Overzicht RSCA-Internationals!

De interlandbreak van oktober eindigde dinsdagavond met onder meer de wedstrijd tussen BelgiŽ en Cyprus, waardoor alle Anderlechtse internationals zich intussen terug aangemeld hebben op het trainingscentrum in Neerpede.


Tijdens de verplaatsing van de Rode Duivels naar BosniŽ-Herzegovina (3-4) mocht Leander Dendoncker al na een half uur de plaats van de geblesseerde Marouane Fellaini innemen. In de afsluitende kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus bleef Dendoncker gisterenavond op de bank. Matz Sels zat tijdens de beide wedstrijden in de tribune.


Alexandru Chipciu en Nicolae Stanciu waren met RoemeniŽ al uitgeschakeld in de strijd om een WK-ticket. In de thuiswedstrijd tegen Kazachstan (3-1) stond Chipciu de hele wedstrijd op het veld, Stanciu bleef op de bank. Op verplaatsing bij Denemarken (1-1) mocht Stanciu dan weer de negentig minuten volmaken centraal op het middenveld, Chipciu bleef met een kleine blessure aan de kant nadat hij tegen Kazachstan een tik moest incasseren.


Na dubbele winst tegen Montenegro (4-2) en ArmeniŽ (1-6) mag Lukasz Teodorczyk met Polen naar het WK. De Polen sluiten hun kwalificatiecampagne zo af als groepswinnaar met 25 punten, Teo kwam niet in actie tijdens de laatste twee wedstrijden.


Ook Ivan Obradovic en Uros Spajic mogen met ServiŽ rechtstreeks naar Rusland. Door de late 3-2-nederlaag in Oostenrijk werd het nog even spannend, maar een 1-0-zege tegen GeorgiŽ gaf de ServiŽrs zekerheid over groepswinst. Obradovic en Spajic, die nog steeds last heeft van zijn enkelblessure, kregen echter geen speelminuten.


Sofiane Hanni kon met Algerije sowieso al geen aanspraak meer maken op kwalificatie voor het WK, maar verloor nu ook met 2-0 van Kameroen. De Anderlechtse aanvoerder werd twintig minuten voor tijd bij een 1-0-tussenstand naar de kant gehaald.


Kara deed met Senegal een goede zaak in de strijd om een WK-ticket. Senegal klopte KaapverdiŽ met 0-2. Kara slikte een gele kaart, maar maakte de wedstrijd wel vol. Als Senegal volgende maand wint van Zuid-Afrika is het altijd zeker van WK-kwalificatie.

RSCA.be

internationals

Frutos duikt weer op in Neerpede
Anderlecht doet bod Ognjen Vranjes van AEK Athene
Anthony Vanden Borre mag niet terug naar Anderlecht
Najar: "Ja ik heb geweend, het was een zware periode voor mij"
Scheidsrechter Luc Wouters bergt na 15 jaar zijn fluitje op
RSC Anderlecht is begonnen met aanleg nieuwe grasmat
Schandalig; Anderlecht heeft nog 9 dagen om iets te doen aan het veld
Transfer Stanciu zit volledig in het slop
Scoutingsteam versterkt zich met bekende Deen
Sparta Praag en Anderlecht vinden geen akkoord over transferprijs
In Engeland is men duidelijk: Onyekuru heeft geen operatie nodig
Stanciu wellicht eerstdaags van Sparta Praag
Anderlecht volgt Braziliaanse verdediger van Olympique Marseille
Anderlecht heeft oog laten vallen op Nigeriaan van ADO Den Haag
Ook Turkse ploeg wil Stanciu

Meer nieuws...