negentig minuten volmaken centraal op het middenveld, Chipciu bleef met een kleine blessure aan de kant nadat hij tegen Kazachstan een tik moest incasseren.


Na dubbele winst tegen Montenegro (4-2) en ArmeniŽ (1-6) mag Lukasz Teodorczyk met Polen naar het WK. De Polen sluiten hun kwalificatiecampagne zo af als groepswinnaar met 25 punten, Teo kwam niet in actie tijdens de laatste twee wedstrijden.


Ook Ivan Obradovic en Uros Spajic mogen met ServiŽ rechtstreeks naar Rusland. Door de late 3-2-nederlaag in Oostenrijk werd het nog even spannend, maar een 1-0-zege tegen GeorgiŽ gaf de ServiŽrs zekerheid over groepswinst. Obradovic en Spajic, die nog steeds last heeft van zijn enkelblessure, kregen echter geen speelminuten.


Sofiane Hanni kon met Algerije sowieso al geen aanspraak meer maken op kwalificatie voor het WK, maar verloor nu ook met 2-0 van Kameroen. De Anderlechtse aanvoerder werd twintig minuten voor tijd bij een 1-0-tussenstand naar de kant gehaald.


Kara deed met Senegal een goede zaak in de strijd om een WK-ticket. Senegal klopte KaapverdiŽ met 0-2. Kara slikte een gele kaart, maar maakte de wedstrijd wel vol. Als Senegal volgende maand wint van Zuid-Afrika is het altijd zeker van WK-kwalificatie.

RSCA.be

internationals

Vader Alexander Chipciu ernstig ziek
Steegen: "In een groter stadion zouden we democratischer prijzen vragen"
Erik Lambrechts fluit Anderlecht - Kortrijk
HNB: "Derde kandidaat-koper van Anderlecht is niet serieus te nemen"
Hein Vanhaezebrouck: "Het publiek is kwaliteitsvoetbal gewend, maar als goed is mogen er paar decibels bij"
Anderlecht krijgt bezoek van Aruna Dindane
Kobe Cools blijft langer bij paars-wit
Anderlecht strikt pijlsnelle talentvolle flankaanvaller
Vanhaezebrouck: "Onyekuru centraal plaatsen is geen optie"
Trebel is twijfelachtig tegen Kortrijk
Gert Verheyen: "Fans van Anderlecht zijn kritisch en is winnen maar normaal"
Erwin Vandenbergh: "Teo heeft een spitsentrainer nodig"
Obradovic genezen
Stanciu nog altijd geblesseerd
Blessure Trebel valt mee maar is twijfelachtig voor duel tegen Kortrijk

Meer nieuws...