Van Holsbeeck: "Goed voetbal; we gunnen hem de tijd dit te realiseren"

Herman Van Holsbeeck voelde zich gisteren in zijn nopjes bij de persvoorstelling van Hein Vanhaezebrouck. "Ik denk dat hij de juiste man op de juiste plaats is."


"Het heeft een aantal jaren geduurd", vertelde Herman Van Holsbeeck aan Sporza. "De laatste jaren hebben de voorzitter en ikzelf vol bewondering gekeken naar de manier waarop Hein Vanhaezebrouck zijn ex-club liet voetballen. Alle puzzelstukken vielen nu goed om Hein hier te krijgen. Het bestuur en de supporters hopen dat de resultaten nu samenvallen met de manier waarop, want daar gaat het over. De fans verwachten niet alleen resultaten, maar ook goed voetbal. Dat is een enorme uitdaging."


De timing van de deal is wel opvallend. "We voelden natuurlijk dat het bij Gent misschien ook niet zo goed zat. Maar als Weiler niet zelf de handdoek had gegooid, dan zaten we hier niet. Het is een samenloop van omstandigheden. Dit weekend hebben we het eerste contact met Hein Vanhaezebrouck gehad. Hij vroeg om even na te denken en gisterenavond is het contract om 18u getekend."


Welke indruk liet Hein Vanhaezebrouck na? "In het begin zei hij dat hij misschien even zou stoppen en zijn batterijen zou opladen. Maar toen was het aan mij om hem te overtuigen dat het nu of nooit was. We zijn een club met mogelijkheden en hebben het materiaal om het voetbal te spelen dat hij graag speelt. En als er in januari nog iets nodig is, dan weet hij dat we een club zijn die de coach probeert te geven wat hij nodig heeft."
Met Vanhaezebrouck haalt Anderlecht een stevige persoonlijkheid binnen. "Ik houd van zulke mensen. Maar Anderlecht is anders georganiseerd dan Gent. Hier hebben we een structuur die al jaren bestaat. Hein kan zich concentreren op het voetbal op het veld."


Met deze overeenkomst lijkt Herman Van Holsbeeck ook zijn persoonlijke criticasters te sussen. "Ik zit in de laatste rechte lijn van mijn carrière. De resultaten kan men mij niet meer afnemen. Maar ik moest een coach proberen te halen waarbij er unanimiteit is over zijn filosofie. Hoeveel tijd deze coach krijgt om Anderlecht goed te laten voetballen? Dat zal wel enkele weken of zelfs maanden duren. Maar er is een contract van drie jaar. We gunnen hem de tijd om dit te realiseren, maar je moet wel punten pakken. Ik denk dat hij de juiste man op de juiste plaats is."

vanhaezebrouck vanholsbeeck

Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"

Meer nieuws...