Hein Vanhaezebrouck pakt een pintje met de fans

Hein Vanhaezebrouck heeft een charmeoffensief richting de supporters ingezet. De Anderlechtcoach zat gisteren op zijn verzoek samen met de fans - het werd een gemoedelijk gesprek.


’t Is een understatement: tussen de inmiddels vertrokken René Weiler en de paars-witte achterban boterde het absoluut niet. In die mate zelfs dat de meegereisde supporters na een doelpunt van Anderlecht op KV Kortrijk om het ontslag van de Zwitser riepen - dieper kun je als coach niet zakken. Een breuk was onvermijdelijk.
Hein Vanhaezebrouck is wel vast van plan om een goeie band te ontwikkelen met het publiek. Dat bleek al op zijn voorstelling, toen hij zei dat hij de tribunes vol wil krijgen met prima resultaten en attractief voetbal. Gisteren schakelde Hein nóg een versnelling hoger. Op zijn initiatief maakte hij kennis met de vertegenwoordigers van de verschillende supportersclubs. Tijdens dat onderhoud, dat in het Vanden Stockstadion in een gemoedelijke sfeer plaatsvond, kwam onder meer het gebrek aan open trainingen aan bod. De bedoeling is om die tendens onder de nieuwe staf om te keren.


Overigens tekent Vanhaezebrouck komend weekend nog eens present in het stadion. De T1 maakt zaterdag na de middag, samen met clubicoon Rob Rensenbrink, zijn opwachting op de jaarlijkse ‘Collectors Day’, waar verzamelobjecten en memorabilia geruild en tentoongesteld worden. We zagen het pakweg Weiler niet meteen doen.


Hein Vanhaezebrouck is ook van plan de prestaties van de RSCA beloften persoonlijk op de voet te volgen.

vanhaezebrouck

Gerkens: "Alleen door samen te werken geraken we hier uit"
Boze RSCA-fans wachten spelers op in Neerpede
De RSCA-dames doen wel wat ze moeten doen 'winnen'
Vanhaezebrouck: "Ik kan supporters begrijpen"
Anderlecht blijft ook op Stayen in hetzelfde bedje doodziek
Anderlecht-fans leggen match 10 minuten stil met vuurwerk
Peter Vandenbempt: "Spelers vielen achterover van verbazing, ze wisten van niets"
Kara fit voor Play-Offs
Deschacht wil gesprek met Coucke
Verboomen fluit STVV - Anderlecht
Zeven beloften in selectie tegen STVV
Geen Markovic en Trebel tegen STVV
Deschacht meldde zich ziek
Vanhaezebrouck: "De spelersgroep steunt me nog"
Vanhaezebrouck: "Ik heb een reactie gezien op training"

Meer nieuws...