Concurrent Ghelamco nieuwe sponsor Rode Duivels

Het Brussels bouwbedrijf Besix vervangt concurrent Verelst als grote sponsor van het Belgische nationale elftal. Dat is opmerkelijk, want Besix is een rechtstreekse concurrent van Ghelamco, de aannemer die het nationaal stadion moet bouwen. Aan het contract dat waarschijnlijk woensdag wordt getekend, hangt een prijskaartje van 400.000 euro, weet L’Echo.


Het nieuwe contract komt er niet onder impuls van de emblematische Besix-voorzitter Johan Beerlandt, een voetbalfanaat die 5 procent van RSC Anderlecht bezit.
De beslissing is genomen door Rik Vandenberghe, die Beerlandt enkele maanden geleden opvolgde als CEO. Vandenberghe kent de commerciële waarde van de Rode Duivels goed. ING België, waar Vandenberghe tot begin dit jaar ceo was, is al jaren hoofdsponsor van de nationale voetbalploeg.Besix was samen met Ghelamco en Groep Denys in de running voor het Eurostadion op Parking C, maar moest in maart 2015 de duimen leggen voor Ghelamco.
Als het Eurostadion er komt én de Rode Duivels spelen er – iets waar de voetbalbond tegelijk warm en koud over blaast – dan zal er in het Ghelamcostadion dus reclame te zien zijn voor rechtstreekse concurrent Besix.
Net als Ghelamco heeft Besix ervaring met grote projecten. Het bouwde mee aan het Koning-Abdallahstadion (63.000 zitjes) in Saoedi-Arabië en de Burj Khalifa in Dubai, het hoogste gebouw ter wereld.

kbvb eurostadion

Kums: "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten"
Hein Vanhaezebrouck: "Dit is een herhaling van vorige week"
Frank Boeckx: "Hebben de supporters in de steek gelaten"
Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht
Kums, Kara en Trebel mogelijk toch speelklaar
Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen

Meer nieuws...