Concurrent Ghelamco nieuwe sponsor Rode Duivels

Het Brussels bouwbedrijf Besix vervangt concurrent Verelst als grote sponsor van het Belgische nationale elftal. Dat is opmerkelijk, want Besix is een rechtstreekse concurrent van Ghelamco, de aannemer die het nationaal stadion moet bouwen. Aan het contract dat waarschijnlijk woensdag wordt getekend, hangt een prijskaartje van 400.000 euro, weet L’Echo.


Het nieuwe contract komt er niet onder impuls van de emblematische Besix-voorzitter Johan Beerlandt, een voetbalfanaat die 5 procent van RSC Anderlecht bezit.
De beslissing is genomen door Rik Vandenberghe, die Beerlandt enkele maanden geleden opvolgde als CEO. Vandenberghe kent de commerciële waarde van de Rode Duivels goed. ING België, waar Vandenberghe tot begin dit jaar ceo was, is al jaren hoofdsponsor van de nationale voetbalploeg.Besix was samen met Ghelamco en Groep Denys in de running voor het Eurostadion op Parking C, maar moest in maart 2015 de duimen leggen voor Ghelamco.
Als het Eurostadion er komt én de Rode Duivels spelen er – iets waar de voetbalbond tegelijk warm en koud over blaast – dan zal er in het Ghelamcostadion dus reclame te zien zijn voor rechtstreekse concurrent Besix.
Net als Ghelamco heeft Besix ervaring met grote projecten. Het bouwde mee aan het Koning-Abdallahstadion (63.000 zitjes) in Saoedi-Arabië en de Burj Khalifa in Dubai, het hoogste gebouw ter wereld.

kbvb eurostadion

Gerkens: "Alleen door samen te werken geraken we hier uit"
Boze RSCA-fans wachten spelers op in Neerpede
De RSCA-dames doen wel wat ze moeten doen 'winnen'
Vanhaezebrouck: "Ik kan supporters begrijpen"
Anderlecht blijft ook op Stayen in hetzelfde bedje doodziek
Anderlecht-fans leggen match 10 minuten stil met vuurwerk
Peter Vandenbempt: "Spelers vielen achterover van verbazing, ze wisten van niets"
Kara fit voor Play-Offs
Deschacht wil gesprek met Coucke
Verboomen fluit STVV - Anderlecht
Zeven beloften in selectie tegen STVV
Geen Markovic en Trebel tegen STVV
Deschacht meldde zich ziek
Vanhaezebrouck: "De spelersgroep steunt me nog"
Vanhaezebrouck: "Ik heb een reactie gezien op training"

Meer nieuws...