Van Holsbeeck: "Goed voetbal; we gunnen hem de tijd dit te realiseren"

Herman Van Holsbeeck voelde zich gisteren in zijn nopjes bij de persvoorstelling van Hein Vanhaezebrouck. "Ik denk dat hij de juiste man op de juiste plaats is."


"Het heeft een aantal jaren geduurd", vertelde Herman Van Holsbeeck aan Sporza. "De laatste jaren hebben de voorzitter en ikzelf vol bewondering gekeken naar de manier waarop Hein Vanhaezebrouck zijn ex-club liet voetballen. Alle puzzelstukken vielen nu goed om Hein hier te krijgen. Het bestuur en de supporters hopen dat de resultaten nu samenvallen met de manier waarop, want daar gaat het over. De fans verwachten niet alleen resultaten, maar ook goed voetbal. Dat is een enorme uitdaging."


De timing van de deal is wel opvallend. "We voelden natuurlijk dat het bij Gent misschien ook niet zo goed zat. Maar als Weiler niet zelf de handdoek had gegooid, dan zaten we hier niet. Het is een samenloop van omstandigheden. Dit weekend hebben we het eerste contact met Hein Vanhaezebrouck gehad. Hij vroeg om even na te denken en gisterenavond is het contract om 18u getekend."


Welke indruk liet Hein Vanhaezebrouck na? "In het begin zei hij dat hij misschien even zou stoppen en zijn batterijen zou opladen. Maar toen was het aan mij om hem te overtuigen dat het nu of nooit was. We zijn een club met mogelijkheden en hebben het materiaal om het voetbal te spelen dat hij graag speelt. En als er in januari nog iets nodig is, dan weet hij dat we een club zijn die de coach probeert te geven wat hij nodig heeft."
Met Vanhaezebrouck haalt Anderlecht een stevige persoonlijkheid binnen. "Ik houd van zulke mensen. Maar Anderlecht is anders georganiseerd dan Gent. Hier hebben we een structuur die al jaren bestaat. Hein kan zich concentreren op het voetbal op het veld."


Met deze overeenkomst lijkt Herman Van Holsbeeck ook zijn persoonlijke criticasters te sussen. "Ik zit in de laatste rechte lijn van mijn carričre. De resultaten kan men mij niet meer afnemen. Maar ik moest een coach proberen te halen waarbij er unanimiteit is over zijn filosofie. Hoeveel tijd deze coach krijgt om Anderlecht goed te laten voetballen? Dat zal wel enkele weken of zelfs maanden duren. Maar er is een contract van drie jaar. We gunnen hem de tijd om dit te realiseren, maar je moet wel punten pakken. Ik denk dat hij de juiste man op de juiste plaats is."

vanhaezebrouck vanholsbeeck

Hein Vanhaezebrouck: "Ik hoop dat mijn spelers geen angst hebben om te voetballen"
Anderlecht: "Wij partner van Ghelamco? Hebben al 1,5 jaar geen contact"
Vanhaezebrouck: "Ik verwacht dat mijn spelers zich zullen laten zien"
Nu ook officieel: Anderlecht zonder Spajic tegen PSG
Anderlecht legt jeugdinternational vast tot 2019
Ghelamco stelt kleiner en beter bereikbaar Eurostadion voor aan buurtbewoners
Vanhaezebrouck: "Zelfs tegen PSG moeten we het initiatief nemen"
Mediagekte voor Anderlecht - PSG
Vanhaezebrouck: "Ik hoop dat we ons spel brengen tegen PSG"
Ghelamco doet een geste naar Anderlecht
PSG op volle sterkte naar Astridpark
"Ik werk graag met werkende spitsen als Teodorczyk"
Vanhaezebrouck: "Ik heb veel respect voor mijn voorganger en zijn voetbal filosofie, maar de mijne is anders"
Spajic geraakt wellicht niet fit
Vanhaezebrouck over Gerkens: "Dingen waarvan ik dacht: Olala, impressionant"

Meer nieuws...