Concurrent Ghelamco nieuwe sponsor Rode Duivels

Het Brussels bouwbedrijf Besix vervangt concurrent Verelst als grote sponsor van het Belgische nationale elftal. Dat is opmerkelijk, want Besix is een rechtstreekse concurrent van Ghelamco, de aannemer die het nationaal stadion moet bouwen. Aan het contract dat waarschijnlijk woensdag wordt getekend, hangt een prijskaartje van 400.000 euro, weet L’Echo.


Het nieuwe contract komt er niet onder impuls van de emblematische Besix-voorzitter Johan Beerlandt, een voetbalfanaat die 5 procent van RSC Anderlecht bezit.
De beslissing is genomen door Rik Vandenberghe, die Beerlandt enkele maanden geleden opvolgde als CEO. Vandenberghe kent de commerciële waarde van de Rode Duivels goed. ING België, waar Vandenberghe tot begin dit jaar ceo was, is al jaren hoofdsponsor van de nationale voetbalploeg.Besix was samen met Ghelamco en Groep Denys in de running voor het Eurostadion op Parking C, maar moest in maart 2015 de duimen leggen voor Ghelamco.
Als het Eurostadion er komt én de Rode Duivels spelen er – iets waar de voetbalbond tegelijk warm en koud over blaast – dan zal er in het Ghelamcostadion dus reclame te zien zijn voor rechtstreekse concurrent Besix.
Net als Ghelamco heeft Besix ervaring met grote projecten. Het bouwde mee aan het Koning-Abdallahstadion (63.000 zitjes) in Saoedi-Arabië en de Burj Khalifa in Dubai, het hoogste gebouw ter wereld.

kbvb eurostadion

RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht
Youth League: Ook youngsters kunnen niet winnen van PSG
Marc Degryse: "Het echte Anderlecht is terug"
Appiah: "Shirts van Neymar of Mbappé interesseren me niet"
Michel Verschueren: "Goeie prestatie van RSCA nu nog beter afwerken"
Gerkens: "Voldoende kansen gekregen, maar maken die niet af"
Lichte blessure voor Kums en Trebel
Josue Sa wisselde shirt met Neymar
Blunder Svilar komt Benfica duur te staan
Weiler kan bondscoach worden van Oostenrijk
Vanhaezebrouck: "Ik kan alleen maar 'chapeau' zeggen tegen Gerkens"
De Witte: "Prestatie van Anderlecht mag gezien worden"
Emery prijst gretig Anderlecht
Deschacht: "Je speelt goed en hebt kansen dan is die 0-4 jammer"
Hanni: "Dit is een ontgoocheling"

Meer nieuws...